Veel Nederlanders zijn in het bezit van een laptop. Doordat dit een draadloze computer is, kun je hem op verschillende plekken gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld aan de eettafel werken met jouw laptop, maar ook op de bank. Daarom maak je er waarschijnlijk veel gebruik van. Het nadeel van laptops is dat ze vaak flink wat geld waard zijn. Hierdoor worden ze geregeld gestolen. Is dit met jouw laptop gebeurd? Koop dan niet direct een nieuwe, maar check eerst hoe goed je verzekerd bent. Het kan namelijk zijn dat de laptop vergoed wordt door jouw verzekeraar.

Laptop wordt uit huis gestolen

laptop-koptelefoon

Is er bij jou thuis ingebroken? Dan is de kans groot dat een inbreker zoveel mogelijk waardevolle spullen meeneemt. Grote kans dat jouw laptop ook is meegenomen. Als je een inboedelverzekering hebt, denk je misschien dat je een claim in kunt dienen bij jouw verzekeraar. Je kunt het inderdaad proberen, maar verwacht niet dat je ook altijd een vergoeding krijgt. Diefstal van een laptop valt bij veel verzekeraars inderdaad binnen de dekking van een inboedelverzekering, maar toch wordt de schade niet altijd vergoed. Er moeten namelijk braaksporen zijn.

Ben je vergeten om een deur op slot te doen en is een inbreker via deze deur binnengekomen? Dan keert een verzekeraar geen geld uit, want er zijn geen braaksporen aanwezig. Wanneer de deur geforceerd is met een koevoet of er een raam is ingegooid, krijg je de schade wel vergoed.

Wat als mijn laptop buiten de deur gestolen is?

Een inboedelverzekering afsluiten is aan te raden als je de losse spullen in huis wilt verzekeren. Als je jouw laptop niet alleen in huis gebruikt, kan hij ook ergens anders gestolen worden. Wanneer jou dit overkomt, biedt een inboedelverzekering geen uitkomst. Deze verzekering heeft namelijk alleen betrekking op de spullen in huis. Gebruik je jouw laptop ook veel buiten de deur? Dan is het verstandig om hier een buitenshuisverzekering voor af te sluiten. Hiermee verzeker je jouw laptop niet alleen voor diefstal buiten je woning in Nederland, maar ook voor schade en verlies.

Diefstal laptop op reis

Steeds meer mensen nemen tegenwoordig hun laptop of tablet mee als ze op reis of op vakantie gaan. Op deze manier kun je ook in het buitenland aan het werk. Besef je wel dat hier risico’s aan zitten, want jouw laptop kan hier ook gestolen worden. Reden genoeg om je ook hiervoor te verzekeren. Dit doe je met een reisverzekering. Controleer wel even hoe jouw laptop verzekerd is voordat je een reisverzekering afsluit. De dekking verschilt namelijk per verzekeraar.

Kijk je verzekeringen goed na

Heb je in plaats van een inboedelverzekering een opstalverzekering afgesloten? Dan denk je misschien dat diefstal van jouw laptop ook binnen de dekking valt. Dit is helaas niet het geval, want een opstalverzekering vergoedt alleen schade door inbraak of diefstal aan het huis zelf en alles wat hieraan vastzit. Ga er daarom nooit klakkeloos vanuit dat jouw laptop goed verzekerd is, maar kijk je verzekeringen goed na. Kun je niets vinden over diefstal van een laptop? Neem dan contact op met je verzekeraar. Als blijkt dat jouw laptop niet verzekerd is, kun je hier alsnog een verzekering voor afsluiten.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *