Als je net een nieuwe eettafel hebt gekocht dan moet je daar natuurlijk stoelen bij hebben. Of wellicht heb je al langer een eettafel en zijn de stoelen die je er destijds bij hebt gekocht inmiddels aan vervanging toe. Waar moet je dan eigenlijk aan denken? Er is een groot aanbod aan verschillende stoelen en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom willen we je in deze blog een paar tips geven voor het kiezen van jouw eettafel stoelen.

Formaat

eetkamer-wit-hout-stoelen

Voordat je stoelen gaat kopen is het een goed idee om de tafel op te meten. Je wil er namelijk voor zorgen dat er genoeg ruimte is tussen de stoelen wanneer je aan de tafel zit. Daarnaast is het wenselijk dat de stoelen aan de tafel kunnen worden aangeschoven. Daarom is het verstandig om ervoor te zorgen dat de armleuning maximaal 10 centimeter verschilt met de eettafel. Op die manier kan je de stoelen altijd aanschuiven. Daarnaast wil je 20 centimeter tussen elke stoel houden, zodat iedereen die aan de tafel zit genoeg ruimte overhoudt.

Functie

Nadat je hebt bepaald welk formaat de stoelen moeten krijgen is het verstandig om even stil te staan bij de functie. In sommige gevallen wordt bijvoorbeeld alleen het diner aan de eettafel gegeten en wordt de tafel voor de rest niet gebruikt. Dan zou je bijvoorbeeld voor goedkopere of iets minder comfortabele stoelen kunnen gaan. Het kan echter ook zo zijn dat je veel thuis werkt en het grootste deel van de dag aan je eettafel zit. In dat geval is het natuurlijk een goed idee om voor zeer comfortabele stoelen te gaan.

Materiaal

eetkamer-houten-tafel

Het materiaal waar de stoel van is gemaakt bepaald voor het grootste deel hoe de stoel aanvoelt en hoe hij eruit ziet. In veel gevallen wil je voor stoelen gaan die goed bij je inrichting passen. Soms kan het zo zijn dat je huis voornamelijk praktisch is ingericht. In dat geval is het de moeite waard om te overwegen om voor houten stoelen te gaan. Houten stoelen zijn erg makkelijk schoon te maken en vereisen verder weinig onderhoud. Je kan echter ook voor luxe en comfortabele stoffen stoelen gaan. Deze bieden over het algemeen meer comfort maar zijn bijvoorbeeld lastiger om schoon te maken. Ben je nog op zoek naar ideeën voor stoelen? Dan is het de moeite waard om eens in de collectie van Profijt Meubel te kijken. Profijt Meubel heeft een groot aanbod aan verschillende soorten stoelen waardoor je altijd iets zult vinden wat bij jou past.

Inspiratie

Ben je er nog niet helemaal uit waar je nou eigenlijk voor moet gaan? En woon je in Noord-Nederland? Dan is het een goed idee om eens rond te kijken in de Woonwinkel Groningen, dé meubelboulevard van Groningen. Met een groot aanbod aan verschillende soorten woonwinkels zul je altijd iets vinden wat bij je past.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *