Als Wastelanders je heeft teruggelokt of misschien wel heeft binnengehaald, dan kunnen enkele Fallout 76-tips misschien wel handig zijn om je op de hoogte te brengen. Er komt echt veel op je af wanneer je met Fallout 76 begint en de MMO-vorm betekent zowel voor de traditionelere games als voor Fallout zelf dat de dingen soms een beetje anders kunnen werken.

Met dat in gedachten helpen deze Fallout 76 tips om XP’s en Caps te verdienen, missies te kunnen voltooien om te voorkomen dat je verhongert of sterft van de dorst, de beste Perks te kunnen kiezen en… nou ja, we zeiden dat er veel was om in je op te nemen. Lees nu snel onze essentiële tips voordat je een fallout 76 key koopt.

1. Met het bespelen van instrumenten krijg je een AP regeneratieboost

Wanneer je de weg naar Flatwoods afloopt, kijk je naar links en dan kom je een boomhut vol met instrumenten tegen. Bespeel één van hen een tijdje en je AP-regeneratie krijgt een boost, die een heel uur duurt. Perfect voor wanneer je voorbereidingen treft om een ​​horde van Scorched te nemen en meer V.A.T.S. moet gebruiken. Het is een statuseffect dat zeker de moeite waard is om te zoeken als je op het punt staat om serieuze S.H.I.T. (Super High Intensity Trouble) te krijgen of gewoon absoluut overal wil sprinten.

2. Niet alle voedingsmiddelen geven je HP’s en je voedsel kan nu bederven

Ja, dit lees je goed. Voedsel dat is geoogst van gemuteerde dieren herstelt zelden je HP maar zij zullen wel je Hunger-meter herstellen. Een goede vuistregel is dat dingen die gekookt, ingeblikt, gebakken of vooroorlogs zijn, je zullen genezen evenals de voor de hand liggende Stimpacks of Healing Salve. Vlees bederft nu ook en je kunt nu bekijken wanneer het echt smerig wordt (en je waarschijnlijk ook heel ziek maakt) door te kijken naar de CND (conditie) in je inventaris. Hoe lager de balk, hoe eerder het eten verandert in een stinkende, bedorven smurrie.

3. V.A.T.S. is goed voor het vinden van vijanden in de buurt

Fallout GIF by Bethesda

In tegenstelling tot andere Fallout-games, vertraagt V.A.T.S. de tijd niet omdat Fallout 76 een online game is. Het zal zich nog steeds op vijanden richten en ze volgens statistieken raken. De Concentrated Fire Perception perk card laat je op ledematen richten, maar wel allemaal in realtime – verwacht niet dat het je uit de problemen haalt door de tijd te bevriezen en je een adempauze te geven. Maar dat betekent zeker niet dat de modus volledig nutteloos is. In plaats daarvan raad ik je aan om V.A.T.S. te gebruiken om vijanden te vinden, die op de loer liggen als je rondsluipt of verborgen zitten. Wanneer het donker wordt, is het vooral moeilijk om de dingen te zien, die je willen vermorzelen. Vooral die Feral Ghouls. Mijn hemel, ik haat die Feral Ghouls.

4. Het voedsel van Wasteland kan je ziek maken

Wanneer je vlees van een Brahmin, Opossum, Molerat of Mongrel Dog oogst, zul je zien dat het stuk vlees een Disease Chance-percentage heeft. Dus als je het eet zonder het eerst te bakken, heb je net als in het echte leven de kans om een ​​ziekte op te lopen. Hoe ouder het vlees is, hoe waarschijnlijker het is om je met iets vreselijks te besmetten en dat geldt dubbel voor bedorven vlees. Om jezelf te genezen, moet je een Disease Cure vinden of maken. Dus als je de gewoonte hebt om je buikje rond te eten met wat er in je inventaris zit, moet je echt een paar flessen bij de hand houden.

5. Je krijgt Atoms door uitdagingen te voltooien

Wanneer je met Fallout 76 begint, kun je door de kleinste dingen te doen uitdagingen voltooien. Van het verzamelen van hout, het oogsten van een plant tot het doden van je eerste robot, elke kleine actie voltooit een uitdaging en geeft je wat Atoms en een leuke klein deuntje. Deze Atoms worden gebruikt voor de Fallout 76 microtransacties, waarmee je verschillende cosmetische items kunt kopen. Op Eldorado kan je overigens ook cheap fallout 76 items kopen. Hoewel het nog niet duidelijk is hoe ze zich in echt geld vertalen, zul je merken dat als je genoeg tijd besteedt aan het voltooien van uitdagingen, je snel Atoms kunt verdienen.

6. Vergeet niet om goed gevoed en goed gehydrateerd te blijven

Fallout GIF by Bethesda

Eén van de grootste nieuwe functies in Fallout 76 zijn de Thirst and Hunger-meters. Raak maar niet in paniek, want dit is geen hardcore overleving: door goed gevoed en goed gehydrateerd te blijven, verbeter je gewoon de regeneratie van je AP’s en je resistentie tegen ziekten, dus negeer die meters niet. Als je toch die onverstandige beslissing neemt om ze te negeren, zul je merken dat je vatbaarder bent voor ziekten en een tekort aan AP’s krijgt. Dat is niet goed. Zolang je maar wat Boiled Water of Crispy Squirrel Bits bij de hand hebt, kun je ervoor zorgen dat je elk uur (realtime) wat eet en wat drinkt. Ga in het gedeelte Aid van je inventaris met de muis over de items en je ziet het percentage Thirst of Hunger dat bijgevuld is, dus zolang je kiest wat je voorzichtig wilt eten, verspil je geen Salisbury Steak aan het bijvullen van 10% van je Hunger-meter.

7. Rust in bed om de HP te herstellen

Je kunt niet zoals in eerdere Fallout-games grote tijdvakken overslaan, maar één van de beste Fallout 76-tips is om tijd te spenderen aan slapen. Je regenereert snel de HP (duurt ongeveer 10 seconden om het maximum te herstellen als je bijna dood bent) en als je ongeveer 30 seconden in bed blijft, krijg je de Rested Perk. Als je goed uitgerust bent, krijg je een gunstig statuseffect… maar wees wel voorzichtig: slaapzakken op de grond kunnen Disease dragen, wat – ja, je raadt het al – je zal infecteren.

8. Fast travel kost Caps, hoewel je wel gratis Fast Travel kunt gebruiken voor vrienden, Vault 76 en je C.A.M.P.

Net als bij Elder Scrolls Online moet je in Fallout 76 betalen voor Fast Travel. De kosten zullen toenemen, naarmate je verder verwijderd bent van de door jou gekozen bestemming. Je kunt zolang er een Public Event in de buurt is wel naar belangrijke gebieden reizen zonder deze eerst te hebben ontdekt. In onze ervaring tot nu toe kan het alles van 1 Caps tot 24 Caps kosten om naar jouw gewenste locatie te komen. Al snel worden in Fallout 76 de Caps redelijk zeldzaam dus is het de moeite waard om je route over de Wasteland te plannen om zo efficiënt en zuinig mogelijk te zijn.

9. Wat is de beste vliegende start?

Monster Fallout GIF by Bethesda

De kaarten die je in Fallout 76 kunt vinden verdelen zich over de categorieën van het woord S.P.E.C.I.A.L. en maken de speler op een unieke manier sterker. In het begin van de game kunnen spelers enkele kaarten kiezen om een vliegende start te maken, maar daarna moeten de kaarten vrijgespeeld worden. De Gladiator is een Perk Card is hoe dan ook nuttig omdat het de schade aan het One-handed Melee Weapon verhoogt en je zult die waarschijnlijk veel gebruiken, terwijl Concentrated Fire zich op ledematen openen in V.A.T.S. zal richten als je meer wilt schieten. Als je alleen bent, dan is Lone Wanderer een echte must want het betekent dat je 10% minder schade oploopt en 10% AP terugkrijgt. Als je met vrienden speelt, is de 5% XP-boost van Inspirational geweldig omdat dit de Bodyguards, die de schade vergroten energie weerstaan, stapelen met het aantal mensen in je team.

10. Maak je geen zorgen over te veel verkennen aan het begin

Hoewel het verleidelijk is om zodra je door de deur van Vault 76 stapt meteen in de gapende kloof van de Appalachia te springen, hoef je je geen zorgen te maken over het overal verkennen, want je zult de meeste openingsgebieden in de vroege missies al zien. Als je eenmaal de Vault hebt verlaten, ga dan naar rechts (in plaats van naar links op het pad) om direct een pistool te krijgen en als je de Wixon Homestead vindt – dat op de route naar Flatwoods ligt, je eerste bestemming voor je eerste Main Quest – dood dan elke Scorched die je vindt om enkele harnassen te kunnen plunderen van hun koude, dode, bestraalde lichamen.

11. Je hoeft niet meteen een C.A.M.P. te bouwen

Eén van de eerste dingen die je ophaalt, voordat je Vault 76 verlaat, is je C.A.M.P. Je moet echter niet proberen om meteen de thuisbasis van je dromen te bouwen omdat het ongelooflijk veel middelen kost om dit te doen. In plaats daarvan zul je in de vroege stadia van de Main Quest de Overseer van C.A.M.P. tegenkomen, die een werkbank voor wapens en bepantsering, een fornuis en Stash heeft. Het is het beste om de eerste paar uur te vertrouwen op dat C.A.M.P., terwijl je je middelen vergaart en je voorbereidt op het bouwen van je eigen basis. Wanneer je dat doet, kijk dan eens naar onze Fallout 76 C.A.M.P.-tips om je perfecte droomhuis/onneembare vesting te bouwen.

12. Bobby Pins zijn super zeldzaam

Monster Fallout GIF by Bethesda

Net als Wonderglue in Fallout 4 zijn in Fallout 76 de Bobby Pins zeldzaam. Je kunt er in het begin zeven van de Volunteer Bot in Flatwoods kopen, maar verder het moeilijk zijn om ze in de Wasteland te vinden. Wees dus extra voorzichtig bij het kiezen van nabijgelegen sloten omdat de Bobby Pins hun gewicht in goud waard zijn.

13. Je kunt Holotapes gewoon laten spelen en doorgaan met ander dingen

Maak je geen zorgen over het blijven hangen op dezelfde plek terwijl je wacht tot iemands Tape klaar is met spelen – in Fallout 76 kun je de stemmen van de doden op de achtergrond laten klinken (niet zo ziekelijk als het klinkt, geloof me) terwijl je aan het verkennen bent of je een weg door de Wasteland schiet. In een online game wacht tijd niet op een ex-Vault Dweller, dus doe geen moeite om je te haasten wanneer je naar Holotapes luistert.

14. Wees niet bang om met vreemden samen te werken

Met slechts 24 mensen per server en speelterrein, kan het even duren voordat je een andere speler tegenkomt. Maar als je dat doet – vooral als er een heel groot, heel boos Grafton Monster of Scorchbeast in de buurt is – probeer dan met hen samen te werken. Kijken of ze een vriendelijk hart bewegen of een duim omhoog emoji beantwoorden, is een geweldige manier om erachter te komen of ze meer van teamwerk houden dan van PvP. Je kunt ze dan vanuit het Social Menu op de Fallout 76-kaart uitnodigen voor je team. Verkennen met een buddy kan je net dat duwtje in de rug geven dat je nodig hebt om een met Digger geteisterde mijn te verkennen of zelfs een Nuke Silo in te gaan, dus ren niet meteen weg als je een mede Vault Dweller ziet.

15. Hacking en Lockpicking Perk Cards zijn zeldzaam, dus pak ze zo snel als je kunt 

Hacking en Lockpicking zijn twee van de simpele geneugten van de Fallout-games (kom op, het geluid van een slot dat wordt ontgrendeld is praktisch een natuurlijke high), maar net als in Fallout 4 kun je niet proberen om bepaalde kluizen, deuren of terminals te ontgrendelen, als je niet de juiste Perk Card hebt. Tot nu toe hebben we drie niveaus van Lockpicking en Hacking gezien, waarbij iedereen op niveau 0 begon. Tijdens de beta-toegang ging ik naar niveau 13 en kwam ik maar één Lockpicking en Hacking Perk Card tegen. Dus als je er een ziet, grijp hem dan snel – de kans is groot dat je een tijdje geen andere tegenkomt.

16. Zorg dat je altijd Wood Scraps bij de hand hebt zodat je vlees kunt bakken voordat het bederft

Vlees en groenten bederven in Fallout 76, dus als je een Brahmin Steak van zijn nog warme lijk scheurt, moet je hem heel goed door bakken. Het enige dat je nodig hebt om op een Cooking Station te kunnen koken, zijn wat Wood Scarps, die je kunt krijgen van gevallen boomstammen of stapels hout die over de hele wereld zijn verspreid. Het bakken van vlees verkleint de kans dat je er een ziekte door krijgt en verhoogt de HP, die je krijgt als je het in je mond stopt, dus het is zeker de moeite waard om dat te doen.

17. Jumping maakt gebruik van AP

Fallout GIF by Bethesda

Houd hier dus rekening mee wanneer je je een weg omhoog op een rotswand springt en een pak Feral Ghouls aan de top tegenkomt. Je hebt dan geen toegang tot je V.A.T.S. dus spring je terug de klif af en verlies je een gedeelte van je gezondheid (zeker niet op een echte ervaring van mij gebaseerd. Nee, absoluut niet).

18. Je krijgt items als beloning voor het voltooien van Quests en Public Events

De dagen zijn echt voorbij dat je gewoon XP’s als beloning voor het voltooien van Quests krijgt: in Fallout 76 krijg je een stapel items om je te feliciteren met je goede werk. Ze kunnen een mix van Munition, Aid, Plans (recepten waarmee je nieuwe items kunt maken), Caps en Resources zijn, dus als je nog meer stimulans nodig hebt om missies te voltooien of deel te nemen aan Public Events, dan heb je die.

19. Plunder echt ALLES

Ja, serieus. Je hebt middelen nodig om een harnas, wapens, chems en mods te maken (en ook om te bouwen) zodat je Junk snel snel in waarde stijgt. Je bent misschien gewend om Hairbrushes, Toy Trucks, Gold-Plated Lighters of Ball-Peen Hammers te negeren, wanneer je ze in de zak van een Feral Ghoul of een ladekast vindt, maar van al deze Fallout 76-tips moet je dit echt ter harte nemen en alles meenemen. Later kun je ze opsplitsen om te gebruiken voor wapens of ze kannibaliseren voor het bouwen van materialen om je thuisbasis te vergroten, maar als er één ding is dat ik je kan garanderen, is het dat je geen spijt zult hebben van een inventaris vol Junk.

20. Schakel in godsnaam alle missies uit die je niet doet

Fallout 76

Je kunt in Fallout 76 bijna overal missies tegenkomen. Dit kunnen Holotapes, Notes of zelfs gewoon plaatsen in de wereld zijn. Als je dat doet, wordt het als een actieve missie aan je logboek toegevoegd. Dat is handig om niets te missen, maar het betekent wel dat je de hele rechterkant van het scherm kunt verliezen. Plus het zal je radar vervuilen met objectieve markeringen waardoor het bijna onmogelijk is om iets te vinden. Zorg er dus voor dat je naar de Data Tab van je Pip Boy gaat om alles wat je niet actief bekijkt uit te vinken. Zo kun je je op één ding tegelijk concentreren en voorkom je dat je verdrinkt in dingen, die je moet doen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *