Wil je ook zo graag weer je rugzak inpakken en gewoon in een vliegtuig stappen? Kan je ook niet wachten tot de volgende keer dat je met je voeten door het warme zand van een verlaten woestijn loopt in Australië of Costa Rica, of vind je dat je surfboard al te lang in je kelder stof staat te verzamelen? Er zijn veel redenen te bedenken waarom je nú je volgende avontuur moet plannen, maar vaak bederft het budget je dromen! Als je dacht dat dit jaar geen avontuur zou kunnen bevatten, ga ik je jaar een stuk leuker maken! Ik ga je namelijk een lijst geven van allerlei goedkope reisbestemmingen vol avontuur, geschikt voor een klein budget! Je kan hier uitvinden waar de goedkope tripjes naar toegaan en wat je hier kan verwachten! Dus, wat zeg je ervan? Laten we beginnen!

10: Griekenland

santorini-zonsondergang

Op de bekende Griekse eilanden kan je de nacht goed doorbrengen op een klein budget terwijl je geniet van de lekkerste hapjes. Als het gaat om goedkope bestemmingen, is Griekenland waarschijnlijk de meeste onderschatte. Dus, zet Griekenland zeker op je lijstje voor de volgende vakantie: historische plekken, donkerblauwe zee en goddelijke wijn, wat wil je nog meer?

9: Argentinië

Argentinië-stad

Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië, wordt vaak benoemd tot een van de meeste spannende steden in de wereld vanwege zijn levendige nachtleven. De metropolis bevindt zich in een van de goedkoopste landen van Latijns-Amerika. Als je weg wilt blijven van de wilde feestjes, kan je een kleurrijk en extravagante levensstijl volgen in de hoofdstad van Argentinië voor minder dan €40 per dag. Maar wie wil er in de stad zijn als je ook de natuurwonderen zoals de Iguazu Watervallen in Argentinië kunt aanschouwen?

8: Sri Lanka

sri-lanka-nanueya

“De mooiste zandstranden, bewolkte bergtoppen, watervallen, theeplantages en palmbomen die heerlijk in de wind wapperen – Sri Lanka is net een paradijs!” Dat is wat vele reisgidsen zeggen. Maar je kan ook simpelweg je verheugen op een heerlijke viscurry, op door de jungles trekken of zelfs al een hotel aan het strand. En dat alles voor weinig: minder dan €25 is genoeg om een dag in Sri Lanka door te kunnen brengen en je toch van alles te kunnen laten genieten.

7: Bulgarije

Plovdiv-Bulgaria

De resorts aan de Zwarte Zee worden elk jaar steeds meer gevuld met toeristen van over de hele wereld. Waarschijnlijk komt dit doordat zomers in Bulgarije net zo mooi zijn als in Spanje of Italië – alleen een heel stuk goedkoper. Als je liever op een city trip wilt in plaats van een strandvakantie, biedt de hoofdstad Sofia je de lekkerste maaltijden, een vriendelijke sfeer en de mooiste uitzichten aan. Dit geldt ook voor de zuidelijke steden Burgas en Varna. Bulgarije heeft voor elke vakantie wel iets en is simpelweg een plaatje om naar te kijken!

6: Honduras

Honduras

Je hebt Belize, Costa Rica én Guatemala. Echte koopjesjagers komen naar Honduras, een van de goedkoopste vakantiebestemmingen in Midden-Amerika. Het land is niet erg populair onder de toeristen, aangezien het niet als het veiligste land wordt gezien. Maar als je meer te weten wilt komen over de huidige politieke status en uitzoekt van welke plekken je weg moet blijven, kan je naar dit goedkope, Caraïbische paradijs gaan. Het land heeft prachtige witte stranden met palmbomen, donkerblauwe zee en heerlijk goedkoop eten.

5: Hongarije

Hongarije-rivier

Boedapest, de historische Hongaarse hoofdstad op de Danube, zou op elke Europese tour moeten liggen. Ook al is het niet meer zo goedkoop als het vroeger was toen goedkope vliegtuigmaatschappijen hier niet landden, zijn de prijzen nog steeds erg redelijk. Het beste wat je hier kunt doen is jezelf lekker verwennen met een heerlijk stuk cake, een schnapps drinken als slaapmutsje en je helemaal kapot zweten in de thermen voor een geweldige prijs – in Boedapest kan je zeker nog wel wat koopjes vinden.

4: Bolivia

Bolivia-eduardo-avaroa

Het blijft een van de goedkoopste bestemmingen in heel Zuid-Amerika. In Bolivia kan je de meest unieke foto’s ooit nemen, maar ook in het hart van de stad La Paz kan je de meest fotogenieke plekken ooit vinden, zoals in het oude dorp Calle Jaén. Hier kan je de best bewaarde koloniale straat in Bolivia vinden. Een fles Paceña bier in het restaurant kost nog geen twee euro, net als een kom Chairo (aardappelsoep). Soep en bier – dat is alles wat je nodig hebt.

3: India

India-hawa-mahal-road-jaipur

In India, kan je snel zo veel geld uitgeven als je wilt, vooral als je wilt gaan shoppen of in een luxueus internationaal hotel wilt verblijven. Je kan in Delhi al snel net zo veel gaan betalen als je in Dubai zou doen. Weg van de toeristen en de luxe, wordt het ineens erg goedkoop, zelfs als je het liefst een taxi neemt. Je kan voor 15-20 euro met gemak een dag in India doorbrengen, waardoor het ook gelijk een van de goedkoopste vakantiebestemmingen is.

2: Vietnam

Vietnam-ninh-binh

Ondanks zijn toenemende populariteit, is Vietnam nog steeds een van de goedkoopste vakantielanden in de wereld. Vele steden, vooral in de agrarische buurten, zijn prachtig om te bezoeken: De levendige hoofdstad Hanoi is net zo leuk, maar misschien wel een stukje minder ontspannend dan de kleurrijke rijstvelden. Met ongeveer 15-20 euro per dag kan je met gemak overleven, alles inbegrepen. Als je jezelf op iets meer luxe wilt trakteren zijn er eigenlijk geen limieten in te denken.

1: Cambodja

Cambodja-ratanakiri

Cambodja is de eerste op mijn lijst van goedkoopste vakantiebestemmingen. Een nacht in een hotel kost maar tien euro, een fantastische maaltijd nog minder. Cambodja is zo goedkoop dat je je bijna schuldig gaat voelen. In het verleden kwamen maar enkele reizigers in dit land, maar tegenwoordig ligt Cambodja op de route van vele backpackers en misschien nu ook wel op de jouwe. De grootste trekpleister is de Angkor Wat, een van de meest bekende en fascinerende tempelcomplexen op de wereld. Spiritueel, bijzonder en goedkoop – zeker je tijd waard.

Veel mensen denken dat je of de loterij moet hebben gewonnen of een andere geheime bron tot een pot geld moet hebben voor al je trips. Wat de meeste mensen niet weten is dat reizen niet duur hoeft te zijn! Persoonlijk vind ik dat reizen vaak geen luxe is, maar een must! Tuurlijk hangt het af van je eisen en of je liever in een vier- of vijfsterrenhotel verblijft dan een simpele hostel. Maar, zodra je je eisen wat lager legt en flexibeler bent met reistijd en luchthaven, kan je met een beetje geluk veel meer avontuur voor je geld krijgen!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *