Je hebt vast en zeker meerdere malen gehoord hoe goed beweging voor je is. Het is niet alleen voordelig voor je fysieke gezondheid, maar tegelijkertijd is het ook bevorderend voor je mentale gezondheid. Juist omdat beweging zo belangrijk is voor je algemene gezondheid, is fitness goed om mee te beginnen. Zo kun je direct aan de slag bij jouw favoriete sportschool. Onder andere kun je starten bij sportschool delft. Beginnen is het lastigst, vooral als je net wilt beginnen en je allemaal gespierde mensen ziet trainen. Maar geen zorgen! In dit artikel kom je erachter dat fitness voor iedereen toegankelijk is en dat het helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Wil je weten hoe je direct kunt beginnen? Lees dan verder.

Fitness in de sportschool

sporten-man-fit

Het leuke van fitness is dat er helemaal geen ervaring voor nodig is, je kunt namelijk zo beginnen. Je kunt je natuurlijk aanmelden bij een sportschool in de buurt, maar je kunt ook thuis trainen. Als je je besluit aan te melden bij een sportschool, dan zul je allerlei apparaten tegenkomen waar jij gebruik van mag maken. Zowel apparaten voor cardio, bijvoorbeeld een hardloopband of hometrainer, als apparaten voor krachttraining. De keuze is reuze en als je eenmaal doorhebt hoe de apparaten werken kun je zo aan de slag, maar het is eerst verstandig je te laten informeren. Je kunt aan iedereen die in de sportschool werkt informatie vragen over de werking van de fitnessapparaten en je kunt zelfs een persoonlijk trainingsschema laten maken, die helemaal afgesteld is op jouw persoonlijke doelen. Dit is zeker aan te raden, omdat je zo precies weet wat je aan het doen bent en je vermindert de kans op blessures. Als je het leuker vind om samen te sporten, kun je natuurlijk vragen of je vrienden, vriendinnen of familie meegaan, maar je kunt er ook voor kiezen, mits jouw sportschool dit aanbiedt, om deel te nemen aan groepslessen. Je gaat dan samen met een groepje sporten. Als dit je wat lijkt zou ik zeker om meer informatie vragen bij jouw sportschool. Wees vooral niet bang om te vragen, want iedereen is ooit begonnen en je hebt de moed verzamelt om te gaan. Dat is de meest succesvolle stap.

Als je dan hebt gevonden wat voor jou werkt en wat bij jou past kun je kijken hoe je wilt trainen en/of je nog verdere attributen wilt aanschaffen. Hieronder staan een aantal spullen die je zou kunnen aanschaffen om je trainingen te optimaliseren of afwisselen.

man-fit-lichaam

  • (yoga)matje
  • (verstelbare) gewichten / dumbbells
  • bootyband (licht, medium, zwaar)
  • elastieken weerstandsbanden (kort/lang)

Als je een beetje creatief bent, kun je met de volgende spullen ook een mooie workout in elkaar zetten:

  • Tuinkussen/slaapmatje
  • Fles(jes) water
  • Dikke boeken (in een tas)
  • Bierkratjes
  • Stoel / kruk

Deze sportattributen kun je aanschaffen om thuis mee te trainen, maar je kunt ze ook meenemen naar de sportschool als je dat fijn vind. Zoals je ziet kun je fitness zo gek maken als je zelf wilt en je jouw trainingen helemaal eigen maken. Fitness is, zoals het zou moeten, toegankelijk voor iedereen. Je kunt dus in de sportschool trainen, maar ook thuis. Wees vooral lekker creatief! Veel sportplezier.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *