Lionel Messi is een ware legend. Hij behoort in de top 4 voetballers ooit, waar Pele, Maradona, Ronaldo en hijzelf deel vanuit maken. Er is geen award of beloning die hij nog niet heeft gekregen. Mensen houden van hem vanwege zijn skills en doorzettingsvermogen.

Er zijn nogsteeds feiten over Messie waar maar weinig mensen vanaf weten. Wij hebben ze voor je verzameld.

#1 Barcelona heeft hem geholpen om zijn ziekte te bestrijden

Lionel Messi Football GIF by FC Barcelona

via GIPHY

Toen hij nog een kind was, had Messi te kampen met een groeihormoon afwijking. Als onderdeel van zijn medicatie, kreeg hij menselijke groeihormonen in zijn benen geïnjecteerd voor drie jaar lang. Deze behandeling kostte $1500 per maand, wat werd betaald door Barcelona.

#2 Een grote foodie

Messi is al sinds kinds af aan een grote foodie geweest. Hij houdt van simpel eten en zijn favoriete maal is Milanesa Napolitana (gemaakt van kaas, ui en tomaat met tal van kruiden). Hij houdt ook van schnitzel.

#3 Kosmopolitaans erfgoed

Messi heeft genen uit tal van verschillende culturen. Zijn vaders familie is vanuit Italië geëmigreerd en zijn moeder vanuit Libanon. De rest van zijn familie komt uit Engeland.

#4 UNICEF Ambassadeur voor de Kinderen

via GIPHY

In 2010 is Messi een UNICEF Ambassadeur voor de Kinderen geworden. Hij gebruikte zijn populariteit om kinderrechten over de hele wereld te promoten.

#5 Liefde voor tattoos

Messi houdt van tattoos. Hij heeft het gezicht van zijn moeder op z’n linker schouder staan. De naam van zijn zoon staat op zijn linker kuit. Dit laat ook mooi zien hoe close hij is met zijn familie.

 #6 Goals scoren

via GIPHY

Messi had een record-brekend seizoen in 2012

Messi scoorde 86 goals in 2012, waarmee hij het record van Gerd Muller (85 goals) in 1972 verbeterde. Hij scoorde als volgt: 3 Copa del Rey goals, 13 Champions League goals, 56 La Liga goals, 2 Spanish Super Cup goals en 9 goals voor Argentinië.

#7 Messi’s viering

via GIPHY

Messi heeft een trademark viering na een goal. Hij wijst naar de lucht met beide armen, om zijn goals te wijden aan zijn oma, waar hij immens veel van hield.

#8 Haat voor praten over de telefoon

Messi houdt er niet van om over de telefoon te praten, tenzij het dringend is. De beste manier om hem te bereiken is via SMS of WhatsApp.

#9 Dronken taal

via GIPHY

Messi begrijpt Catalaans, maar hij vindt het alleen leuk om Catalaans te praten als hij dronken is.

#10 PlayStation fan

Messi is een grote PlayStation fan en vindt het geweldig om er uren achter te zitten, als hij niet zelf op het veld speelt of tijd met zijn familie doorbrengt.

OOK INTERESSANT

1 Comment

  1. Leuke feiten!!!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *