De meeste vrouwen verzorgen hun huid als onderdeel van hun dagelijkse routine. Voor mannen is dat anders en dat is zonde. Ook de mannenhuid kan wel wat aandacht gebruiken. Als je als vrouw een drogisterij in loopt, vind je een uitgebreid assortiment huidverzorgingsproducten voor elk huidtype. Voor mannen heeft het assortiment zich de afgelopen jaren enorm uitgebreid. Zo heeft Biotherm Homme een uitgebreide collectie van huidverzorgingsproducten en reinigingsproducten voor de man. Je hebt als man geen excuus meer om je huid niet de verzorging te geven die het nodig heeft!

Waarom is het verzorgen van je huid zo belangrijk?

gave-huid-man

Je huid is het buitenste gedeelte van je lichaam en speelt daarom een belangrijke rol bij de bescherming van je lijf. De bovenste laag, de opperhuid, beschermt je lichaam tegen bijvoorbeeld zonnestralen. Ook worden hier nieuwe huidcellen aangemaakt. De laag daaronder is de lederhuid. Hier zitten de bloedvaten, spiervezels, talgklieren en zweetklieren. Deze laag zorgt voor de soepelheid en stevigheid van je huid. Tenslotte komen we bij het onderhuidse bindweefsel. Dit bestaat grotendeels uit vetweefsel. Hier bevinden zich verder bloedvaten en zenuwen. Je huid beschermt je lichaam niet alleen tegen ziektekiemen. Ook raak je via je huid overtollig vocht kwijt in de vorm van zweet. De bloedvaten in de lederhuid zorgen ervoor dat je lichaam op de juiste temperatuur blijft en je huid maakt de broodnodige vitamine D aan door het zonlicht. Voldoende reden dus om je huid goed te verzorgen.

Begin bij de basis

Roken en alcohol drinken hebben een nadelige invloed op je huid. Om je huid gezond te krijgen en te houden is gezonde voeding belangrijk, rook je niet en probeer je het gebruik van alcohol te beperken. Wen jezelf aan om de huid van je gezicht elke dag extra te reinigen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een speciale reinigingsgel. Een mannenhuid maakt meer talg aan dan de huid van een vrouw en daarom blijven stof en vuil langer hangen. Ook ontstaat bij een vervuilde huid eerder huidirritatie.

Speciale aandacht bij het scheren

scheren-man-scheermesje

Scheren kan je zowel nat als droog doen. Om de conditie van je huid zo optimaal mogelijk te houden is nat scheren het beste. De kans op infecties is minder groot, omdat nat scheren hygiënischer is. Zorg voor een goed scheermesje en de juiste gezichtsproducten. Na het reinigen van je huid zijn je gezichtsharen zachter waardoor het scheren eenvoudiger is. Je scheert altijd met de groeirichting van de haren mee. Na het scheren dep je je huid droog en breng je aftershave aan.

Hydrateren!

Hydrateren schrijven we niet voor niets met een uitroepteken. Dit is zo belangrijk om jouw huid in goede conditie te houden. Na het reinigen van je huid breng je Biotherm Homme Aquapower aan. Deze vochtinbrengende gel houdt je huid soepel en trekt snel in. Deze gel kan je ook na het scheren aanbrengen om je huid te kalmeren. Je huid voelt een stuk zachter aan. Pas op, want je partner zal er niet vanaf kunnen blijven!

Pas op met zon

Ben jij ook zo’n zonaanbidder? De zon geeft je energie en je bleke huid maakt plaats voor een lekker bruin kleurtje. Teveel zon is slecht voor je huid, je huid wordt er sneller oud door. Je hoeft echt niet uit de zon te blijven, dus ga gerust een dagje naar het strand, maar smeer je wel goed in met een goede zonnebrandcrème. Deze crème voorkomt dat je verbrandt en heeft bovendien een voedende werking.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *