Een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is een verplichte elektronische aanvraag die alle reizigers moeten invullen voor reizen naar de Verenigde Staten. Met een ESTA-aanvraag wordt bepaald of je reis naar de VS mag doorgaan. ESTA Amerika aanvragen is eenvoudig. Je moet een online ESTA-aanvraagformulier invullen met je persoonlijke gegevens. Nadat je je aanvraag hebt ingediend, krijg je binnen 12 uur een antwoord.

De voordelen van een ESTA

Er zijn veel voordelen aan het aanvragen van een ESTA. Ten eerste is het proces van aanvragen veel eenvoudiger dan het aanvragen van een visum. Ten tweede kun je je ESTA-aanvraag online indienen, waardoor de aanvraag sneller wordt afgehandeld dan bij een visum. Ten derde kun je met een goedgekeurde ESTA-aanvraag reizen tussen de Verenigde Staten en verschillende landen die deelnemen aan het VWP.

Het verschil tussen ESTA en een visum

passport-camera-bril

Een ESTA en een visum voor Amerika zijn twee verschillende documenten met verschillende doeleinden. Het belangrijkste verschil tussen een ESTA en een visum is dat een ESTA een veel kortere verwerkingstijd heeft en dat het bedoeld is voor korte bezoeken aan de Verenigde Staten. Een visum daarentegen is bedoeld voor langere bezoeken of verblijven in de VS. Ook zit het verschil in de reden van je bezoek aan de VS. Wanneer je op vakantie gaat is een ESTA voldoende. Wanneer je komt werken of stage gaat lopen in Amerika, is een visum noodzakelijk.

Een ESTA is een online vergunning die reizigers uit bepaalde landen nodig hebben om de Verenigde Staten binnen te komen. De ESTA is bedoeld om de veiligheid te verbeteren door het onderzoeken en autoriseren van personen die verblijf willen in de VS. De ESTA is geldig voor een periode van twee jaar en beperkt tot 90 dagen per reis.

In tegenstelling tot een ESTA, is een visum voor Amerika een fysiek document dat wordt afgegeven door de Amerikaanse autoriteiten en is bedoeld om voor langere tijd te verblijven in de VS. Er zijn verschillende soorten Amerikaanse visa, afhankelijk van de reden waarom iemand de VS wil bezoeken. Kortom, een ESTA is vereist voor het korte termijn verblijf in de VS, terwijl een visum vereist is voor het lange termijn verblijf.

Wat kost een ESTA en hoe gaat het in zijn werk?

Maar, wat kost een ESTA? Wanneer je ervoor kiest om een ESTA aan te vragen via bijvoorbeeld www.esta-aanvragen.nl, kost dit € 36,95. Je kunt deze kosten eenvoudige betalen met iDeal of Bancontact. Het aanvragen is eigenlijk heel simpel. Je vult je informatie in op de website en verstuurt dit. Vervolgens krijg je binnen 12 uur te horen of je ESTA aanvraag is goedgekeurd of niet. Je kunt ervoor kiezen om de ESTA via de mail te krijgen of via de post. Dit kun je zelf aanvinken tijdens het aanvragen van de ESTA. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om voor meerdere personen een ESTA aanvraag te doen. Wel zo prettig!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *