In een noodsituatie kan een tech survival kit een levensredder zijn. Deze compacte kit bevat alles wat je nodig hebt, van een reservebatterij tot een USB-stick, een mini-oplader en nog veel meer. Ga je kamperen? Of wil je simpelweg op alles voorbereid zijn? Zorg dan dat je een tech survival kit samenstelt.

Voorbereiding op noodgevallen

gratis Persoon In Bruine Jas En Zwarte Broek Staande Op Grijze Betonnen Vloer Stockfoto

Je kijkt naar het nieuws, een film of naar een spannende aflevering van Expeditie Robinson. Er speelt zich een noodsituatie af en een kort moment vraag je je af wat er zou gebeuren als je plotseling je huis moest verlaten en slechts enkele minuten had om te ontsnappen. Waarschijnlijk ben je hier totaal niet op voorbereid. Het belang van een survivalset in huis is groot. Stel je voor dat je plotseling echt in een noodsituatie terecht komt, dan heb je een back-up plan nodig. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je een grotere kans maakt om jezelf te redden.

Een overlevingspakket bevat benodigdheden om jezelf in leven te houden. Maar, waar komt het concept vandaan? De term ‘survivalkit’ werd voor het eerst gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Naast het leger gebruikten bergbeklimmers destijds ook survivalkits om zich te beschermen tegen de barre omstandigheden. Tegenwoordig zijn overlevingspakketten een essentieel onderdeel van de uitrusting van elke avonturier. Het noodpakket kan het verschil tussen leven en dood betekenen. Enkele zaken die in je basis overlevingskit moeten zitten zijn: voedsel, water en een eerste-hulpdoos. Je hebt tegenwoordig echter nog meer nodig in je pakket. Technologisch gezien is er meer mogelijk en daar moet je in geval van nood ook gebruik van kunnen maken.

Voorbereiding van je Tech survivalset

tech-gadgets-airpods-handen

Naast je reguliere survivalkit heb je ook een tech overlevingskit nodig mocht er zich onverhoopt een noodgeval voordoen. Lees hoe je een tech survivalset samenstelt volgens ExpressVPN.

Om overal op voorbereid te zijn kun je het volgende meenemen in je tech survivalset:

  1. Een laptop of tablet: hiermee kun je in geval van nood verbonden blijven met de buitenwereld. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat je apparaat volledig is opgeladen.
  2. Een draagbare oplader/powerbank: dit is belangrijk zodat je je apparaten kunt opladen als er geen stroom beschikbaar is.
  3. Een zonnelader: dit is een geweldige optie om te hebben zodat je je apparaten kunt opladen, zelfs als er geen stroom beschikbaar is. Zonneladers werken door gebruik te maken van de kracht van de zon.
  4. Een externe harde schijf: dit is belangrijk zodat je een back-up kunt maken van al je belangrijke bestanden voor het geval je computer verloren gaat of beschadigt, raakt tijdens een noodsituatie.
  5. Communicatieapparatuur: niet onbelangrijk om met anderen te kunnen communiceren. Dit kan door een extra mobiele telefoon en een radio op batterijen plus een satelliettelefoon mee te nemen.

De laatste jaren komt het steeds vaker voor dat Nederlanders overlevingspakketten maken, volgens Trouw. Een survivalkit is een belangrijke manier om voorbereid te zijn op een onvoorziene situaties, maar het is ook handig als je op reis gaat. Het belangrijkste is dat het je een veilig gevoel geeft en je nooit in paniek zult raken als je met een lege batterij in een voor jou onbekend gebied terecht komt of geen toegang hebt tot internet of stroom.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *