Het is alom bekend dat het belangrijk is om gezond te eten. Door gezond te eten kun je langer gezond blijven en genoeg energie hebben. Daarnaast kun je voorkomen dat je last krijgt van hart- en vaatziekten, diabetes of andere chronische ziekten. Ziekten voorkomen is altijd beter dan ziekten genezen. Een gezonde levensstijl is niet alleen belangrijk voor jou als mens, maar ook voor jouw huisdier. Heb jij een kat? En wil je ervoor zorgen dat je lieve kater gezonde voeding krijgt? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen. Lees snel verder!

Gezond eten voor jouw kat

bengal-kat

Wanneer je voer voor jouw kat gaat kopen zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Zo is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd van je kat, de activiteiten die je kat onderneemt, de voorkeuren van je kat en hoe gevoelig je kat is. Zo kan het zijn dat jouw kat intolerant is voor bepaalde bestanddelen in kattenvoeding. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar wat financieel gezien haalbaar voor je is. Uiteraard kun je ervoor kiezen om naar de winkel te gaan voor het eten van je kat. Heb je echter minder tijd aan je handen? Of ben je een liefhebber van online winkelen? Dan kun je nu ook je kattenvoer online kopen. Je kunt dan meteen nalezen welke ingrediënten er in het kattenvoer zit en of dit bij jouw kat past. Dit is namelijk het belangrijkste om naar te kijken om ervoor te zorgen dat je kat een gezond dieet volgt.  

De juiste kattenvoer 

Zoals we eerder hebben aangegeven spelen een aantal factoren een rol in welke kattenvoer het beste bij jouw kat past voor een gezonde levensstijl. Heb je geen idee waar je op kunt letten? Geen zorgen! Wij zullen je op weg helpen. Heb jij een volwassen kat? Dan is het belangrijk dat er eiwitten, mineralen en vitamines in de voeding van jouw kat zit, omdat zij minder actief zijn. Andersom zitten er juist meer van deze bestanddelen in kattenvoer als je juist wel actief zijn. Heb je een jonge kitten? Dan kun je het beste kiezen voor royal canin kitten. Omdat zij nog aan het groeien zijn, hebben zij ander type voer nodig dan een volwassen kat. Dit komt doordat hun botten belangrijke voedingsstoffen nodig hebben en omdat het afweersysteem nog niet op volle sterkte werkt.

Kortom, kun je ervoor zorgen dat je kat gezonde voeding eet door in te spelen op de leeftijd, voorkeuren en gevoeligheid van je kat. Zo hebben volwassen katten minder mineralen, vitamines en eiwitten nodig. Daarnaast is er ook speciale gezonde voeding voor een jonge kitten, omdat zij nog aan het groeien zijn.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *