Verander je achtertuin in een plek om te ontsnappen, waar je kunt ontspannen, genieten van wat frisse lucht en plezier kunt hebben met vrienden en familie. Om een ​​uitnodigende sfeer te creëren, combineer je tuinmeubilair, decor, landschapsarchitectuur en andere elementen die bij je stijl en behoeften passen. Probeer deze ideeën om van je achtertuin een ontspannende buitenoase te maken.

Kies het juiste kleurenpalet

Personaliseer een terras met weerbestendig textiel dat zachtheid en stijl toevoegt. Bepaal eerst een kleurenschema en verzamel vervolgens buitenkussens in verschillende maten en patronen. Kies voor stoffen die snel drogen, bestand zijn tegen UV-stralen en gemakkelijk schoon te maken zijn. Om een ​​grotere dosis kleuren en patronen toe te voegen, veranker je je zithoek met een stijlvol buitentapijt.

Ga voor een pergola

houten-pergola-tuin

Maak van je achtertuin een veelzijdige bestemming door verschillende activiteitenzones in de ruimte te definiëren. Meerdere tuinmeubelarrangementen creëren ruimtes om te dineren en te ontspannen op deze patio. Een tuin pergola bedekt met luxueuze wijnstokken en een overvloed aan planten in containers vergroten de omliggende tuin en helpen de structuur in het tuinlandschap te laten opgaan.

Verzeker je privacy

Je buitentuimte voelt meer als een oase als het een gevoel van beslotenheid heeft. Schutting panelen zorgen voor privacy op terrassen en vlonders. Je kunt ook hekwerk, pergola’s en landschapsarchitectuur gebruiken om buitenruimtes van naburige huizen te definiëren. Het ophangen van buitengordijnen is een andere gemakkelijke, goedkope manier om de privacy te vergroten.

Plaats een buitenkeuken

Overweeg een buitenkeuken als je van de lente tot de herfst graag buiten grilt en eet. Voor je buitenkeuken heb je geen luxe grill nodig. Toch zullen een aanrechtblad voor het bereiden van voedsel en gemakken zoals gesloten opbergruimte en een aparte zijbrander je buitenkookervaring aanzienlijk verbeteren. Voeg een koelkast toe om voedsel op warme dagen vers te houden en een gootsteen om het opruimen te vergemakkelijken.

Voeg een jacuzzi of zwembad toe

Een bubbelbad of zwembad op het terras is de ultieme luxe voor lange, ontspannende baden aan het einde van de dag. Om de beste locatie voor de jacuzzi te bepalen, moet je rekening houden met privacy, toegang tot het huis en of je het bad in de zon of in de schaduw wilt hebben.

Een vuurplaats voor de koelere avonden

Een vuurplaats vormt een natuurlijk brandpunt dat kan helpen de ruimte te definiëren en privacy te bieden voor een buitenkamer. Ze zijn ook een goed uitgangspunt voor een buitenkeuken. Vuurkorven, ingebouwd of verplaatsbaar, dienen ook om mensen bij elkaar te brengen en kunnen het nut van een buitenruimte uitbreiden naar koeler weer.

Voeg een vijver toe

Er is niets zo ontspannend als het rustgevende geluid van een natuurlijke beek of waterval in je tuin. Verander een sierpot in een watervalelement of creëer een ingebouwde waterval of vijver met grote, getrapte stenen. Als je echt alles uit de kast wilt halen, kun je een koivijver aanleggen. Hoewel deze duurder zijn om te installeren en te onderhouden, zijn koivissen fascinerend om naar te kijken en eten ze muggenlarven.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *