Bijna iedere inwoner van Nederlander heeft een fiets en iedereen weet dat het hard kan waaien in ons land. Scholieren komen daarom te laat op school, kantoorpersoneel komt bezweet achter het bureau te zitten. Sommige ouderen doen de fiets van de hand omdat zij het niet meer aandurven om in weer en wind te moeten fietsen. Al deze problemen kunnen echter gemakkelijk opgelost worden wanneer je een e-bike koopt. Met een elektrische fiets heb je altijd de wind in de rug en wordt fietsen weer leuk.

Welke e-bikes is de beste in jouw situatie?

elektrische-fiets-wit

Als je een e-bike wilt kopen, zijn er vele mogelijkheden. Welke fiets voor jou de beste is, hangt af van je wensen en van de plannen die je hebt. Kijk daarom even waarvoor je je fiets wilt gaan gebruiken. Wil je je fiets gebruiken om op tijd op school te komen? Kies dan voor een sportief, kleiner model dat speciaal gemaakt is voor de jongere fietsers. Ben je als volwassen man op zoek naar een elektrische herenfiets om fijn op te toeren? Kies dan voor een fiets met een lange actieradius. Dat is de afstand die je met een volle batterij op de fiets kunt afleggen. Doorgaans kan de verkoper van een e-bike je goed laten zien welke fiets voor jou het meest geschikt is. Informeer daarom altijd even naar de mogelijkheden.

Welk soort aandrijving wil je?

elektrische-fiets-stuur

Een elektrische fiets biedt ondersteuning tijdens het fietsen. Daardoor hoef je zelf niet zoveel inspanning te leveren. Er zijn twee soorten ondersteuning. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een fiets met een rotatiesensor. De fiets helpt je op gang te komen nadat het achterwiel een halve slag gedraaid is. Wil je liever directe ondersteuning, kies dan voor een fiets met trapondersteuning. Zodra je kracht zet op de trappers, zal de motor je gelijk helpen om snelheid te maken. Deze laatste optie is daardoor heel geschikt voor ouderen.

Welke handige gadgets wil jij gebruiken?

Een elektrische fiets komt met vele uitbreidingsmogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld de bijgeleverde app gebruiken om inzicht in je activiteiten te krijgen. Is je fiets gestolen? Dan kun je aan de hand van de app achterhalen waar de fiets zich op dat moment bevindt. De app maakt het ook mogelijk dat je kunt zien waar iemand is. Zo kun je je ongemerkt een oogje in het zeil houden wanneer je kinderen op weg naar school zijn. Voor ouderen is het fijn om te weten dat anderen kunnen zien waar zij zich bevinden. Mocht er iets gebeuren, dan kan er snel hulp gestuurd worden.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *