Apple heeft iedereen opnieuw verrast door een versie van zijn kleine HomePod-miniluidspreker uit te brengen in een reeks kleuren die deze kerst de sensatie zal worden.
Apple heeft het niet gemakkelijk op de markt voor persoonlijke luidsprekers. Zoals bij andere gelegenheden wijzen de meeste analisten erop dat Apple niet heeft geanticipeerd op, laat staan ​​heeft geprofiteerd van de trend van draagbare luidsprekers.
Met behulp van de strategie die het zo goed deed met de iPhone, debuteerde Apple in 2017 op de markt voor thuisluidsprekers met een hoogwaardige (en dure) luidspreker, de HomePod.
Het was duidelijk zijn bedoeling om de markt van bovenaf te veroveren en later meer betaalbare versies uit te brengen, zodra hij het sappige deel van de marge had behouden. Meer hifi-tests lees je op de pagina Perfect Acoustic: http://perfectacoustic.nl/

apple-homepod-luidsprekers

Als je meer wilt weten kun je deze review van de HomePod-speaker lezen.

Het ging echter niet goed. Misschien dacht Apple dat Mac-, iPad- en iPhone-gebruikers massaal zouden toestromen om het te kopen, of misschien overschatte het de vraag naar hifi-muziek in huizen … misschien zijn de huizen van gebruikers kleiner dan die van de leidinggevenden van het bedrijf op de blok en hebben niet zoveel geluidskracht nodig (tenzij ze de buren willen storen).
In maart 2021, slechts vier jaar na de lancering en zonder enige updates in die tijd te hebben ontvangen, kondigde Apple aan het product te annuleren.
HomePod mini-tijd

Hoewel de originele HomePod in zijn vier levensjaren geen wijzigingen heeft ondergaan, had Apple wel tijd om de familie uit te breiden met een kleiner (en goedkoper) model, dat het de HomePod mini noemde.
De HomePod mini, gepresenteerd op 13 oktober 2020, is een bol van iets meer dan 10 centimeter, de software kan maximaal zes verschillende stemmen herkennen en gepersonaliseerde aanbevelingen aanbieden, naast intercomfuncties (tussen verschillende HomePod mini), Continuïteit en overdracht.
Het belangrijkste bezwaar is dat het ondanks zijn draagbare formaat altijd verbonden moet zijn met het netwerk, wat het, zoals we in het begin al zeiden, diskwalificeert voor de enorme markt voor draagbare luidsprekers.
HomePod mini van kleuren, de verovering van thuis

In de nieuwste Apple-presentatie, genaamd “Unleashed”, presenteerde Apple onder andere de HomePod mini in kleuren, die dit gebrek aan draagbaarheid proberen te “compenseren” met integratie in de inrichting van de kamers, wat de “Homestyle”-trend accentueert die We hebben het bijvoorbeeld al kunnen zien in de kleuren van de nieuwe iMac, de Beats koptelefoon of de Apple Watch.
Geruchten geven aan dat Apple zou kunnen werken aan een MacBook (Air?) Model met de behuizing in verschillende kleuren, passend bij deze trend.

De kerstcampagne

kerst-spullen

Met de kerstcampagne die op het punt staat te beginnen (met het Black Friday-voorgerecht), lijdt het geen twijfel dat de HomePod mini (samen met de AirPods 3 die tijdens hetzelfde evenement werden aangekondigd) een van de hete geschenken van het seizoen zal zijn.
Met hun officiële verkoopprijs van € 99 en hun gloednieuwe kleurengamma, zullen ze een magneet zijn voor geschenken voor alle doelgroepen: van tieners die iets willen dat bij hun kamer past tot professionals die een discrete geluidsbron en stijlvol willen om naar muziek te luisteren en podcasts tijdens het werk.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *