Is je kledingkast regelmatig een rommeltje en vind je het lastig om deze opgeruimd te houden? Past er nauwelijks iets meer in je kast, maar heb je eigenlijk lang niet genoeg kleding om deze volledig te vullen? Dan is dit artikel voor jou bedoeld! Met wat goede opruim- en indeeltrucjes kun jij straks weer al je kleding kwijt in die kledingkast. Neem een dagje vrij en neem er lekker de tijd voor. Het eindresultaat zal je een hoop voldoening geven voor de maanden die volgen. We delen graag wat tips met je, zodat je direct aan de slag kunt.  

Tips voor de organisatie

Om je kast zo netjes mogelijk te houden is het belangrijk dat de basis goed is. Zorg dat je alle kledinghangers uitzoekt en enkel één type kledinghangers overhoudt. Heb je dit niet? Dan is het een idee om een paar nieuwe pakken kledinghangers te kopen, zodat alles op gelijke hoogte hangt. Dit zorgt voor rust en overzichtelijkheid. Heb je aan één kast niet voldoende, dan kun je meerdere van hetzelfde type kledingkast via Woonenzo.nl kopen. Het is belangrijk dat het een georganiseerd geheel wordt en dit kun je enkel doen met dezelfde producten. 

Alles moet uit de kast

moderne-kledingkast-ingebouwd-licht

Je wilt het vast niet horen, maar je moet alle kleding uit je kast halen. Je moet immers ruimte maken en zo kun je echt een frisse start hebben. Leg alle kleding op een hoop, om een besef moment voor jezelf te creëren hoeveel spullen je eigenlijk hebt. Zoek alles uit wat je nog wilt houden en houd de volgende regel voor jezelf aan; als je het kledingstuk al een jaar niet gedragen hebt moet het weg. Haal een doekje door je kast om alles weer even goed op te frissen en wellicht kun je de onderste hoeken even stofzuigen. Zo zorg je voor een goede start. 

Je moet het sorteren

Vervolgens zal je alles moeten gaan sorteren. Je kunt dit op meerdere manieren doen. Je kunt ervoor kiezen om alles op kleur te hangen, wat er erg aantrekkelijk voor het oog uitziet. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd, zeker niet als je echt heel veel kleding hebt. Je kunt het dan ook op seizoen sorteren of op gelegenheid. Zo hangen je uitgaanskleren niet tussen je werkkleding. Vind een methode die goed voor jou werkt en waardoor je alles weer snel kunt vinden. Vervolgens hang je alles precies in de juiste volgorde op, zodat alles een plekje krijgt. Voor je het weet is jouw kledingkast helemaal opgeruimd en georganiseerd!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *