Heb je voor de kerstvakantie een leuke reis op het programma staan, maar wil je deze vakantie niet té veel geld uitgeven? Voordat je tot rust kunt komen en gaat genieten van een welverdiende vakantie, is het verstandig om je goed in te lezen over de plaats van bestemming en alvast een goede planning te maken. Niet alleen is het prettig wanneer je precies weet wat je te verwachten staat qua reis. Ook voor je portemonnee is het fijn om van tevoren het één en ander uitgezocht te hebben. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je ten alle tijden waar je aan toe bent. Maak een lijst van de beste plekken om een hapje te eten of een drankje te drinken, en wees voorbereid om een huurauto op te halen zodra het vliegtuig landt. Een slimme planning maken is essentieel voor een goed geslaagde vakantie. Om jou te helpen om ultiem te kunnen genieten hebben wij een blog geschreven met daarin tips en tricks hoe je jouw geld het beste kunt beheren tijdens de vakantie. Lees snel verder om te zien of jij deze nuttige tips voor op reis al gebruikt.

Zorg voor voldoende cash

creditkaarten-broekzak-jeans

Het is absoluut niet haalbaar om overal te pinnen zoals je dat in Nederland gewend bent. Zorg daarom altijd voor voldoende cash en neem een creditcard voor sommige aankopen, zoals bijvoorbeeld het huren van een auto. Het is verstandig om een aanzienlijke hoeveelheid contant geld op zak te hebben voor verschillende scenario’s (zoals de gezellige markten die je in het buitenland vindt). De creditcard komt goed van pas omdat het in sommige landen lang niet altijd mogelijk is om met de pinpas te betalen. Daarnaast betaal je vaak ook nog eens extra transactiekosten voor pin aankopen in het buitenland. Het handigst is om een grote geldopname in één keer te doen, zodat je de bijkomende transactiekosten maar één keer hoeft te betalen. (Tip: Heb je nog geen creditcard om te gebruiken voor internationale reizen en wil je een creditcard aanvragen? Prepaid en doorlopende opties zijn verkrijgbaar bij ICS Cards.)

Op de lokale markt

Er zijn veel mooie traditionele markten op de verschillende populaire toeristische bestemmingen. Een wirwar van kruiden, specerijen, antieke spullen, traditionele sieraden en andere producten, waar je van alles kunt kopen. Je kijkt je ogen uit en kunt nog veel meer kopen dan wat je van tevoren had kunnen bedenken. Hoewel dit in Nederland helemaal niet het geval is zijn in het buitenland veel van de marktkooplui zeer ontvankelijk voor prijsonderhandelingen. Het zal in het begin even wennen zijn, maar na een paar keer proberen, weten we zeker dat het ook voor jou steeds makkelijker wordt. Je kunt er van uitgaan dat (vooral bij toeristen) de prijs die de marktkooplui vraagt veel hoger is dan de daadwerkelijke straatwaarde in het land. Bepaal dus voorafgaand aan de onderhandeling hoeveel je denkt dat het waard is en hoeveel je bereid bent te betalen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *