Als je gaat verhuizen, is het inpakken van al je spullen vaak het meest intensieve gedeelte van de hele verhuizing. Niet alleen kost het veel werk om alles in dozen te doen, het is ook nog belangrijk dat je alles goed indeelt, het op een verantwoorde manier inpakt en er zo voor zorgt dat er niks kapot kan gaan tijdens het verhuizen. Hoe doe je dat precies het beste? De volgende inpaktips zullen je helpen om alles zo goed mogelijk te verhuizen.

Vul elke doos goed, maar niet tΓ© veel

verhuis-doos-hond

Het is slim om zo veel mogelijk uit elke doos te halen. Want ja, als je alle dozen maar halfvol maakt dan heb je aan het eind dubbel zo veel dozen om te verhuizen. Probeer er dus het meeste uit te halen en vul ze zo goed als je kunt. Maak ze echter niet te zwaar – hoewel verhuisdozen wel wat kunnen hebben, als ze te zwaar worden kun je ze zelf misschien niet meer tillen en loop je de kans dat de doos scheurt of openbreekt. Dan heb je al helemaal een probleem.

Pak strategisch in en wees zorgvuldig

Als je dozen inpakt, wees dan strategisch met inpakken. Gooi alles er niet zomaar in, maar stapel het op en leg het slim neer. Zo maak je gebruik van alle ruimte en voorkom je ook dat dingen heel erg gaan schuiven en eventueel kapotgaan. Leg boeken netjes op elkaar. Leg alles wat zwaar is onderin en wat licht is bovenin, enzovoort.

Vul lege ruimtes op met vulmateriaal

verhuizen-inpakken

Het overhouden van lege ruimtes kun je niet voorkomen – vul de lege ruimtes in de kartonnen dozen daarom op met bijvoorbeeld kranten, bubbeltjesplastic of papier. Zo gaat niks erg bewegen en kan niks tijdens het verhuizen bijvoorbeeld de hele tijd heen en weer slaan tegen andere voorwerpen. Zo gaan dingen kapot, en dat wil je niet!

Gebruik zacht materiaal bij kwetsbare spullen

Dingen als borden, glazen, vazen, potjes en dergelijke zijn lastig te verhuizen, de kans dat er iets sneuvelt is namelijk best groot. Wees dus extra zorgvuldig bij het inpakken van dit soort kwetsbare voorwerpen. Stapel borden op en gebruik iets van bubbeltjesplastic of doeken om tussen de borden in te leggen. Zo is het compact, maar toch goed beschermd. Vul de binnenkant van dingen als glazen en kommen op met kranten of iets dergelijks en wikkel ook deze weer in een zacht materiaal. Zo verklein de kans dat er iets sneuvelt zo veel mogelijk, en dat is natuurlijk wat je wil.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *