De cultuur, het eten, de mensen en de geschiedenis zijn maar enkele van de redenen waarom camping in Frankrijk zo populair is bij de Nederlanders. En met zoveel te zien en te doen, is het gemakkelijk te zien waarom.

Frankrijk is een fabuleus land om te kiezen voor je volgende kampeervakantie. Bekend om zijn kampeervriendelijke cultuur, prachtige landschappen en gemakkelijk te vinden streekgerechten zijn er veel redenen om voor je volgende vakantie kamperen in Frankrijk uit te kiezen.

1. De vrijheid om te ontdekken

group of people near bonfire near trees during nighttime

Je hoeft je tijdens je reis naar Frankrijk niet aan één camping te houden. Je kunt een auto huren of je eigen auto meenemen via de veerboot en zelf een roadtrip plannen, zodat je zoveel mogelijk in je vakantie kunt inpassen.

Neem de tijd om met je gezin te praten en uit te zoeken wat iedereen wil zien en plan dan voor jezelf een roadtrip uit! Zorg ervoor dat je onderweg je campings vooraf reserveert via Vacansoleil.nl en je reizen tot in de details uitstippelt om je onderweg gedoe te besparen.

2. De taal

Frans is een prachtige taal en een die de meesten van ons op school wel enige tijd geleerd hebben. Er is geen meeslepender manier om een tweede taal onder de knie te krijgen dan je erin onder te dompelen en te proberen met de plaatselijke bevolking te communiceren. Dit is een uitstekend idee voor alle kinderen die een nieuwe taal leren!

Dus pak je kampeerspullen en je kinderen in en neem ze mee op de vakantie van hun leven waarvan ze zullen genieten terwijl ze een beetje van de taal leren. De meeste moedertaalsprekers van het Frans zullen je kinderen graag helpen en aanmoedigen terwijl ze hun Frans oefenen.

3. De camping sfeer

brown and white tent under blue sky during night time

Frankrijk heeft veel mooie campings, en in het algemeen hebben de Fransen een grote liefde en passie voor het buitenleven en buitenactiviteiten zoals wandelen en kamperen. Dit verklaart misschien waarom er zo veel campings in Frankrijk zijn.

Je kunt je mengen onder de plaatselijke bevolking die gekozen heeft voor een vakantie in eigen land. Of met mensen uit de hele wereld die Frankrijk hebben uitgekozen voor hun kampeertrip. Een mooie kans om nieuwe culturen te leren kennen en vrienden voor het leven te vinden van over de hele wereld.

4. De prijs

De prijs is vaak een van de eerste redenen die mensen kiezen om op kampeervakantie te gaan, om dan te ontdekken dat ze het heerlijk vinden en blijven kamperen lang nadat de kosten geen rol meer spelen.

Het is duidelijk waarom je kamperen zou kiezen als een kosteneffectieve vakantiekeuze. Als je eenmaal de kampeerspullen hebt, kun je jaar na jaar een goedkope vakantie nemen. Gelukkig hoeft een goedkope vakantie niet minderwaardig aan te voelen, zeker niet in Frankrijk.

Frankrijk heeft een aantal fantastische campings die je het beste van een kampeerervaring bieden. Besteed een beetje tijd aan het zorgvuldig kiezen van je camping, en je kunt een camping hebben met alle voorzieningen die belangrijk zijn om je vakantie aangenaam te maken. Je kunt wat tijd doorbrengen in een prachtig land om de plaatselijke cultuur op te snuiven.

5. De cultuur en de geschiedenis

frankrijk-dordogne

Frankrijk heeft een lange en gevarieerde geschiedenis die het land en de cultuur heeft gevormd die bezoekers elk jaar graag op vakantie ontdekken. Met een rijke geschiedenis die gebaseerd is op religie, conflicten en de ontwikkeling van wereldberoemde kunsten, keuken en mode is er veel te zien en te leren. Frankrijk is bezaaid met verschillende belangrijke historische en culturele plaatsen om te bezoeken.

Frankrijk heeft een belangrijke rol gespeeld in veel van de geschiedenis van de wereld. Het heeft een vitale rol gespeeld in de vorming van veel van de dingen die we vandaag kennen en waarvan we genieten, zoals film, mode, keuken en technologie, om er maar een paar te noemen. Een paar dagen doorbrengen om deze cultuur te leren kennen en je erin onder te dompelen is dus de perfecte manier om een beter begrip en waardering te krijgen voor dit interessante land en zijn rijke cultuur.

6. Het eten

Frankrijk staat bekend om zijn goede wijn en nog fijner eten, en je kunt zeker van de gelegenheid gebruik maken om daarvan te profiteren tijdens je kampeervakantie. De plaatselijke bevolking kan je de juiste richting wijzen voor de beste plaatsen om te eten en te drinken, of doe online wat onderzoek voor je op vakantie gaat om de plaatsen te vinden die je wilt beleven.

De Franse keuken heeft meer te bieden dan lekker eten in de beste restaurants. Sommige van de best smakende maaltijden kunnen de eenvoudigste zijn, en Frankrijk heeft een aantal geweldige mogelijkheden voor rustieke maaltijden die heerlijk smaken. Je kunt proeven van vers Frans brood, croissants en gebak door een uitstapje te maken naar de plaatselijke boulangerie en patisserie en voeg wat plaatselijke kaas en vleeswaren toe aan je bord voor een maaltijd die je niet snel zult vergeten.

7. De stranden en het landschap

Je wordt verwend met keuze bij het kiezen van een bestemming voor je Franse vakantie. Je kunt kiezen voor de iconische Mont-Saint Michel om zijn sprookjesachtige sfeer en unieke winkels en cultuur, een blik werpen op de eindeloze lavendelvelden van de Provence of het adembenemende landschap van de Franse Rivièra in je opnemen. Dat zijn nog maar een handvol plaatsen om te bezoeken! Frankrijk heeft elke vakantieganger zoveel te bieden.

Frankrijk is zo’n gevarieerd land, en je kunt je plaats kiezen afhankelijk van wat je het liefst wilt zien en doen. Kies uit de prachtige zandstranden in het warme Zuid-Frankrijk of bezoek het schitterende platteland in Midden- en Noord-Frankrijk voor een wandeling door enkele van de mooiste landschappen van Europa. Eén ding is zeker, je zult verwend worden met keuze, waar je ook heen gaat.

8. De attracties

woman in blue shirt and blue denim jeans riding orange kayak on water during daytime

Frankrijk is een fascinerend land waar veel te beleven valt. Welke hobby’s en interesses je ook hebt, er is zeker een overvloed aan attracties en manieren om jou, je gezin en je vrienden bezig te houden. Je kunt de grote culturele bezienswaardigheden in steden en dorpen bezoeken, door indrukwekkende landschappen wandelen en de beste belangrijke historische plaatsen bezoeken.

De meeste campings liggen meestal op het platteland, maar er zijn er ook een paar verspreid over de steden, zodat je de grote Franse restaurants en het nachtleven niet hoeft te missen als je wilt genieten van de meest elegante eetgelegenheden van Frankrijk.

Een kampeervakantie in Frankrijk is ook een uitstekende gelegenheid om een nieuwe activiteit uit te proberen en een nieuwe hobby in de buitenlucht te vinden. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om buitenactiviteiten uit te proberen, zoals surfen, paardrijden, kanoën en fietsen. Je kunt wat quality time met je familie en vrienden doorbrengen terwijl je geniet en actief blijft.

9. Het weer

De Franse zomers in het zuiden zijn legendarisch. Ze kunnen lang en glorieus zijn met dagen en dagen van hete zonneschijn die het de ideale bestemming maken voor zonzoekers en liefhebbers van warme vakanties. Pak dus je kampeerspullen in en ga naar een camping in Zuid-Frankrijk om te genieten van luie dagen op warme stranden en zonnige wandelingen door schitterende landschappen en landschappen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *