Welke woonstijl spreekt jou het meest aan? Misschien vind je deze vraag moeilijk te beantwoorden en dat snappen wij maar al te goed. Er zijn zoveel woonstijlen dat je door de bomen het bos soms niet meer ziet. Wij zetten een aantal populaire woonstijlen voor jou op een rijtje en vertellen je hoe je deze stijlen met elkaar combineert.

Zoveel stijlen

woonkamer-terras

Waarschijnlijk zijn er meerdere woonstijlen die je mooi vindt. Dat is ook niet zo gek met zoveel keuze uit stijlen. Daarnaast zijn veel woonstijlen ook overlappend. Bekijk, om te beginnen, welke stijlen je aanspreken. Om je hier een handje bij te helpen zetten we een aantal stijlen op een rijtje:

De Scandinavische woonstijl kenmerkt zich door rustige kleuren gecombineerd met hout. Ook strakke lijnen zien we terug, net als in de eetkamerstoelen van het merk Jesper Home. Een industrieel interieur is vooral stoer. In deze woonstijl komt de kleur zwart veelvoudig terug. Ook beton(look) en leer zijn twee materialen die een industriële vibe hebben. In de landelijke woonstijl zien we veel natuurlijke materialen, zoals linnen en katoenen stoffen en houten meubels. Ook accessoires spelen een grote rol in de landelijke stijl: sierkussens, plaids en manden. Prachtige gevlochten manden vind je zeker in de collectie van MUST Living. De retro woonstijl is helemaal terug van weggeweest. Deze stijl kenmerkt zich door de wat drukkere kleuren, zoals bruin, geel en oranje. Ook printjes zien we terug.

Mix en match

bruine-leren-bank-woonkamer

Deze stijlen lijken op het eerste gezicht niet erg goed te combineren, maar niets is minder waar. Zo is Scandinavisch bijvoorbeeld prachtig te matchen met een industriële woonstijl. Industrieel is natuurlijk een stuk stoerder, maar de meubels gemaakt van metaal zijn prachtig te combineren met hout. Ook staat de kleur zwart goed bij de lichte, Scandinavische kleuren. Een landelijke woonstijl sluit hier helemaal bij aan. Natuurlijke materialen, zoals hout en linnen, matchen erg fijn met industriële materialen, waaronder metaal en beton. De retro woonstijl lijkt niet helemaal te passen bij de rustige landelijke of Scandinavische woonstijl. Maar wat dacht je van een cognackleurige bank of fauteuil? Deze staan prachtig in een Scandinavisch, licht interieur. Je kunt de retro look natuurlijk ook terug laten komen in accessoires. Leg een aantal kussens met een printje op je bank, zet een gele vaas op je dressoir of ga voor een oranje tafellamp op een bijzettafel.

Perfect te combineren

Zoals je leest kun je de diverse woonstijlen perfect met elkaar combineren, als je op zoek gaat naar elementen die terugkomen in de verschillende stijlen. Zijn de stijlen die jij combineert kleurrijk, houd het geheel dan toch wat rustiger door er ook wat zachte kleuren aan toe te voegen. Zo blijft er balans in je interieur. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat jij zelf helemaal happy wordt van je interieur, welke woonstijlen je ook aanspreken.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *