Speel je graag games en zie je het wel zitten om met je favoriete vrijetijdsbesteding je geld te verdienen? Een carrière als professioneel gamer is maar voor weinigen weggelegd. Daartegenover staan cyberveiligheidsbedrijven te springen om geoefende gamers. Door de toenemende cybercriminaliteit is er een tekort ontstaan aan cyberveiligheidsexperts. Fervente gamers zouden dat gat best goed kunnen opvullen.

Kansrijk beroep

xbox-controllers-gamen

De digitale technologie ontwikkelt zich in een razendsnel tempo. Steeds meer mensen en organisaties gebruiken het internet, en doen dit ook steeds intensiever. Tegelijkertijd zien cybercriminelen steeds meer mogelijkheden om mensen en bedrijven geld en gegevens afhandig te maken. En dan zijn er nog verschillende wetten en regels, die bedrijven en organisaties verplichten om hun cyberveiligheid op orde te hebben. De vraag naar cyberveiligheidsexperts neemt toe. Zoveel zelfs, dat er volgens het UWV sprake is van een ‘zeer krappe’ arbeidsmarkt. De vraag is veel groter dan het aanbod. Dus als je op zoek bent naar een kansrijk beroep, dan is het zeker de moeite om een carrière als cyberveiligheidsexpert te overwegen.

Bij je sollicitatie heb je het grote voordeel dat de pool van concurrenten vrij klein is. Daarnaast heb je als gamer nóg een streepje voor. Het is dan ook niet voor niets dat de regering van het VK in oktober 2015 een campagne lanceerde, gericht op gamers. Door deel te nemen aan de ‘Cyber Security Challenge UK’ konden zij in aanmerking komen voor goedbetaalde banen binnen de IT. Het enige wat ze daarvoor hoefden te doen, was een game uitspelen.

Kwaliteiten

Je ouders, vriend of vriendin denken er soms anders over. Toch is gamen geen hersendodend tijdverdrijf. Integendeel. In werkelijkheid los je de meest ingewikkelde puzzels op, bedenk je uitgebreide strategieën en werk je samen met je gildegenoten. In de virtuele wereld doe je vaardigheden op, waartoe je in de fysieke wereld niet altijd de kans zult krijgen. Want zeg eens eerlijk: hoe vaak heb je in het echte leven een leger aangestuurd en een volledige beschaving opgebouwd?

Gamers beschikken daardoor over verschillende kwaliteiten en vaardigheden waar op dit moment veel vraag naar is. De belangrijkste zetten we hier voor je op een rij:

1. Gamers beschermen hun inventaris

Speel je vaak online? En koop en download je wel eens games via je game-accounts of een PlayStore? Dan weet je vast hoe belangrijk het is om je digitale veiligheid en privacy te beschermen. Je spendeert immers geen uren aan het uitbouwen van je inventaris, om het risico te lopen dat een hacker je account, en je character, overneemt.

Met een VPN hou je hackers en andere cybercriminelen op grote afstand dankzij een versleutelde verbinding. Daarbij is het een handige manier om buiten schot te blijven bij DDoS-aanvallen. Je IP-adres wordt namelijk afgeschermd door dat van de VPN-server. Om een VPN in te schakelen voor al je online apparaten, waaronder je PS4, installeer je de VPN het best op je router. Met de NordVPN coupon kun je nu heel voordelig een VPN aanschaffen.

xbox-game

2. Gamers hebben een hekel aan valsspelen

Gamers hebben een inherente afkeer van sujetten die de regels van het spel proberen te omzeilen. Uit het kopen van level 100-characters valt geen eer te behalen en het tast het spelplezier van anderen behoorlijk aan. Eerlijke spelers kunnen er veel geld en tijd mee verliezen, dus valsspelers en hackers worden niet getolereerd.

3. Gamers houden van computers

Je brengt niet alleen veel tijd door áchter je computer, maar je weet ook heel veel óver je computer. Van videokaarten tot RAM en VR, je bent uitstekend op de hoogte van alle specificaties, componenten en nieuwste ontwikkelingen op techgebied.

4. Gamers winnen graag

Voor een gamer vormt elke puzzel een uitdaging. Al kost het tig pogingen en levens, een echte gamer gaat door tot de eindbaas is verslagen. Bij een cyberaanval is het niet anders, alleen is de hacker dan de eindbaas.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *