De dagen worden weer korter en kouder. De zomer is helaas écht voorbij en daarmee het buitenspelen vaak ook. Je kinderen zullen meer binnenzitten en voordat je het weet zitten ze weer aan de beeldschermen geplakt. Een leuke uitdagende én creatieve activiteit is precies wat je nodig hebt om je kinderen lekker bezig te houden. Diamond painting dé perfecte activiteit voor regenachtige dagen.

Wat is diamond painting?

Diamond painting is een super leuke en rustgevende hobby die je samen met je kinderen kunt beoefenen. Ervaring is geen vereiste, je hoeft dus geen crea bea te zijn om te beginnen met diamond painting. Een diamond painting set wordt geleverd met alle benodigdheden die je nodig hebt, waaronder een canvas, steentjes, een pen en andere accessoires. Je plakt de steentjes met de pen op het corresponderende vakje op het canvas. Zo komt een prachtige afbeelding langzaam tevoorschijn, een mooi landschap of een diamond painting eigen foto.

Stimuleert creativiteit

Met diamond painting heb je niet de vrijheid om zelf een afbeelding te maken, maar wel ben je actief bezig met het opbouwen van een prachtig kunstwerk. Je plaatst de steentjes één voor één op het canvas en ziet de afbeelding tevoorschijn komen. Het maken van een diamond painting zorgt ervoor dat je je zorgen even helemaal vergeet en je verliest in het moment. De werking van het painten is te vergelijken met mindfulness. Je aandacht is volledig gefocust op dit moment en de diamond painting. Dit heeft ook vele voordelen voor kinderen. Zo werken ze aan hun fijne motoriek, trainen ze hun concentratievermogen en zullen ze na afloop een gevoel van voldoening ervaren.

Persoonlijk cadeau

Je kunt kiezen uit vele honderen ontwerpen, maar nog leuker is om een te kiezen voor een diamond painting eigen foto. Kies een mooi familieportret of een andere dierbare foto uit en laat deze omzetten in een diamond painting. Zo kun je een bijzondere herinnering vereeuwigen voor jezelf of je kunt deze cadeau doen aan iemand. Een persoonlijk cadeau waar iemand zelf tijd in heeft gestoken zijn toch altijd de meest bijzondere cadeaus.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *