Overweeg je een borstvergroting of andere cosmetische ingreep en ben je benieuwd wat de laatste technologie met betrekking tot siliconen is? Vanaf nu is printen met siliconen mogelijk. Eerst werd er al geprobeerd om te printen met siliconen of rubber, maar dit was onmogelijk. Dit kwam doordat het een thermoset was en hard werd bij verhitting hiervan. Vervolgens kwam er wel materiaal op de markt die de eigenschappen van siliconen kon nabootsen, maar deze konden het origineel niet evenaren. Maar dat is vanaf nu dus anders. In dit artikel vertellen wij je meer over printen met siliconen en waarom dit nu wel kan. Lees snel verder voor meer informatie.

fit-vrouw-eten-klaarmaken-keuken-fruit

Siliconen printen

Wanneer je eenย facelift overweegt of toch liever voor een borstvergroting gaat, is het goed te weten dat er recentelijk een doorbraak is geweest op het gebied van het printen van siliconen, waardoor siliconen printen nu mogelijk is. Dat was natuurlijk groot nieuws voor de 3d-printgemeenschap. 3d printen met siliconen is een groteย  verandering voor de industrie. Siliconen kunnen in diverse sectoren worden toegepast. Niet alleen in de plastische chirurgie, maar ook in de medische sector, automotive sector en bij het maken van producten voor consumenten. Combineren we dit met de grote hoeveelheid vrijheid van het ontwerpen via de 3d printer, dan is de kans groot dat het printen van siliconen een grote invloed heeft op de toekomst.

Hoe siliconen printen nu werkt

Siliconen printen was tot op heden enkel mogelijk met gieten, persvormen en spuitgieten. Dit proces duurde vrij lang en was ook duur, omdat de mallen vrij prijzig waren. Hierdoor konden er geen kleine series of prototypes werden gemaakt. De materiaaleigenschappen van de siliconen maakte het printen van siliconen tot niet haalbaar. Zo kun je siliconen niet smelten door deze aan hitte bloot te stellen en deze vervolgens laag voor laag af te drukken. Dit in tegenstelling tot metalen en plastic. Daarom hebben diverse bedrijven de poging gewaagd om materialen te maken die siliconen simuleren. Dit waren ook wel flex materialen die de elasticiteit van rubber nabootsen, maar niet lijken op echt rubber. De eerste die er in geslaagd is om 3d objecten te maken van siliconen materialen zonder thermische veranderingen is het Duitse bedrijf WACKER. Het printen van siliconen met een 3d printer is dan ook steeds meer in opkomst.

Wordt jij ook zo enthousiast van deze nieuwe ontwikkeling?

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *