Het is weer bijna winter en dat betekent ook dat het seizoen van snotneuzen weer van start is gegaan. Iets wat met de huidige pandemie alles behalve fijn is. Dat zorgt er immers niet alleen voor dat je niet naar het werk kan en telkens in de teststraten te vinden bent, maar je voelt je ook nog eens totaal niet lekker. Bovendien geloven experts dat mensen door de toenemende hygiënemaatregelen en mondkapjes over een lagere weerstand beschikken, waardoor ze nu juist meer verkoudheidsvirussen en griepvirussen oppikken.

Ben jij de afgelopen maanden al meerdere keren aan de beurt geweest en ben je klaar met al die snotneuzen en wil je er bijna alles aan doen om je de komende tijd gewoon fit en gezond te voelen? Dan kunnen gembershots wellicht de oplossing bieden!

Gembershot: wat is dat?

gembershot en gember wortel uitgelicht

We kennen allemaal wel de gember. Dit lijkt bijna een klein stronkje met een zeer karakteristieke geur. Het wordt vaak gebruikt in recepten en geeft een heerlijke kruidige, frisse en scherpe smaak. Gembershots worden gemaakt van heel sterk geconcentreerd gembersap. Zoals de naam al doet vermoeden, moet het shotje in één keer achterover geslagen worden. Maar waarom een gembershot? Is het dan niet voldoende om enkel gember te verwerken in je gerechten als dit zo gezond is? Nee, de gezondheidsvoordelen van gembershots zijn veel groter, omdat je veel meer geconcentreerde gember binnen krijgt. Dit lukt eigenlijk nooit als je het verwerkt in een gerecht, omdat je dan simpelweg veel minder zal gebruiken om de smaak niet te laten overheersen.

Gember behoort tot de echte superfoods die ons land rijk is. Benieuwd welke voordelen gembershots voor jouw lichaam kunnen hebben? We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

De gezondheidsvoordelen op een rij

gember-groene-citroen

Gembershots winnen steeds meer aan populariteit. Steeds meer mensen gebruiken deze shotjes om van de talloze gezondheidsvoordelen te profiteren. Maar hoe zit dat nu precies? Waar worden deze shotjes voor gebruikt. We gingen op onderzoek uit en vonden de volgende voordelen:

  • Gembershots verhogen de weerstand. Hierdoor pik je minder snel virussen op. Als je dan toch met een virus in aanraking komt, zal je hoogstwaarschijnlijk mildere klachten vertonen. Iets wat in de huidige pandemie natuurlijk als muziek in de oren klinkt.
  • De shotjes werken tegelijkertijd ontstekingsremmend en reinigen. Hierdoor kunnen ze ook bijdragen aan een spoedig herstel wanneer je tóch flink ziek bent geworden. Ze kunnen zelfs bijdragen aan een spoedig herstel van bijvoorbeeld een oor- of keelontsteking.
  • Is je spijsvertering niet wat het ooit geweest is? Dan kunnen gembershots wellicht de oplossing bieden. Kenmerkend voor gember is namelijk dat het de spijsvertering een handje helpt. Zeker als het gaat om de geconcentreerde hoeveelheden die in shotjes te vinden is.
  • Gembershots geven een ware energieboost. Hierdoor zit je lekkerder in je vel, voel je je minder vermoeid en kan je de drukke dagen een stuk beter aan.
  • Je krijgt in één keer een hele flinke dosis vitamines en mineralen binnen. Hiermee geef je je lichaam de boost die het nodig heeft om ziektekiemen te verslaan, de weerstand te verhogen en je lekkerder te voelen gedurende de wintermaanden.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *