De ramen in jouw huis zijn jouw verbinding met de buitenwereld. Hoe jij ervoor kiest om ze aan te kleden, spreekt boekdelen over jouw interieurstijl. Ze onbedekt laten is een strakke, moderne look voor degenen die in bosrijke of afgelegen gebieden wonen. Maar voor degenen onder ons, die buren en trottoirs hebben en op zoek zijn naar privacy voor de ramen aan de straatkant, is dat niet echt een optie. Privacy is belangrijk en raamdecoratie is een goede manier om jouw privacy te beheersen.

Als gordijnen te pietluttig voor jouw minimalistische meubels zijn en jaloezieën te gewoon voor jouw moderne smaak zijn, zijn er tal van alternatieven beschikbaar. Hier zijn enkele moderne ideeën voor jouw raamdecoratie om jouw privacy te beschermen terwijl jij jouw stijl laat zien.

Raamafwerkingen

kantoor-hal

Matglas, raamfolie en glasalternatieven laten het licht binnen en beschermen kunstwerken, hout en andere huishoudelijke artikelen tegen verkleuring door blootstelling aan de zon. Ze verminderen ook de energierekening, voegen privacy toe en verbergen lelijke uitzichten.

Deze raamafwerking zijn vooral aantrekkelijk voor mensen met allergieën of gevoeligheden voor stof of haren van huisdieren, die gordijnen en rolgordijnen vaak verzamelen.

Matglas biedt privacy zonder jouw uitzicht te verstoren. Deze look kan worden verkregen door het glas te etsen, te bedekken met semi-transparant contactpapier of door spuitproducten te gebruiken. Je kunt afhankelijk van jouw behoeften slechts een deel van het raam of het gehele raam behandelen.

Decoratieve plakfolie biedt talloze opties, waaronder de uitstraling van glas-in-lood, gekleurde afbeeldingen en zelfs glow-in-the-dark-stijlen. Veel plakfolies zijn gemakkelijk weer te verwijderen, dus je kunt jouw ramen net zo vaak als jouw interieurstijl veranderen.

Authentiek glas-in-lood is niet alleen charmant in oudere huizen, maar het kan ook in nieuwbouw worden geïnstalleerd. Ze zijn verkrijgbaar in helder glas-in-lood en in traditioneel gekleurde stijlen en kunnen net zo sierlijk of eenvoudig zijn als jouw hartje begeert.

Schermen

Lasergesneden metalen schermen vormen een gedurfd architectonisch statement en sommige hebben zelfs intrekbare schermen om op mooie dagen de lucht te laten circuleren.

Kamerschermen bevatten geen allergenen of irriterende stoffen zoals haren van huisdieren of huisstofmijt en vele kunnen, wanneer ze niet voor de ramen staan, ook worden gebruikt om ruimtes in kamers van elkaar te scheiden. Draagbare twee- of drievoudigee schermen kunnen zeer decoratief of eenvoudig zijn en vormen een gemakkelijk alternatief voor een meer permanente raambekleding.

Schermen en rolluiken

witte-shutters

Credits: Shutterkoning.com

Zonneschermen zijn, dankzij de nieuwe stoffen die het UV-licht filteren, weer helemaal in. Velen kunnen worden geprogrammeerd om zonder enige inspanning te verhogen of te verlagen door een afstandsbediening aan te raken. Hang voor een unieke look er decoratieve takken voor of geef ze een patroon dat bij je interieur past.

Luiken met massieve panelen of luiken met verstelbare lamellen kunnen worden geverfd om bij het kleurenschema van een kamer te passen of om deze aan te vullen. De lamellen kunnen zelfs worden vervangen om een geheel eigen kameraccessoire te creëren. Kies luxe shutters uit voor een moderne look zoals hierboven te zien is.

Kunst

kunst-raam

Kunstwerken in de juiste maat en vorm kunnen in elke kamer multitasken. Gebruik overdag een favoriet schilderij of een tekening als kunst onder het raam en ’s avonds als privacyschild en creatief accent.

Kaarten of posters kunnen in schermen worden veranderd of op stevige planken worden bevestigd, wat ’s avonds privacy en een leuk kleuraccent biedt.

Vintage borden in metaal, neon of een ander materiaal, geven een grillig element aan de keuken, een speelkamer of een kinderkamer.

Planten

vloer-plant

Planten – met name hoge, dichte variëteiten – die in een vensterbank binnen worden geplaatst, bieden niet alleen privacy, maar ook elementaire schoonheid en hebben als bonus dat ze de lucht filteren.

Plant een kruidentuin voor je keukenraam en heb verse kruiden voor al je maaltijden klaarstaan.

Buiten kunnen bloembakken met hogere bloeiende planten worden gevuld, die zowel binnen als buiten voor kleur en privacy zorgen. Kijk voor meer ideeën over privacy in de buitenlucht naar verschillende planten, die een barrière tussen jou en jouw buren kunnen vormen.

Wij hopen dat deze ideeën voor raamdecoratie, die privacy biedt, je hebben geïnspireerd.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *