Wist je dat meer dan anderhalf miljoen Nederlanders last hebben van incontinentie? Het is een ander woord voor urineverlies, een zeer vervelend probleem. Toch is incontinentie niets om je voor te schamen; het hoort onder meer bij het ouder worden. Dit betekent overigens niet dat incontinentie uitsluitend bij ouderen voorkomt. Ook jongere mensen kunnen hiermee te maken krijgen. Er zijn verschillende manieren om de gevolgen van incontinentie tot een minimum te beperken, om te voorkomen dat het invloed heeft op je zelfvertrouwen en dagelijks leven. Tena Lady is er een voorbeeld van, wat als hulpmiddel ook aangeboden wordt aan mannen. Naast het gebruik van dergelijke incontinentiemateriaal, kan het helpen op je voeding te letten. Verschillende voedingsmiddelen kunnen het risico op urineverlies vergroten. Let wel, voorkomen doe je incontinentie niet met gezonde voeding.

Kijk naar het eten en drinken wat je binnenkrijgt

eten-salade

Er zijn verschillende soorten voeding, die invloed hebben op de blaas. Ze kunnen de blaas irriteren, wat de kans op urineverlies vergroot. Onder meer citrusvruchten, tomaat en bijvoorbeeld sterk gekruid eten kun je het beste vermijden. Datzelfde geldt voor cafeïne houdende dranken, zoals een energiedrank of koffie. Andere voedingsmiddelen die de kans op urineverlies vergroten: theïne, alcohol en koolzuur. Het is niet gek dat juist deze voedingsmiddelen invloed kunnen hebben op de mate waarin je last hebt van incontinentie. Dergelijke voedingsmiddelen kunnen de drang om naar het toilet te moeten versterken.

Voedingsmiddelen met een positief effect

broodje-ei-advocado

Niet alle voedingsmiddelen hebben een negatief effect op incontinentie. Zo helpen onder meer broccoli, champignons en verschillende koolsoorten het urineverlies tegen te gaan. Daarnaast kan het slim zijn om een kleine scheut sojasaus aan gerechten toe te voegen; dit middel heeft een positief effect op het Prostaat Specifiek Antigeen. Om urineverlies tegen te gaan is het belangrijk de waardes gerelateerd aan dit antigeen zo laag mogelijk te houden.

Bestel hulpmiddelen tegen incontinentie online

Verschillende webshops bieden Tena incontinentiemateriaal aan. Veel mensen bestellen dergelijke hulpmiddelen online, vaak uit schaamte. Eerder las je al, dat incontinentie en daarmee het gebruik van de bijbehorende hulpmiddelen niets is om je voor te schamen. Het is juist heel verstandig om dergelijk incontinentiemateriaal te gebruiken; het helpt nare geurtjes en vochtplekken in je broek tegen te gaan. Het incontinentiemateriaal wordt in verschillende varianten aangeboden, waarbij het verschil onder meer in de dikte van het materiaal zit. Probeer eens een aantal van deze hulpmiddelen uit, om te kijken wat voor jou het beste werkt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *