Ga jij binnenkort een huis kopen? Dan heb je vaak een hypotheek nodig. Bij het kiezen van een hypotheek, zul je moeten denken aan een aantal zaken. Zo zul je jezelf moeten afvragen of je de hypotheeklasten ruim kunt dekken met je inkomen en of het goed aansluit bij je uitgaven. Dit zal ervoor zorgen dat je niet in de problemen komt met het op tijd betalen van de maandelijkse kosten. Kom je er niet? Schakel dan een hypotheekadviseur in die je hierbij kan ondersteunen. Wil je meer weten over het kiezen van een passende hypotheek? In dit artikel lees je hier meer over.

Regel eerst dit

Om een hypotheek af te sluiten, zul je eerst moeten bepalen hoeveel geld je maandelijks wilt en kunt besteden. Om dit te kunnen doen, is het aan te raden een inkomsten en uitgaven overzicht te maken. Daarbij is het ook belangrijk om te kijken naar de toekomst. Bepaal wat je in de toekomst gaat doen, bijvoorbeeld een gezinsuitbreiding of misschien het verbouwen van je woning. Daarnaast zal er bij het kopen van een huis ook sprake zijn van onvoorziene kosten, bijvoorbeeld het onderhoud tijdens en na een lekkage. De hypotheek verhogen wordt vaak gedaan wanneer je je huis gaat renoveren of verbouwen. Daarnaast zal er ook worden gekeken naar het spaargeld. Aan de hand hiervan zou je een minder of juist meer aan hypotheek kunnen krijgen.

De hypotheekverstrekker

business

Het is belangrijk om te weten waar een hypotheekverstrekker naar zal kijken. Dit zijn er maar 2 zaken, namelijk je inkomen en de waarde van het huis. Voor de verstrekker is het belangrijk om naar je inkomen te kijken om erachter te komen of je rente en aflossing kunt betalen. Hierbij wordt er ook gekeken naar de inkomen van de persoon waarmee je het huis koopt. Deze wordt namelijk meegerekend. Verder wordt er naar de waarde van het huis gekeken in het geval dat je de woning niet meer kunt financieren. In het ergste geval kan de geldverstrekker de woning weer verkopen. Aan de hand van het geld dat vrijkomt, wordt de schuld mee afgelost.

Kortom, voor je een hypotheek wilt afsluiten, zul je moeten kijken naar je maandlasten en inkomen. Dit is namelijk leidend voor de aanvraag van de hypotheek. De hypotheekverstrekker zal namelijk kijken naar je inkomen en de waarde van het huis. Mocht je er niet helemaal uitkomen, kan een hypotheek je verder adviseren.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *