Voor mensen met een kleine badkamer is het vrij lastig om inspiratie op te doen. De meeste informatie is gericht op ruimere badkamers. In deze blog gaan we een efficiënte strategie bespreken zodat je jouw badkamer zo kan ontwerpen dat het stijlvol en functioneel is. Niet alleen voor ruime badkamers maar juist gericht op kleinere badkamers.

Kleine badkamerindeling

badkamer-roze-hout

Bij een kleine badkamer is de indeling van de kamer heel erg belangrijk. Je moet je ruimte slim plannen met behulp van specifieke metingen, zodat je weet met hoeveel of hoe weinig ruimte je moet spelen.

Sommige badkamers zijn heel erg klein, in zulke ruimtes moet je slim te werk gaan en de juiste productkeuzes maken zodat je optimaal jouw ruimte benut. Kijk bijvoorbeeld naar een ruimte besparende meubel of hoek wastafel. Daarnaast kan je kijken naar vloerverwarming in plaats van een radiator. Zo bespaar je weer flink wat ruimte.

Een douche nemen in plaats van een bad is een voor de hand liggende keuze om vloerruimte te besparen, en natte ruimtes zijn ook een praktische manier om jouw beschikbare ruimte te gebruiken om de kamer te openen met een ruime doucheruimte, zonder dat een omvangrijke douchewand nodig is.

Ideeën voor kleine badkamer opslag

Opbergruimte is cruciaal voor een kleine badkamer. Een georganiseerde badkamer ziet er meteen een stuk ruimer uit. Daarom moet je de juiste opberg producten kopen. De meeste badkamers hebben alleen badkamermeubels voor opbergruimte.

Voor een kleine badkamer raden wij aan om te kijken naar een spiegelkast. Dit is een geweldige optie voor kleine badkamers. Omdat je opbergruimte met een spiegel combineert zonder er extra ruimte ervoor op te offeren.

Daarnaast kan je ook kijken naar wandrekken en planken aan de muur. Dit zijn relatief goedkope opties om extra opbergruimte te creëren. Zwevende planken geven een modern tintje aan je kleine badkamer en nemen niet te veel ruimte in beslag, wat betekent dat je genoeg ruimte hebt om benodigdheden op te bergen.

Ideeën voor kleine badkamer kleuren

industriele-badkamer-hout-wit

Een van de beste manieren om een kleine badkamer groter te laten lijken, is door een helder kleurenpalet te kiezen, zoals wit, koelblauw en grijs. Hoe eenvoudiger, hoe beter het is om met kleine ruimtes om te gaan. Combinaties met veel verschillende kleuren geven de badkamer een overweldigend gevoel. Het is gewoonweg te druk, en dit is niet aan te raden voor een kleine badkamer. Ga voor simpel en minimalistisch.

Verlichting in een kleine badkamer

Met de juiste verlichting kan een kleine badkamer meteen veel groter lijken. Een badkamer zonder raam en natuurlijke licht inval lijkt meteen kleiner. Heb jij geen raam, dan moet je kijken naar kunstmatig licht.

Kunstlicht zoals inbouw down lights en spots zijn geweldig voor het opfleuren van een badkamer zonder natuurlijk licht, en het is belangrijk dat je heldere, glanzende verven en tegels gebruikt om al het beschikbare licht door de kamer te laten weerkaatsen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *