Het is een paar dagen voor je reis en je staat te trappelen om op pad te gaan. Tijd om in te pakken! Hoe je inpakt hangt sterk af van de bestemming en het soort reis dat je gaat maken.

We hebben allemaal wel eens iets te veel ingepakt op onze reizen – of het nu reserveschoenen zijn of een extra iPad – waardoor het lastig kan zijn om die bagage mee te slepen.

Over het algemeen zijn er een paar tips om oververpakking te voorkomen!

1. Rol ze op!

Het oprollen van je kleren –shirts, broeken, handdoeken- is een geweldige manier om je spullen strak, klein en kreukvrij te houden. Geloof me, het werkt! Over handdoeken gesproken, er is tegenwoordig ook een sneldrogende handdoek. Ideaal dus als je maar ruimte hebt voor 1 handdoek!

2. Maak een checklist

lijstje-werk

Een checklist is de beste plek om te beginnen. Het zal je helpen herinneren wat je mee moet nemen en ook om outfits en excursies te plannen. Begin een paar dagen voor het inpakken met het opschrijven van spullen op je checklist, zodat je tijd hebt om de kleine dingen te onthouden.

Deel je checklist voor de lol op in categorieën: kleding, hygiëne, reisdocumenten, elektronica, schoonheid en eerste hulp.

3. Kies de juiste koffer

koffers-groen-grijs

Kies een koffer van bescheiden formaat. Een grote koffer betekent – raad eens – een zware koffer. Je pakt zoveel in dat je spullen meeneemt die je niet nodig hebt. Eén handbagage koffer is waarschijnlijk de optimale maat als je het aankunt, maar grotere koffers kunnen nodig zijn voor lange reizen.

Op wat langere reizen reis ik met een rugzak en een handbagage koffer.

4. Gebruik een bagageweegschaal

Pak een bagageweegschaal die het gewicht van je tas berekent. De meeste luchtvaartmaatschappijen staan tot 10 kg per handbagage toe. Houd je aan dit gewicht en het is onwaarschijnlijk dat je overpakt.

5. Houd de accessoires klein

tech-gadgets-airpods-handen

Pak kleine en lichte accessoires in die je basis reislook zullen veranderen.

Investeer in slechts een paar sjaals, riemen en schoenen die overal bij passen. Wat hygiëne producten betreft, neem proefmonsters mee voor dingen als parfums, foundations, lotions en shampoo; die passen overal bij.

6. Schoenen, schoenen, schoenen

Over schoenen gesproken – niet meer dan drie. Ja, drie. Goede wandelschoenen, sandalen als het warm is en hoge schoenen als het niet warm is.

7. Draag je grote spullen in het vliegtuig

Stevige jassen en grote laarzen kunnen veel ruimte innemen in je koffer, dus draag ze in het vliegtuig! Ik draag meestal een paar lagen, waaronder een grote jas en mijn dikke trui in het vliegtuig om minder spullen in mijn handbagage te stoppen.

8. Neem slechts de helft mee

bruine-weekend-tas

Hier is een geheim van een reiziger. Na al dat inpakken is de kans groot dat je de helft van wat je van plan bent mee te nemen niet gebruikt. Dus waarom bespaar je jezelf niet de moeite en laat je de helft achter? Een handige truc die ik altijd heb toegepast is om alle kleren die ik mee wil nemen en die ik zeker nodig denk te hebben, klaar te leggen en dan slechts de helft mee te nemen.

9. Gebruik een pillendoosje

Pillendoosjes zijn er niet alleen voor medicijnen. Je kunt ze ook gebruiken om je kettingen, oorbellen en armbanden in op te bergen. Een groot pluspunt is dat elk voorwerp apart is, zodat niets in de knoop raakt of in de war raakt als je terugkomt.

10. Mix en Match

Dit is het leuke gedeelte. Je kunt de kleding die je meeneemt minimaliseren door alleen die items te kiezen die je in meer dan één outfit kunt dragen. Om deze reden zijn effen kleuren een goede keuze, omdat die meestal goed samengaan. Houd je aan deze formule zodat acht items kunnen leiden tot ongeveer 20 outfits!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *