Wist je dat jouw smartphone over een aantal geheime functies beschikt? Hoe tof is dat! De meeste mensen zullen deze functie (nog) niet kennen en dat is eigenlijk enorm zonde. In dit artikel vertellen we je dan ook over de 5 geheime functies van jouw smartphone. Zodoende kun jij je telefoon voortaan ten volle benutten.

Om zo lang mogelijk van alle handige functies van je smartphone gebruik te kunnen maken, is het belangrijk dat je het toestel beschermt tegen schade. Door middel van een van de vele telefoon hoesjes van hoesjesdirect.nl voorkom je eenvoudig dat je smartphone beschadigd raakt. Zo gaat jouw smartphone ook nog eens super lang mee!

Het maken van foto’s tijdens video-opnames

iphone-11-zwart

Alle tegenwoordige smartphones komen met een of meerdere camera’s van zeer goede kwaliteit. Bij sommige nieuwe toestellen heb je als functie om tijdens het opnemen ook een foto te maken. Deze knop zie je vaak rechts naast de video-opnameknop staan. Helaas zal de kwaliteit van deze foto net iets lager liggen dan normaal, omdat de kwaliteit van opnames ook altijd net wat slechter is dan dat van een normale foto.

Meten met je smartphone

Als je een iPhone hebt, kun je gebruikmaken van een erg handige functie: namelijk een ingebouwde liniaal. Door een aantal sensoren in je toestel kun je de hoogte van bepaalde objecten meten. Deze functie werkt overigens alleen maar op draagbare toestellen met iOS, zoals de iPad of de iPhone. Als je iets soortgelijks met Android wilt gebruiken, zul je een app moeten vinden in de Play Store. Een aantal aanbevolen apps hiervoor zijn “Bubble Level” en “Level with voice”.

Apps vergrendelen

iphone-12-macbook

Wanneer je een keer je smartphone aan iemand uitleent, wil je niet dat deze persoon door je geheime bestanden gaat snuffelen. Gelukkig kun je dit voorkomen op zowel Android als iOS. Op iOS vind je deze functie door het volgende pad te volgen: “Instellingen” -> “Algemeen” -> “Toegankelijkheid” -> “Toegang met Gids”. Je kunt deze functie nu inschakelen. Daarna tik je drie keer op de knop aan de zijkant van de applicatie als je erin bent. Ga op Android eerst naar “Instellingen” -> “Beveiliging en locatie” en zorg ervoor dat het ‘pinnen’ van schermen staat ingeschakeld. Bekijk hierna de geopende apps en tik dan op een pictogram van een app om de optie “Pin” te vinden.

Een unieke ringtone voor elk van je contacten

Ook deze functie werkt op iOS en Android. Open in iOS eerst een contact in de “Contacten” app, tik daarna op “Bewerken” en kies als laatste “Beltoon of Teksttoon” om de ringtone te wijzigen. In Android moet je eerst ook naar “Contacten” om een contact te kiezen, maar daarna tik je op de drie stippen die rechts bovenin staan om het menu te openen en als laatste kies je de optie “Beltoon Instellen” om de ringtone te veranderen.

Het voorlezen van berichten door je assistent

iphone-wit-telefoon

Een aantal mensen kent deze functie op de smartphone ongetwijfeld: Siri op iOS en Google Assistant op Android. Dit zijn twee AI’s waar je mee kunt communiceren om ervoor te zorgen dat ze verschillende taken uitvoeren. Dankzij deze assistenten is deze functie zowel op Android als iOS beschikbaar. Met een iPhone zeg je simpelweg “Hey Siri, lees mijn berichten” en met een Android toestel zeg je iets als “Hey Google, lees mij mijn berichten”. Met de goede instellingen kun je ook antwoord geven op de assistent of vragen om informatie te herhalen. Hoe handig is dat?!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *