Als je op zoek bent naar een nieuw bureau voor thuiswerk, zijn er een paar dingen waar je aan moet denken voor je een aankoop doet. Omdat we zo’n groot deel van onze tijd besteden aan werken, is het belangrijk dat we een bureau voor thuiswerk kiezen dat het specifieke werk dat we doen ondersteunt, en de manier waarop we dat graag doen.

Dit artikel helpt je bij je aankoopbeslissing, zodat je het beste thuiswerk bureau voor jou kunt vinden. Werken vanuit huis was vroeger een van de meest gewilde voordelen van een baan, vóór het begin van de COVID-19 pandemie. Veel mensen willen thuis blijven werken, nu de pandemie weer voorbij is.

Hoewel degenen die al aan flexibel werken deden door COVID misschien niet overvallen werden zonder thuiskantoor, vonden velen van ons dat ze plotseling thuis werkten met een opstelling die niet bevorderlijk was voor ons werk of onze gezondheid. Dus als je nu besloten hebt dat het de hoogste tijd is om een eigen thuiswerkplek aan je bureau te geven, dan is dit wat je moet overwegen:

1. Hoeveel ruimte heb je?

werk-bureau-thuis

Nadenken over hoeveel ruimte je hebt om mee te spelen om je thuiskantoor in te richten is een goed beginpunt. Misschien heb je een hele kamer die je tot kantoor wilt ombouwen? Of misschien heb je alleen een hoekje in je zitkamer of slaapkamer? De grootte van de ruimte die je aan je werkplek kunt wijden zal mede bepalen welk type bureau je uiteindelijk kiest.

Als je thuis niet veel ruimte hebt – zeg dat je bijvoorbeeld in een appartement woont – is een permanent thuiswerk bureau in een woon- of slaapkamer misschien niet iets wat je aanspreekt. De mogelijkheid hebben om je bureau makkelijk in te pakken en op te bergen als je niet werkt, zou in dit geval een goede optie zijn. Dit kun je bereiken met een inklapbaar bureau.

Uiteraard geldt: hoe meer ruimte je hebt, hoe groter het bureau dat je kunt kiezen. Misschien wil je een bureau met dubbele bladen of een tweepersoons bureau met boekenplanken als je met z’n tweeën bent. Je kunt ook beperkt zijn tot, of gebruik willen maken van, een hoekruimte, en in dat geval zou een l-vormig bureau of hoekbureau goed werken.

2. Wat voor soort werk doe je?

Als je eenmaal uitgevonden hebt hoeveel ruimte je aan je work from home bureau kunt toewijzen, is het volgende dat je moet overwegen hoe een werkbureau moet passen bij het soort werk dat je doet.

Ben je iemand die veel bureaublad ruimte nodig heeft? Gebruik je een laptop? Meerdere schermen? Heb je extra opbergruimte nodig voor printers, boeken of ander kantoormateriaal?

Hoewel de meeste bureaus op de markt niet veel meer zijn dan computertafels, wordt de mogelijkheid om je bureau aan te passen met aanbouwmodules en accessoires die de afmetingen en functionaliteit van je bureau veranderen – zodat het kan meegroeien en aangepast worden aan je veranderende werkbehoeften. Dit is natuurlijk veel belangrijker voor wie full time thuis werkt.

Dit vermogen om je bureau aan te passen, geeft je ook de vrijheid om een werk van thuis bureau opstelling te maken die tegelijk heel persoonlijk, inspirerend en praktisch is, waardoor thuiswerken gemakkelijker en aangenamer wordt.

3. Juiste ergonomische opstelling

POSTURE AND ERGONOMICS - IS IT IMPORTANT? - Fit For Work

Bureau-ergonomie is de wetenschap van het inrichten van je werkruimte zodat die bij je past, in plaats van dat jij je fysiek aanpast aan je bureau. Niet alle thuiswerk bureaus laten je toe je bureau ergonomisch in te richten. Maar een ergonomische opstelling is van vitaal belang als je langdurig thuis wilt werken.

Een bureau dat niet ergonomisch juist is opgesteld kan leiden tot gezondheidsproblemen met het bewegingsapparaat, en verminderde prestaties en productiviteit door houdingsproblemen en pijn. Pas je lichaam niet aan je werkplek aan; richt je werkplek zo in dat hij bij jou past.

Een ergonomisch bureau voor thuiswerk zal in hoogte verstelbaar zijn, zodat je je bureaublad en monitor op de juiste hoogte kunt instellen, of je nu zit of staat. Het zal ook voldoende ruimte bieden om je toetsenbord en muis in de juiste stand te hebben.

4. Wil je zittend of staand werken? Of allebei?

Dat brengt ons bij ons volgende punt; zittende- of staande bureaus. Staande bureaus zijn dezer dagen trendy vanwege de mogelijke gezondheidsvoordelen die ze bieden doordat ze veel meer bewegingsvrijheid bieden. Sommigen van ons kunnen echter een zittend bureau verkiezen of nodig hebben.

Wil je de mogelijkheid hebben om zowel een zittend als een staand bureau te hebben, kies dan een bureau waarvan je de hoogte kunt aanpassen. Misschien wil je zelfs een modulair bureau kiezen, waarmee je extra secties kunt toevoegen. Zo kun je een zittende en een staande werkplek in één opzetten, waartussen je gedurende de werkdag kunt bewegen. Hoewel beide soorten bureaus hun voordelen hebben, is beweging de sleutel tot gezond werken. Houd daar dus rekening mee bij je uiteindelijke keuze.

5. Kwaliteit en duurzaamheid

hout-bureau-tafel-stoel

De aankoop van een werk van thuis bureau is een investering in jezelf en je werk. Als je het daarmee eens bent, dan wil je een bureau kiezen dat van goede kwaliteit is en dat gebouwd is om lang mee te gaan. Bureaus voor thuiswerk kunnen van allerlei materialen gemaakt zijn, waaronder metaal en hout.

Sommige zijn plat verpakt en vereisen schroeven, bouten en moeren, en gereedschap om ze in elkaar te zetten. Sommige van de slimmer ontworpen werk thuis bureaus hebben helemaal geen gereedschap nodig om in elkaar te zetten. Als je probeert uit te maken of een online werk van thuis uit bureau van goede kwaliteit is, let er dan op dat ze je informatie geven over de soorten materialen die ze gebruiken.

Je moet ook hun klanten beoordelingen doorlezen om te zien wat anderen zeggen over de kwaliteit van het ontwerp en de duurzaamheid van het bureau. Duurzaamheid is ook een belangrijk punt om rekening mee te houden, vooral als je naar houten bureaus kijkt. Welke houtsoort wordt gebruikt? En wat betekent duurzaamheid voor de firma die het bureau verkoopt?

6. Stijl en inrichting

werk-bureau-modern

Als je thuis ruimte vrijmaakt voor een werktafel, dan is het belangrijk dat die er goed uitziet. Nu werken op afstand steeds populairder wordt, weten ontwerpers van kantoormeubelen voor thuis dat consumenten geen saaie, levenloze meubelstukken willen die beter passen in een kantoorhokje dan in hun huis. Een minimalistisch bureau kiezen zorgt ervoor dat het niet als een zere duim opvalt in je bestaande inrichting.

Persoonlijke accenten toevoegen, zoals lampen, foto’s en zelfs kamerplanten, kunnen allemaal helpen om je bureau voor thuiswerk een persoonlijk tintje te geven en het een meer comfortabele en plezierige ruimte te maken om van te werken. Doe gerust inspiratie voor bureau-styling op bij anderen online. Er zijn genoeg ideeën te vinden op platforms als Pinterest en Instagram om je te helpen een prachtige en inspirerende werkruimte te creëren die past bij je smaak en het huis dat je hebt gecreëerd.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *