Ook al zijn wij bij Fabmagazine geen liefhebber van de term ‘man cave’, aangezien dit de andere sekse uitsluit en suggestief voor zij die het allerliefst zich willen terugtrekken uit de maatschappij en naar sport willen kijken, is het onmiskenbaar dat we allemaal wel eens wat me-time nodig hebben.

Waar de eerste man caves letterlijke grotten waren, is de moderne man gelukkig genoeg om een hele kamer toegewezen te krijgen voor al zijn passies, deze ruimtes zijn zo ver ontwikkeld dat ze nu luxe kamers zijn waar je je eigen interieur kan kiezen en samenstellen. Lees verder voor onze tips over het vormen van je eigen oase…

Alles of niets

Tuurlijk, op een gegeven moment houdt je budget je dromen voor je mancave tegen. Maar als je het geld hebt om het leuk te maken, houd je dan niet in. Een volledige bowlingbaan met een wet-bar in je kelder installeren is een stuk indrukwekkender dan een bank en een flatscreen televisie in je kelder te zetten. Heb meer ambitie en maak er je tweede huis van met een badkamer inclusief douche en een sunshower erbij zodat je ook nog helemaal kunt ontspannen! Hoe vet ziet zo’n sunshower er ook uit (zie hieronder)!

Sunshower infrarood

Zorg ervoor dat je kamer in balans is

Veel mannen ontwerpen hun kamer rondom een centrale gametafel – tafelvoetbal, pool of zelfs airhockey – en dat is een geweldig startpunt. Maar laat dit niet de hele kamer overstemmen. Balans is essentieel in een man cave, aangezien het een geschikte kamer voor tal van activiteiten moet zijn. Gooi er een bar, een bioscoop, een geluidssysteem in – je wilt de keuze hebben.

Wees niet bang om geen ‘thema’ te hebben

Inside a mancave.

Bron: atlasobscura.com

Ingelijste foto’s van sporthelden en gloeiende borden zijn allemaal wel mooi, maar als je een rustig persoon bent, maak dan niet iets van je man cave wat je zelf helemaal niet bent. Als je gewoon van wat drankjes wilt genieten en televisie wilt kijken, houd het dan simpel, rustig en verwerk wat van jezelf in je meubels en interieur.

Ja, neon mag

Neon, voor een groot deel een enorme no-no. Van extravagante cocktail clubs uit de jaren ’80 tot klassieke bars, de associaties gaan meer richting gladjes dan richting stijl. Maar om de een of andere reden vallen man caves niet onder het neon-verbod. Maak alles zo fluorescent als je maar wilt, van je naam tot je favoriete drankje.

Laat je liefde voor sport zien

Blake Barnes, a Texans fan, stands in his man cave that can seat about 50 people with multiple televisions, and cabinets full of sports memorabilia and other collectibles, Wednesday, Jan. 9, 2013, in Deer Park.Read more about it here.

Bron: Karen Warren/Houston Chronicle

Jouw liefde voor sport mag meestal niet te erg opvallen in je interieur – en terecht; voetbalsjaals en team posters zijn voor tieners. Jouw man cave, daarentegen, staat je wel toe om te laten zien hoe erg je van je favoriete team houdt. Maar probeer het wel smaakvol te houden; vintage foto’s en ondertekende memorabilia zijn een stuk mooier dan de voetbalsjaals van tegenwoordig.

Wees niet bang om gek te doen

pin-ball-machine

We zouden een enorme Pac-Man machine in je woonkamer nooit goedkeuren, of een pinball machine in je eetkamer, maar in je man cave heb je de ruimte om je wildste dromen werkelijkheid te maken. Dus, als je een volledige muur wilt reserveren voor een VR golf simulator in je man cave, doe het dan gewoon.

Doe je research

playstation-gamen-warzone

Iconische bars en clubs over de hele wereld zijn terecht erg beroemd geworden, dus wees niet bang om hier wat ideeën en ontwerpen van te stelen. Of dat nou het kleurenschema, de meubels, of de enorme foto van Winston Churchill is, je kan niet de mist in gaan als je in de voetstappen van professionals treedt.

Bioscoopschermen zijn het beste als ze verborgen zijn

Om weer terug te keren op ons eerste punt, als je besluit om een bioscoop te installeren – wat een geweldig idee is – probeer het scherm dan zo goed mogelijk te verbergen. Je wilt niet dat je man cave continu op een bioscoop lijkt, dus investeer in een projector en een kale muur. Een man cave moet multi-functioneel zijn.

Kies je stijl en houdt dat vast

Aangezien het maar een kamer is, wil je dat je man cave eruit ziet als een geheel. Als je huidige meubels gemaakt zijn van lichte eik, koop dan niet een bureau van mahoniehout – het lijkt alsof hij daar niet thuishoort. Je kamer moet één lijken, dus ontwerp je kamer op zo’n manier dat hij symbool staat voor jou – en op zo’n manier dat alles matcht.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *