Apple’s iPhone 15 Pro is de kleinere van de twee topmodellen, maar hij krijgt dezelfde titanium zijkanten, USB-C poort en een programmeerbare mute-knop als hij in september op de markt komt. Hier zijn alle geruchten tot nu toe.
Apple heeft de functies tussen de 6,1-inch en 6,7-inch pro-modellen al een paar generaties lang identiek gehouden. Met de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max lijkt het er echter op dat er een aantal exclusieve functies zijn gereserveerd voor het grotere toestel.

De geruchtencyclus is in relatieve chaos voor het eerste kwartaal van 2023, maar dingen zullen beginnen te verharden naarmate we de lancering in september naderen. Deze update lijkt vrij uitgebreid te zijn, dankzij nieuwe materialen, een poortwijziging en een mute-knop. Zorg ervoor dat je goed inleest over de nieuwe iPhone voordat je een iPhone 15 Pro abonnement afsluit.

iPhone 15 Pro ontwerp geruchten

Naar verwachting heeft het toestel dezelfde gebogen titanium zijkanten, een nieuwe gebogen rand en een USB-C poort.

Interessanter is wat er mogelijk ontbreekt. De kleinere iPhone krijgt naar verwachting niet de nieuwe periscoopzoomcamera of een tweede selfiecamera.

A slight curve in the titanium edge is expected

De schermranden zullen volgens de geruchten weer kleiner worden, en de iPhone 15 Pro Max heeft mogelijk de dunste rand in een smartphone tot nu toe. De iPhone 15 Pro zal ook dunnere randen hebben en er wordt een lichte curve verwacht aan de rand van het glas halverwege de bezel.

Nu we het toch over beeldschermen hebben: hoewel Dynamic Island naar verwachting op elk iPhone 15-model zal worden toegepast, zullen sommige beeldschermtechnologieën exclusief blijven voor de profs. ProMotion en always-on displaytechnologie zullen nog minstens een jaar alleen voor pro’s zijn.

iPhone 15 Pro in red, gold, black, and silver

De nieuwe kleur van de iPhone zal naar verwachting dieprood zijn. De andere reguliere kleuren komen terug: space zwart, zilver en goud.

Omdat de rand van titanium is in plaats van roestvrij staal, zou deze een andere afwerking voor de kleur kunnen krijgen. Apple heeft in het verleden opvallende kleuren voor de iPhone Pro vermeden, maar de nieuwe materialen kunnen een betere verzadiging mogelijk maken.

iPhone 15 Pro USB-C poort

Het gerucht gaat dat Apple eindelijk overstapt op USB-C, of het nu klaar is of niet. EU-regelgeving dwingt bedrijven als Apple om tegen 2024 USB-C in producten als de iPhone te hebben.

Deze stap heeft Apple ertoe aangezet om ook in andere producten over te stappen op USB-C. Het is niet duidelijk hoe Apple USB-C in de iPhone zal implementeren, maar er doen een paar geruchten de ronde.

Ten eerste zou Apple het Thunderbolt protocol kunnen gebruiken voor de iPhone. Dit protocol maakt gebruik van dezelfde USB-C connector, maar biedt een supersnelle 40 Gbps dataverbinding.

De huidige iPhones kunnen ProRes video opnemen, wat gigantische bestanden genereert die niet eenvoudig van het apparaat te halen zijn. Een Thunderbolt-verbinding zou professionele gebruikers een ongelofelijke 80x hogere gegevensoverdrachtsnelheid bieden om die bestanden te kunnen downloaden.

Een andere reeks geruchten rond USB-C vertelt een minder optimistisch verhaal. Apple zou het Made For iPhone (MFi) programma op USB-C kunnen blijven toepassen.

Het is niet duidelijk welke vorm dit zou aannemen, aangezien iPad Pro en MacBooks beide USB-C poorten hebben zonder MFi programma. Opmerkelijke leakers zoals ShrimpApplePro en Ming-Chi Kuo suggereren dat Apple de oplaad- en gegevensoverdrachtsnelheden van de poort zou beperken als er geen gecertificeerde kabel wordt gebruikt.

Voor sommige consumenten is dat misschien niet belangrijk, maar professionele gebruikers die afhankelijk zijn van die hogere snelheden moeten voorzichtig zijn met welke kabels ze kopen en gebruiken. Kuo heeft zelfs gezegd dat Apple’s 20W USB-C oplader hierdoor een piek in de verkoop zou kunnen zien, ondanks het feit dat dit het slechtst geprijsde product is dat Apple aanbiedt.

iPhone 15 Pro knop

A move from mute switch to mute button could be contentious

In oktober 2022 deelde Ming-Chi Kuo dat de iPhone 15 Pro solid-state knoppen zou krijgen in plaats van knoppen die fysiek worden ingedrukt. Tot maart werd er weinig nieuwe informatie gedeeld over deze specifieke functie.

Toen begon een reeks geruchten uit verschillende bronnen binnen te stromen. Vanaf vandaag zeggen de geruchten dat Apple het concept heeft losgelaten en is teruggekeerd naar het vorige knopontwerp, behalve dat de mute-schakelaar nu een knop zal zijn.

Kortom, van maart tot april ging de geruchtencyclus van bevestigde lange knoppen met gebaren naar terugkeer naar de oorspronkelijke knoppen. Het lijkt erop, althans voor een tijdje, dat Apple bezig was met de ontwikkeling van solid-state knoppen voor de slaap/waak-knop, een gecombineerde volumeknop en een nieuwe mute-knop.

Dit gebeurde blijkbaar allemaal zo kort na elkaar door vertraagde rapportage vanuit de toeleveringsketen. Ming-Chi Kuo merkte op dat de solid-state knoppen werden geproduceerd om te testen totdat Apple van het concept afzag vanwege technische problemen.

Apple reportedly abandoned haptic buttons and reverted to the classic design

Kuo’s geschiedenis en connectie met de toeleveringsketen zijn sterk genoeg om aan te nemen dat dit klopt. Sommige andere leakers bleven deze beweringen echter betwisten en suggereerden dat er nog steeds solid-state knoppen zouden komen.

AppleInsider heeft de nieuwe leaker @analyst941 in de gaten gehouden, die al eerder een paar nauwkeurige lekken heeft gedeeld over Dynamic Island privacy dots en de enkele pilvorm. De leaker dook opnieuw op om een lijst met vermeende iOS 17 functies te delen en verklaarde dat er nog steeds solid-state knoppen zouden komen.

Deze leaker werd agressief in zijn beweringen en daagde zelfs Bloomberg journalist en leaker Mark Gurman uit om de lekken tegen te spreken. Gurman tweette later dat veel van de lekken die werden gedeeld door @analyst941 niet waar waren.

Op dit moment is alles mogelijk. Maar meerdere leakers met een lange en nauwkeurige geschiedenis zeggen dat het oude knopontwerp terugkeert zonder haptische functie. Een tweet van @Unknownz21 zegt dat een mute-knop de mute-schakelaar zal vervangen met aanpasbare acties.

The new mute button may be programmable

Meer bewijs van betrouwbare bronnen suggereert dat het ontwerp van de mute-knop juist is, en misschien zal het fungeren als een programmeerbare “Action Button”, vergelijkbaar met Apple Watch Ultra. Dit soort integratie zou een zegen zijn voor power users, vooral voor degenen die gebruik maken van snelkoppelingen.

September zal uitwijzen wie gelijk had en wie minder betrouwbare info heeft. Onze renders weerspiegelen de klassieke fysieke knoppen en mute-knop geruchten.

iPhone 15 Pro releasedatum en prijs

Apple kondigt nieuwe iPhones meestal in september aan tijdens een Apple Event. Beperkingen in de toeleveringsketen kunnen leiden tot een gespreide release van sommige modellen, maar ze zullen allemaal op dezelfde dag worden aangekondigd.

Sommige geruchten suggereren dat Apple de prijs van de iPhone 15 Pro en de rest zou kunnen verhogen. Dit is gebaseerd op de nieuwe technologieën en materialen waarover geruchten gaan voor de apparaten.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *