Een ‘gummy smile’, oftewel een tandvleeslach, is voor veel mensen een bron van onzekerheid. Van een gummy smile is sprake als er tijdens het lachen veel tandvlees te zien is, in plaats van dat de bovenlip netjes aansluit op de boventanden.

In de media worden we constant gebombardeerd met prachtige foto’s van celebrities met een absoluut stralende glimlach zónder tandvlees, dus is het niet gek als je jezelf met hen begint te vergelijken. Wat wel heel vervelend is, is als je door je gummy smile vervolgens niet meer breeduit durft te lachen.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig meerdere behandelingen tegen een tandvleeslach. In deze blog bespreken we een van de populairste behandelvormen: die met botox.

Hoe ontstaat een gummy smile?

Een gummy smile kan verschillende oorzaken hebben. Eén hiervan is een overactieve spier in de bovenlip, die ervoor zorgt dat de lip tijdens het lachen te ver omhoog wordt getrokken. Aangezien botox een spierverslapper is, is de gummy smile behandeling met botox een geschikte oplossing voor dit probleem.

Er zijn ook situaties waarin de tandvleeslach wordt veroorzaakt door de stand van de tanden of de kaak zelf. In dit geval zal botox níet effectief zijn, maar kan een chirurgische ingreep vereist zijn om de gummy smile te verhelpen. Dit laatste komt wel een stuk minder vaak voor, dus hoef je hier meestal niet bang voor te zijn. Ook is een consult voor een botox behandeling altijd vrijblijvend!

Wat merk je van een gummy smile behandeling met botox?

botox-resultaat-gummy-smile

Als je op consult gaat bij de botox behandelaar, zullen jullie eerst samen bespreken waardoor jouw probleem ontstaat en wat daarvoor de beste oplossing is. Als je gummy smile inderdaad door een overactieve spier wordt veroorzaakt, is het antwoord op die vraag waarschijnlijk botox. Je maakt een vervolgafspraak voor de daadwerkelijke behandeling en komt terug op het afgesproken moment.

Tijdens de behandeling ga je in de behandelstoel zitten. De behandelaar gebruikt dan een zeer fijne naald om de botox in de boven lipspier in te spuiten. Hier zou je amper iets van moeten voelen; de meeste mensen omschrijven het als een spelden prikje.

Leuk weetje: een gummy smile behandeling met botox wordt ook wel een ‘lunch time treatment’ genoemd, omdat je binnen slechts 15 minuten weer uit de stoel bent. Mocht je dat echt willen, dan zou je je tandvleeslach dus om 12 uur kunnen laten verhelpen en om half 1 weer op het werk zijn!

Het resultaat is trouwens níet meteen merkbaar, dus schrik daar niet van. Na ongeveer twee weken is de botox helemaal ingewerkt en kun je genieten van jouw nieuwe niet-gummy smile.

Hoelang kun je van het resultaat genieten?

man-lacht-voor-laptop

Het effect van een gummy smile behandeling met botox houdt gemiddeld tussen de 4 en 6 maanden aan. Jammer genoeg is botox níet blijvend, wat betekent dat je na enige tijd een herhaal afspraak zult willen maken. Wel is het zo dat des te vaker je deze behandeling ondergaat, des te effectiever het is. Na enkele behandeling kan het zomaar zijn dat je pas na een jaar weer terug hoeft te komen! En in de tussentijd geniet jij van jouw prachtige lach.

Geef jezelf de stralende lach die je verdient!

Een gummy smile kan een grote impact hebben op je zelfvertrouwen en je dagelijks leven. Gelukkig is de botox behandeling een goede oplossing voor zo’n tandvleeslach. In slechts 15 minuutjes lach jij weer graag je tanden bloot, en dat dankzij een ingreep waar je nauwelijks iets van voelt. Dus, waar wacht je nog op? Geef jezelf de stralende lach die je verdient en neem contact op met een specialist voor een gummy smile behandeling met botox!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *