Een neuscorrectie is een effectieve manier om de neus meer in verhouding tot de rest van het gezicht te brengen; het kan een echt verschil maken in je uiterlijk en je zelfvertrouwen.

Zoals bij elke chirurgische ingreep is er enige hersteltijd die je van een neuscorrectie kunt verwachten. Het is goed om je bewust te zijn van wat een neuscorrectie herstel inhoudt voordat je je ingreep laat doen, zodat je alle juiste stappen kent voor een vlot, efficiënt herstel en voor een optimale genezing.

Wanneer je je chirurg ontmoet voor een consult, krijg je enkele specifieke instructies voor je herstel van je neuscorrectie. Intussen zijn hier een paar algemene aanbevelingen die we geven voor iedereen die een neuscorrectie of neuscorrectie in het verschiet heeft.

1. Heb de juiste verwachtingen

man wiping mouse with tissue paper

Een van de nuttigste dingen die je kunt doen is gewoon zorgen dat je de juiste verwachtingen hebt.

Veel mensen gaan er bijvoorbeeld van uit dat het herstel van de neuscorrectie nogal pijnlijk zal zijn. In werkelijkheid blijkt dat de pijn minimaal is, en er zijn voldoende pijnbestrijdingsoplossingen beschikbaar voor wie ze nodig heeft.

De pijn is meestal geen probleem, maar stuwing kan dat wel zijn. Na een neuscorrectie zul je je een paar dagen erg “verstopt” voelen. Het zal moeilijk zijn om te ademen en te ruiken, en je zult waarschijnlijk ook druk in je oren voelen. Wees hierop voorbereid, maar besef ook dat het snel beter zal worden.

In de eerste dagen van je herstel wordt je aangeraden met je hoofd omhoog te slapen. Dit kan helpen bij je ademhaling, maar het kan ook de zwelling minimaliseren. Je kunt erop rekenen dat dit ongeveer een week zal duren.

2. Het neemt wat tijd in beslag

Nu we het er toch over hebben, het is aan te raden minstens een week vrij te nemen van werk na je neuscorrectie procedure.

Daar zijn een paar redenen voor. Een ervan is dat je, als je thuis kunt blijven, uitrusten en ontspannen, uiteindelijk sneller zult herstellen. Die week vrij nemen kan je helpen je weer meer als jezelf te voelen. Bovendien zul je wat bloeduitstortingen en zwellingen rond je neus hebben, en het grootste deel daarvan zou binnen een week moeten verdwijnen. Daarna kunnen overblijvende bloeduitstortingen meestal vrij gemakkelijk met make-up worden verdoezeld.

3. De zwelling aanpakken

We hadden het over zwelling, en dat is zeker iets waar je iets aan moet doen tijdens je herstel van je neuscorrectie.

De realiteit is dat sommige kleine zwellingen tot een jaar kunnen aanhouden, hoewel het ergste binnen een week of zo verdwenen zal zijn. Dit geldt vooral als je het gezwollen gebied goed verzorgt, met koude kompressen en ijskompressen om de zwelling op afstand te houden.

Vraag je chirurg van bijvoorbeeld drwever.com om eventuele aanvullende aanbevelingen om de zwelling te minimaliseren.

4. Houd je neus beschermd

rechte-neus-man

Terwijl je neus aan het genezen is van de operatie, zal hij extra kwetsbaar zijn voor verwondingen.

Als je op je gezicht valt of door een honkbal geraakt wordt, kan dat echte schade aanrichten die je herstel met weken vertraagt. In sommige gevallen kan het zelfs nodig zijn dat je een extra ingreep ondergaat om de schade te herstellen. Daarom raden we je aan de eerste dagen van je herstel lichaamsbeweging en inspannende activiteiten te vermijden. Neem de nodige voorzorgsmaatregelen om je neus te beschermen terwijl je je gewone routine weer oppakt.

5. Zorg ervoor dat je vervolgafspraken nakomt

Je chirurg zal je laten weten wanneer je terug moet komen voor een volgend bezoek; dit kan al een dag of twee na de ingreep zijn.

Het is belangrijk dat je opdaagt voor alle vervolgafspraken, en wel om een paar verschillende redenen. Ten eerste kan het nodig zijn dat je chirurg verpakkingsmateriaal of hechtingen uit je neus verwijdert. (Dit hangt af van het type neuscorrectie dat wordt uitgevoerd, en het kan van persoon tot persoon verschillen.) Bovendien kan je chirurg letten op mogelijke tekenen van zwelling, en ook nagaan of je geneest zoals het hoort.

6. Zorg goed voor jezelf

Enkele basisstappen voor zelfzorg kunnen je herstel veel sneller, en veel comfortabeler maken.

Onderschat bijvoorbeeld het belang van hydratatie niet. Drink veel water om je lichaam door het genezingsproces te helpen.

Neem de rust die je lichaam nodig heeft, vooral in die eerste week.

En, houd de moed erin. Niemand vindt het leuk om van een operatie te herstellen, maar maak er het beste van met wat ontspannende, niet-belastende activiteiten, of dat nu favoriete boeken, tv-programma’s, films of muziek is.

7. Doe wat aan je droge keel

glas-water

Over dingen om in te slaan gesproken… merk op dat je, omdat je de eerste paar dagen door je mond zult ademen, waarschijnlijk een droge keel zult hebben. Er zijn een paar eenvoudige oplossingen die je kunnen helpen dit te beheersen. Zorg dat je het volgende hebt:

  • Een luchtbevochtiger die je bij je bed kunt laten draaien terwijl je rust.
  • Voldoende verzachtende thee, vooral thee met honing.
  • Keelpastilles om tijdelijk verlichting te geven.
  • Merk op dat hydratatie en een paar ontspannende warme douches je ook kunnen helpen bij een pijnlijke of droge keel.

8. Wat je vooral niet moet doen na een neuscorrectie

Om af te ronden, let vooral op een paar grote fouten die je terug kunnen zetten in je herstel van je neuscorrectie. Dit zijn de dingen die je moet vermijden te doen:

  • Je neus op enigerlei wijze verwonden.
  • Het missen van vervolgafspraken.
  • Knoeien met hechtingen/verpakkingen zonder toestemming van de arts.
  • Het drinken van alcohol.
  • Tabaksproducten gebruiken.
  • Het negeren van tekenen van een mogelijke infectie of andere complicatie.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *