Als mensen aan een open haard denken, zullen ze niet snel denken aan de badkamer. Het is natuurlijk ook niet een hele logische plek voor een open haard en niet iedereen heeft er ruimte voor. Heb jij nu wel een ruime badkamer en zou je hier graag wat extra sfeer aan toevoegen? Dan is een haard wellicht een leuk idee! Je moet wel op een aantal factoren en details letten, dus voordat jij je badkamer verbouwd zetten we ze even op een rijtje.

badkamer-roze-hout

De veiligheid

Als allereerste willen we het even over de veiligheid hebben. Een open haard is erg romantisch, zeker als je een fijn bad hebt bijvoorbeeld. Je kunt echt helemaal tot rust komen in je badkamer door een uurtje in bad te ontspannend met een haardvuurtje naast of achter je. Toch is het verstandig om een gashaard te kiezen met glas ervoor, zodat je beschermd wordt van de hitte en het vuur. Zorg ook dat er voldoende afstand is tussen je sanitaire meubelen en de gashaard, zodat je niet direct gevaar loopt als je een beetje uitglijdt in de badkamer. De gashaarden bij haardencentrumnederland.nl zijn volledig veilig en je kunt je hier ook goed laten informeren. We raden dit zeer aan, dus doe dit ook!

Materialen

Je kunt niet zomaar elke gashaard in een badkamer plaatsen. Aangezien dit een vochtige plek is moet de haard zelf goed bestand zijn tegen vocht en daarnaast moet deze een plek krijgen wat goed tegen hitte kan. Het is natuurlijk afhankelijk van hoe groot de haard is en hoeveel warmte er vrij komt. Als je een afgesloten gashaard hebt, kun je deze in een muur laten inbouwen. Hierdoor komt er niet al te veel warmte vrij in de badkamerruimte zelf en kun je vooral genieten van de sfeer.

De positionering

De positionering van de haard is erg belangrijk, zeker in de badkamer. Als jouw slaapkamer grenst aan de badkamer kun je een gave doorkijkhaard laten plaatsen, waardoor je vanuit de slaapkamer in de badkamer kunt kijken. Kies dan dus de juiste muur om hier de haard te laten plaatsen, waarna je de rest van de sanitaire meubels een plek geeft. Ook de hoogte is erg belangrijk, want als jij in bad zit wil je hem natuurlijk wel kunnen zien. Als de haard te hoog gepositioneerd is wordt dit onmogelijk en heb je nauwelijks plezier van je haard. Als je uitgaat van kniehoogte zit je waarschijnlijk goed.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *