Hoewel de iPhone 12 niet waterdicht is, heeft hij wel een waterbestendigheidsclassificatie van IP68. Volgens Apple betekent dit dat alle iPhone 12 modellen tot 30 minuten in ruwweg 6 meter water kunnen worden ondergedompeld zonder beschadigd te raken.

Apple stelt echter dat de waterbestendigheid van de iPhone 12 na verloop van tijd zal afnemen. Dit is belangrijk om op te merken omdat schade door vloeistof niet onder Apple’s garantie valt, dus je zult een nieuwe iPhone moeten kopen als hij stuk gaat.

Als je iPhone door water beschadigd is, moet je hem misschien vervangen.

Welke iPhones zijn eigenlijk waterdicht?

iPhone 12-pro-max-mini

Er zijn geen iPhones die volledig waterdicht zijn. Alle modellen sinds de iPhone 7 zijn echter waterbestendig. De waterbestendigheid van de iPhone is in de loop der jaren toegenomen en de iPhone 12 is waterdichter dan elk ander model.

Kun je douchen met de iPhone 12

Met een waterbestendigheid van IP68 is de iPhone niet beschermd tegen hoge druk of temperaturen, volgens de Internationale Elektrotechnische Commissie. Apple raadt je dus aan niet te zwemmen, douchen, baden of watersporten met een iPhone 12.

Wat te doen als je iPhone nat wordt

iphone-12-mini

Als je telefoon nat wordt, droog je hem af met een pluisvrije doek. Tik hem dan zachtjes tegen je hand met de oplader ingang naar beneden om overtollig water te verwijderen. Zet hem ten slotte voor een ventilator met de koele lucht in de oplader ingang geblazen.

Het kan tot 24 uur duren voor je iPhone droog is. Apple waarschuwt om je iPhone pas in het stopcontact te steken als hij helemaal droog is, om beschadiging te voorkomen. Je kunt ook beter geen wattenstaafjes of papieren handdoekjes in de oplader ingang steken of een föhn of perslucht gebruiken om je iPhone te drogen.

Als hij eenmaal droog is, bekijk dan onze gids over hoe je je iPhone kunt schoonmaken.

Hoe je kunt zien of je iPhone 12 waterschade heeft

Alle iPhone 12 modellen hebben een ingebouwde ‘Liquid Contact Indicator’ die van wit naar rood verkleurt als hij in contact komt met vloeistof. Je vindt deze sticker door de sim kaart poort onder de aan/uit knop aan de zijkant van je iPhone 12 te openen.

iphone-12pro-waterschade-checken-simkaart

Om je SIM lade te openen, gebruik je een paperclip of een ander lang, puntig voorwerp. Verwijder dan de SIM lade en schuin je iPhone onder een lamp. Je ziet dan de LCI onder een klein serienummer. Als je ergens in de SIM-poort rood ziet, betekent dit dat er vloeistof in je iPhone is gekomen, en dat hij waarschijnlijk waterschade heeft opgelopen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *