Als je gaat winkelen voor je trouwpak, moet je een kleurencombinatie vinden die de teint van je huid complimenteert, en het contrast tussen je huid en je haar. Met de juiste kleur ben je een filmster.

Op dit punt, een paar decennia in je leven op aarde, denk je waarschijnlijk dat je weet welke kleren je goed staan. Misschien heb je een bepaald t-shirt dat je blauwe ogen blauwer of je donkere huid rijker maakt. Helaas kun je niet trouwen in dat t-shirt.

In plaats daarvan probeer je verschillende pak/hemd combinaties, kijk je in de spiegel en denk je “Waarom zie ik er zo…hoe heet dat woord? Afschuwelijk. Ja, vreselijk is het woord.” Gewoonlijk zie je er niet zo slecht uit, tenzij je de hele nacht bent uit geweest en tequila shots hebt gedaan. Maar gisteravond ben je thuis gebleven en heb je genoeg geslapen. Je zou er geweldig uit moeten zien. Gefeliciteerd, je hebt zojuist een belangrijke mode-les geleerd: de kracht van de teint. Iets wat super belangrijk is om rekening mee te houden bij een trouwpak voor mannen.

Vrouwen hebben hier al tientallen jaren mee te maken, met modetijdschriften die hen vertellen dat ze hun “seizoen” moeten bepalen op basis van een mysterieuze vergelijking van haar-, huid-, oog- en aderkleur.

Mannen daarentegen wordt verteld dat ze hun teint moeten bepalen op basis van het contrast tussen de kleur van hun haar en de kleur van hun huid.

Complexiteit van de huidskleur

De teint van mannen valt in principe in drie categorieën uiteen: Er is hoog contrast, zoals donker haar en een bleke huid (denk aan Jon Hamm); laag contrast, met huidskleur en haar die op elkaar lijken (Ryan Gosling); en gemiddeld contrast, wat eigenlijk iedereen is (George Clooney, Bradley Cooper). Statistisch gezien ben jij waarschijnlijk medium contrast. (Statistisch gezien ben je ook veel minder knap dan een van de hierboven genoemde mannen).

Voordat je blijft steken in het bepalen van je contrasttype en puzzelen over ondertonen, begin met dit principe: Je wilt dat mensen naar je gezicht kijken, niet naar je outfit.

  • Mannen met een contrastrijke teint willen een pak dat dat hoge contrast weerspiegelt.
  • Mannen met een laag contrast kunnen beter kiezen voor een combinatie van pak en overhemd die een meer monochrome uitstraling heeft.
    Het eindresultaat is een gevoel van evenwicht dat de aandacht van de kijker op je ogen, jukbeenderen en kin houdt.

De meeste bruidegommen kunnen kiezen uit vier kleuren pakken: zwart, blauw, grijs en bruin. Ongeacht je teint kun je waarschijnlijk elk van deze kleuren dragen. De kunst is de juiste tint te kiezen.

Bleke huidskleur

grijs-pak-heren

Als je een bleke huidskleur hebt, zijn donkere kleuren als zwart, marineblauw en houtskool een relatief veilige keuze. Als je zowel blank haar als een blanke huid hebt, kun je misschien beter je witte overhemd verruilen voor een monochroom of ton-sur-ton overhemd om de aandacht op je gezicht te houden. Als je een lente- of zomerfeest hebt en een lichtere kleur wilt dragen, kunnen blauwgrijs of bruin goed werken. En als je veel zelfvertrouwen hebt, zal het combineren van een licht pak met een donkerder overhemd echt de nadruk op je gezicht leggen. Als je sproeten hebt en gemakkelijk bloost, kun je het beter bij rijkere tinten en olijven houden en alles vermijden wat te dicht bij je eigen huidskleur of haarkleur ligt. Check Bruidshoek voor trouwpakken in de ideale tinten.

Gemiddelde huidskleur

wit-zwart-trouwpak-heren-aziaat

Een gemiddelde huidskleur komt het best tot zijn recht bij warme en heldere kleuren. Als je een traditioneel zwart of marine pak draagt kun je deze fellere en warmere kleuren in je accessoires verwerken. Je wilt bruintinten en groentinten vermijden die misschien te dicht bij je eigen huidskleur liggen. Als je toch een minder flatterende kleur wilt dragen is het de kunst om die uit de buurt van je gezicht te houden.

Donkere huidskleur

paars-trouwpak-donkere-huid-heren

Gefeliciteerd: je ziet er in principe in alles goed uit. Maar je kunt kleurencombinaties kiezen waardoor je er nog beter uitziet. Kies geen bruintinten die dicht bij je eigen huidskleur liggen, en als je donkere kleuren draagt (zoals zwart en navy), breek ze dan met fellere en lichtere kleuren bij je gezicht.

Conclusie

Om de look van je trouwdag vast te leggen, moet je eerst uitzoeken welke kleuren het beste bij je teint passen. Vergeet niet dat het pak bedoeld is om de aandacht te vestigen op je gezicht en haar, en de kleur zal veel van dat werk doen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *