Ben je een die-hard stoner of wil je soms genieten van een beetje wiet? Zonder dat daarbij die schadelijke tabak om de hoek komt kijken? Een bong is dan een mooie tool om in huis te hebben. Helemaal zo’n grote glazen bong. Liefhebbers zijn het erover eens: dat is de crème de la crème voor rokers. Maar waar moet je op letten als je zo’n bong wilt kopen?

Wat is een Bong?

Een bong is een soort waterpijp. Vaak bestaat deze pijp uit een holle buis dat fungeert als mondstuk en een bolling aan de onderkant dat dient als waterreservoir. Want ja, wanneer je rookt uit een bong, wordt de rook gefilterd door water. Op deze manier is het gezonder voor je dan een bijvoorbeeld een ouderwetse joint. En dan hebben we nog niet eens meegerekend dat je geen tabak gebruikt.

Voordelen van een Glazen Bong

Je kunt bongs kopen in allerlei soorten en maten. Van grappige stenen of keramische pijpen tot bamboe, silicone of acryl. Maar de meest populaire is de glazen bong. Het fijne aan het materiaal als dat je er doorheen kunt kijken. Zo zie je precies wat er gebeurd in de pijp. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel rook erin zit of wanneer je hem schoon moet maken. Ook zijn er op het gebied van glazen bongs de meeste opties. Die dingen kunnen namelijk enorm verschillen.

Verschillende Bongs en Onderdelen

verschillende bongs

Wil je een bong kopen? Dan kun je op een aantal dingen letten als je een keuze gaat maken. Er zijn veel onderdelen en extra’s in de wereld van deze smokers tools.

Kickhole

Let er altijd goed op of de bong die je op het oog hebt een kickhole heeft. De kickhole is het gaatje dat achterop de bong zit. Tijdens het aansteken van de wiet of kruiden, zuig je de bong vol met rook. Wanneer je een kickhole hebt kun je een vinger op dat gaatje houden om de bong beter te vullen. Als je vervolgens je vinger van de kickhole afhaalt en inhaleert, zuig je alle rook uit de bong.

Ice Bong

Sommige glazen bongs hebben uitsparingen in de hals. Die zijn bedoeld om ijsklontjes vast te houden. Dit kun je doen als je de rook uit je bong wilt koelen. De rook die uit zo’n glazen pijp komt kan namelijk erg heet zijn. Door de bong te vullen met koud water en ijsklontjes in de hals te doen, maak je de ervaring alleen maar beter.

Filters

Sommige bongs van glas hebben een ingebouwd filter. Soms niet één, maar meerdere! Een bekend voorbeeld is een percolator bong. Die heeft een glazen filtersysteem aan de binnenkant van de buis, waardoor de rook beter wordt gekoeld en gefilterd. De smaak wordt beter en de rook is aangenamer over de keel. Andere voorbeelden van filters zijn diffusors. Een diffusor zit in het glazen pijpje dat in het water terecht komt. Ook deze filters zorgen voor een betere smaak en koelere rook.

Bong of Dab Rig

Wil je een bong alleen voor wiet gebruiken? Zorg dan dat je niet perongeluk een dab rig koopt. Die zijn namelijk speciaal gemaakt om cannabis concentraten mee te roken. Een beetje wiet roken wordt daarmee erg lastig. Je kunt een dab rig herkennen aan de zogenoemde nails of bangers. Dat zijn kommetjes of pennetjes die uit de bong steken. Lees ook altijd goed de productinformatie bij elke glazen bong die je op het oog hebt. Dat voorkomt teleurstellingen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *