Reizen is de beweging van mensen waarbij zij van de ene geografische locatie naar een andere gaan voor excursies, zakenreizen, vakantie, tour, etc. Je kan je voorstellen hoe geweldig het voelt om op een plek ver van je thuisland te wonen en leven te zien groeien op je nieuwe trip. Om deze gedachte kracht bij te zetten, kan dit te voet, in de trein, in de lucht, op de weg of zelfs op de zee worden gedaan. Mensen voelen zich comfortabeler en meer opgewonden om van dag tot dag te leven en te reizen (het is echt geweldig). Het is simpelweg puur genieten omdat reizen je zowel lichamelijk als geestelijk verandert. Hieronder staan de top 10 redenen waarom mensen reizen.

Je wilt reizen om de volgende redenen:

10. Avontuur

boomhut-avontuur

Het is een stoere en riskante ervaring die interessant lijkt te zijn. Je kan hierbij denken aan rondtrekken, bergen beklimmen, BMX’en, etc. Avontuurreizen zijn meer dan een vakantie. Het is dé kans om meer van je omgeving en de gehele wereld te begrijpen. Deze reis draait om dingen, mensen en plekken die het waard zijn om te ontdekken. Iedereen vindt uitdagingen of iets nieuws uitproberen leuk. Het leven is een reeks van avonturen, het is onmogelijk om de betekenis van het leven te begrijpen zonder een leven vol avontuur en uitdagingen te hebben geleefd.

Deze reizen kunnen in kleine groepen of alleen worden gedaan. Maar, kleine groepen inspireren wel voor nog meer vormen van avontuur en manieren om je reis spannend te houden.

9. Tijd om te denken en terug te kijken

Als je je in een comfortabele omgeving begeeft, kan je vanuit een ander perspectief naar je leven kijken vanwege de enorme afname aan stress en toename aan cognitieve flexibiliteit. Je zal anders naar dingen kijken omdat reizen je fantasie en je creativiteit aanmoedigt, wanneer je interactie hebt met de plaatselijke cultuur op je nieuwe locatie.

Door je in een nieuwe cultuur te omgeven en nieuwe vrienden te maken, wordt je mentaal veerkrachtig en cultiveer je nieuwe ideeën over het heden. Als je wordt geconfronteerd met het onbekende of uitdagingen, wordt je flexibeler, emotioneel sterker, geduldig en zal je je gemakkelijker kunnen aanpassen aan de huidige leefstijl: Dit is omdat we ons op dit moment begeven in een nieuwe omgeving, met nieuwe mensen wiens cultuur anders is dan die van jouw comfort zone.

Na een mooie trip komt het moeilijkste deel: je nieuwe bevindingen een plekje geven. Hierdoor kan je nuttige ideeën beter cultiveren en zo het verschil uitmaken vergeleken met mensen die deze kans niet hadden. Daarnaast geeft reizen je ook nog de perfecte mogelijkheid voor zelf-reflectie, waardoor reizigers zien wij zij (diep van binnen) echt zijn. Zelf-reflectie is dé sleutel om je ware ik vast te kunnen houden. Een start kan zijn dat je de vraag beantwoordt of je aan je ideeën vast houdt als er andere standpunten op je afgevuurd worden.

8. Liefde voor het onbekende

rotsen-springen

Een van de belangrijkste ideeën achter reizen is het verzamelen van nieuwe ideeën buiten je comfort zone. Het is altijd een geweldig idee om het onbekende op te zoeken waar je altijd al over hebt gedroomd. We staan het allemaal toe dat onze hersenen vol raken van angst, waardoor we altijd van het ergste uitgaan. Reizen helpt ons om de realiteit van het onbekende te begrijpen. Verschillende uitdagingen komen op ons pad als we reizen. En juist deze uitdagingen maken ons sterker, omdat we niet anders kunnen dan omgaan met die uitdagingen.

Een eerste trip is net een tocht naar het onbekende, waardoor we flexibel moeten zijn voor nieuwe omstandigheden waar we met een nieuw plan op moeten komen.

7. Je zal vrienden van over de hele wereld krijgen

Vriendschap is een belangrijk onderdeel in het leven. Sterker nog, het is een luxe-middel dat het leven ondersteunt, samen met iemand zijn en ideeën delen met diegene is een teken van grote blijdschap en voldoening, waar de meeste reizigers van mogen genieten. Alleen op reis gaan of in een groep reizen houdt je niet tegen in je quest naar het ontmoeten van individuen. Het draait allemaal om het kennen van nieuwe plekken en een andere mindset hebben om je eigen manier van het aannemen van nieuwe ideeën en perspectieven te verbeteren. Je hoeft alleen oogcontact te maken en te glimlachen om een gesprek te starten. Iedereen heeft een ander perspectief en gedraagt zich anders. Dus, dit is een erg beslissend moment om een vriendelijk gesprek te starten. Het kan allemaal beginnen met een grappige en simpele opmerking over iemands outfit met een simpele “Hallo”.

6. Een nieuw iemand worden

kajakken-bergen

Het aspect van erbij horen zie je terug in je levensstijl. Als je je in een andere omgeving met een andere cultuur en traditie bevindt, ben je uiteraard gebonden aan deze overtuigingen en word je bijna automatisch een nieuw persoon. Dit komt doordat je naar een nieuwe plek bent gereisd. Je eet nieuw voedsel, kleed je anders en spreekt een andere taal. Dit maakt je een nieuw mens. Ook het hebben van een andere methode om situaties te benaderen wanneer we ermee worden geconfronteerd, is een hele prestatie op zichzelf als we reizen. Er zijn zoveel overtuigingen die je graag tegenkomt, dit kan alleen worden bereikt als we reizen. Soms is een verhaal niet goed en ondersteunend genoeg vergeleken met aanwezig zijn op het moment zelf.

5. De wereld begrijpen

Wat je op school leert, komt ergens op de wereld voor. Reizen leert meer dan welke universitaire studie dan ook, want wat je ziet, helpt meer dan wat je is verteld en vooral als je het zelf doet en ervaart. Je ziet je fantasie uitkomen als je van cultuur naar cultuur en van de ene locatie naar de andere gaat. Reizen dwingt je uit je comfortzone te komen, vandaar dat je een andere taal leert als je communiceert met de lokale bevolking, cultuur en levensstijl en eet je ander soort voedsel. Verschillende natuurlijke kenmerken komen over de hele wereld voor, zoals een kratermeer dat kan worden gevormd nadat vulkanen zijn uitgebarsten enz.

4. Het haalt je uit je comfort zone

person standing on mountain

Meestal houden we er van om in een nieuwe omgeving te zijn. We houden ervan nieuwe vrienden te maken, nieuwe ideeën op te doen en vooral onze comfort zones te verlaten. Reizen helpt om nieuwe vrienden te maken, het leven te zien vanuit een andere hoek die totaal anders is dan die van onze comfort zones. Het is een goed idee om je comfort zone te verlaten om stereotypen en uitdagingen met nieuwe ideeën te voorkomen. Door van huis weg te gaan, kunnen we nadenken over waar het leven om draait, verschillende mensen ontmoeten en nieuwe plaatsen ontdekken waardoor je een bredere kijk op de wereld krijgt.

3. Je ideeën uitbreiden

hacker-laptop

De belangrijkste ervaring die iedereen zal hebben, is leren. Reizen leert ons zoveel dingen die in de klas nooit bereikt konden worden. Alleen al het aspect van het zien van de omgeving, de wereld, is educatiever dan welke universitaire opleiding dan ook. Mensen reizen om hun geest te helpen openen voor een andere cultuur, zodat ze gaan begrijpen dat er geen andere manier is om te leven. Heb je er ooit aan gedacht hoe anders het leven zal zijn als je je op een ander gebied bevindt? Bij elke reis die je maakt, moet er een uniek idee zijn dat je kunt opdoen op de nieuwe locatie, in tegenstelling tot thuis.

Cultuur is iets heel moois op deze planeet. Mensen zijn levendig, loyaal, behulpzaam, ritmisch en gemeenschappelijk. En als je in contact komt met dit brede overzicht, ontstaat er een nieuw idee.

2. Nieuw eten

Ander voedsel eten in een nieuw land of een nieuwe plek is in feite een nieuwe prestatie en ervaring. Er zijn zoveel gerechten in de verschillende delen van de wereld te vinden. Als je niet reist, zullen je smaakpapillen niet worden blootgesteld aan een verscheidenheid aan smaken en hoe geweldig het is om die gerechten voor je te hebben staan. Als iemand het huis niet verlaat, zal de smaak van nieuw eten nooit worden ervaren. Ideeën van verschillende voedselklassen zijn overweldigend door onderzoekers en mensen die er ooit zijn geweest. Je zult nooit merken dat je over de aangename smaak van beroemde pierogies praat, tenzij je al eerder in Polen bent geweest. Evenzo is het aspect van eten met stokjes van de Chicness de moeite waard om te zien en te doen dan alleen horen of zien op je scherm.

1. Wegens gezondheidsredenen

Je kunt de hele dag op je kantoor, op je bank, op het strand enz. blijven, maar het is nog steeds niet genoeg in vergelijking met de vreugde en voldoening die je krijgt tijdens het reizen. Vanaf het moment dat je aan een goede reis denkt, voel je je gelijk geweldig en kan je niet wachten om op weg te gaan. En, qua gezondheid helpt dit enorm om een goede gezondheid te behouden, omdat het je stress verlicht en je geestelijke gezondheid verbetert.

Slecht slapen is zeer schadelijk voor de gezondheid. Voor volwassenen wordt gemiddeld 7-8 uur aanbevolen voor je gezondheid. En dit kan ook worden bereikt door te reizen, omdat je je nergens zorgen over hoeft te maken, bijna stressvrij bent in een comfortabele omgeving waar je je door narcolepsie zo voelt. Misschien wil je ook de beste medische zorg zoeken die helaas niet in je land te vinden is, aangezien online behandeling wellicht niet mogelijk is vanwege het ontwikkelingsniveau van je land, waardoor je wel moét reizen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *