Een van de grootste trends in de hedendaagse binnenhuisarchitectuur is het decoreren van muren met behulp van verschillende posters. Ze zien er niet alleen modern en stijlvol uit, maar helpen vaak ook om verschillende gebreken van de ruimte te verbergen. Vandaag wil ik verschillende ideeën met je delen over hoe je kunt decoreren met posters en welke regels je moet volgen om het met succes te doen.

1. Gebruik de juiste hoogte

woman wearing white top photo

Gebruik bij het rangschikken van de posters in de kamer de meest elementaire regel: het moet comfortabel zijn om het waar te nemen. Gebruik de regels van het museum: de exposities worden zo geplaatst dat de afstand van de vloer tot het midden van de afbeelding 152 cm is. Volgens Europese normen mag dat 160 cm zijn.

2. Nonchalant tegen de wand

poster-ingelijst-tegen-wand-leunend

Over de laatste trends gesproken, veel ontwerpers gebruiken een truc die ze in de studio’s van kunstenaars hebben gespot: helemaal geen foto’s aan de muren hangen. Wanneer je ze toch wilt ophangen, maar geen dikke gaten in de muur wilt boren, dan kan je altijd nog posters hangen met een ophangsysteem.

Als de foto’s groot genoeg zijn, kunnen ze direct op de vloer worden gezet. De foto’s kunnen ook in lagen op de consoletafel of ladekast worden geplaatst. Als optie kun je een plank langs de muur installeren en die gebruiken om je posters samen met verschillende kunstvoorwerpen en beeldjes uit te stallen.

3. Onderlinge harmonie

galerie-wand-woonkamer-grote-lijsten

Je kunt verschillende posters groeperen tot een galerij muur – dit zal een gevoel van continuïteit en flow creëren. Soortgelijke voorwerpen bij elkaar groeperen is een bekende interieur truc die altijd werkt. Je kunt dezelfde lijsten voor je posters gebruiken om ze in één galerie te verenigen.

Als je de voorkeur geeft aan een meer traditionele uitstraling, gebruik dan posters met hetzelfde thema en hetzelfde formaat: ze zullen een gevoel van harmonie creëren als ze boven een bank of eettafel hangen. Je kunt ze per 3 groeperen en in één rij hangen als je een laag plafond hebt, of per 4 of 6 en in twee rijen hangen als het plafond hoog is.

4. Symmetrie en asymmetrie

planten-woonkamer

Ook is het mogelijk om de composities te rangschikken door de maten en vormen te mengen: symmetrisch en asymmetrisch. Houd in dit geval rekening met het algemene thema of de stijl. In sommige gevallen zijn contrasterende opties gepast.

Gebruik bij een asymmetrische opstelling posters van verschillende grootte met één algemene verhaallijn. Om de compositie geen geweld aan te doen, mogen de afstanden tussen de posters niet groot zijn (7-10 cm). Een asymmetrische opstelling voegt altijd dynamiek en energie toe aan de kamer.

Foto’s, posters of foto’s met dezelfde afmetingen en kaders zijn perfect voor een symmetrische opstelling. Deze methode brengt het interieur goed in balans en maakt het streng en stabiel.

5. Zoek de juiste plaats

bruine-leren-bank-woonkamer

Een andere belangrijke overweging is dat je een geschikte plaats voor het beeld in de kamer moet vinden. Er zijn meestal geen beperkingen, maar niet in de buurt van de tv! Traditioneel goede plaatsen voor posters van klein en middelgroot formaat zijn boven de consoletafel, de open haard, de bank of het hoofdeinde. Je kunt ook een speciale nis maken met LED-verlichting die extra aandacht trekt voor de posterweergave. Grote, te grote foto’s, houden niet van de buurt met meubels of andere kunstwerken en vereisen veel neutrale ruimte.

6. De gebreken van de kamer corrigeren

zwart-wit-poster

Met behulp van correct geplaatste posters kun je verschillende zones binnen één ruimte onderscheiden.

Wil je de hoogte van het plafond vergroten, dan moeten de afbeeldingen verticaal geplaatst worden.

Met de horizontale plaatsing van de posters kun je de lengte van de muur visueel vergroten.

Gebruik posters van groot formaat voor de interieurs met massieve meubels: kleine plaatjes gaan daar gewoon verloren.

Zwarte en witte schilderijen, in een asymmetrische volgorde gerangschikt, zullen er goed uitzien in het thuiskantoor, geplaatst boven het bureau. Ze leiden niet af van je werk, maar bieden de nodige rust voor je ogen, vooral als je lange uren achter de computer werkt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *