In Nederland kiest een derde voor de optie om begraven te worden. Een veelgenoemde reden is dat zij een plek willen hebben voor nabestaanden om naartoe te kunnen als ze diegene willen herdenken.

De begraafplaatsen in Nederland zien er redelijk hetzelfde uit. De graven op een rijtje en de omgeving vaak groen met bomen, struiken en heggen. Veel Nederlanders hebben een uitvaartverzekering, waardoor de graven er vaak mooi en onderhouden uitzien. Maar soms heb je er ook hele bijzondere locaties tussen zitten. Benieuwd? Wij hebben de tien meest bijzondere begraafplaatsen ter wereld op een rij gezet. Check ze hieronder!

10. New Lucky Restaurant

New Lucky Restaurant grafkisten groen

Gelegen in Ahmedabad, India, biedt deze begraafplaats de bezoekers een werkelijk unieke plek om te gaan zitten en te eten. Dit restaurant staat bekend om zijn heerlijke eten, maar dat is echt niet wat de bezoekers binnenhaalt. Wat de mensen echt naar het New Lucky Restaurant trekt is het feit dat er blootgelegde sarcofagen in de vloer van het restaurant liggen.

Niemand weet eigenlijk van wie deze graven zijn, maar veel mensen geloven dat ze waarschijnlijk van iemand uit de 16e eeuw geweest zijn. De eigenaar van dit restaurant moest een serieuze keuze maken toen hij zijn restaurant bouwde. De graven vernietigen of ze deel laten uitmaken van het decor? Het is duidelijk wat hij koos.

9. Crowley Mausoleum

Crowley Mausoleum

Het Crowley Mausoleum was een vrij gewoon mausoleum toen het voor het eerst gebouwd werd. En ware het niet van de interessante locatie, dan zou er eigenlijk helemaal niets vreemds aan deze plek zijn. Dus, wat is het aan het Crowley Mausoleum dat het een plaatsje op deze lijst van vreemde begraafplaatsen opleverde? Het ligt op de parkeerplaats van een Walmart in Decatur, Georgia.

Volgens de familie Crowley lag het ooit op een deel van de landbouwgrond die hun familie in de 19e eeuw bezat. In de jaren 1960 moest de familie de boerderij verkopen wegens financiële problemen en werd ze opgekocht zodat er een winkelcentrum kon worden gebouwd. Tegenwoordig staat er een Walmart vlak naast het Crowley Mausoleum waar de familie Crowley ligt.

8. Vrolijke begraafplaats

Merry Cemetery vrolijke begraafplaats

De grafstenen op veel begraafplaatsen richten zich op de positieve aspecten van iemands leven. Ze hebben hun geboorte- en sterfdatum en een korte notitie over hoe ze een geliefde vriend, echtgenoot, of familielid waren. Maar in Săpânţa, Roemenië, staan honderden houten kruisen die een beetje anders versierd zijn.

Deze kruisen hebben een geschilderde afbeelding van de persoon – soms de manier waarop ze het leven lieten uitbeeldend – met een humoristische notitie of gedicht over hun leven. Er verscheen een boek over de begraafplaats met afbeeldingen van elk kruis en de details van de versieringen erop. Deze hilarische grafstenen zijn anders dan alle andere. In plaats van iemands gebreken te verbergen, laten ze die op een grappige manier zien.

7. Chiesa Dei Morti

Chiesa dei Morti vertaalt naar Kerk van de Doden, wat een vrij passende naam is voor deze plaats. Ze ligt in Urbania, Italië en heeft meer dan een dozijn verschillende mummies die binnen in deze kerk de wacht houden.

De Broederschap van de Goede Dood werd in de 16e eeuw gesticht en zorgt voor de mummies en geeft mensen rondleidingen, waarbij ze alles vertellen over elke mummie en wat er met ze gebeurd is. Deze mummies staan al sinds het begin van de 19e eeuw in hun kisten en staan allemaal in glazen vitrines waar de kijkers een blik op kunnen werpen.

6. Neptune Memorial Reef

Het Neptune Memorial Reef is een groot, door de mens gemaakt rif dat even ten oosten van Key Biscayne, voor de kust van Florida ligt. Het ligt 12 meter onder de zee en wordt momenteel aangelegd om er uit te zien als een vergeten stad op de oceaanbodem. Wat maakt deze milieuvriendelijke kunstinstallatie tot een vreemde begraafplaats?

Het heeft een plaats op deze lijst verdiend omdat de overblijfselen van de dierbaren van mensen gecremeerd worden en met een gedenkteken in dit rif geplaatst worden. Deze begraafplaats is een mengeling van een unieke kunstinstallatie, een manier om dierbaren van mensen te gedenken en een manier om de vissen die in dit deel van de oceaan leven een habitat te geven waarin ze kunnen gedijen.

5. De hangende grafkisten

hangende-grafkisten-berg

De Filippijnen is een werkelijk uniek land met een eigen unieke cultuur. Eén aspect van deze super interessante cultuur betreft de manier waarop in sommige delen van het land traditionele begrafenissen worden uitgevoerd. In het noorden van de Filippijnen beoefent de Igorot stam van de Bergprovincie al heel lang deze begraaftraditie.

In plaats van de overleden mensen van de stam in kisten onder de aarde te begraven, worden hun lichamen in doodskisten gelegd en dan aan de zijkant van een berg gehangen. Deze traditie komt voort uit de overtuiging dat het in de lucht geheven worden de mensen zal helpen dichter bij hun voorouders te zijn en over te gaan naar een volgend leven, in plaats van onder de grond achtergelaten te worden waar water en aarde in hun kist terecht zullen komen.

4. Pere Lachaise

Pere Lachaise begraafplaats

De begraafplaats Pere Lachaise ligt in Parijs, Frankrijk en is niet per se een vreemde begraafplaats op de manier waarop de andere in deze lijst dat zijn. In plaats daarvan is deze begraafplaats vreemd vanwege de iconische lichamen die er ter ruste gelegd zijn. Samen met de beroemde bewoners wordt deze vaak bezocht en geschenken voor de beroemdste bewoners worden vaak door bezoekers achtergelaten.

Wie zijn er op de begraafplaats Pere Lachaise te ruste gelegd? Een ton aan beroemde mensen door de geschiedenis heen, van wie velen graven en gedenkstenen hebben die iets over hun leven uitbeelden. Van Jim Morrison tot Oscar Wilde en een ton andere beroemde namen, er is veel te zien op de begraafplaats Pere Lachaise.

3. Plot e

plot-e-begraafplaats

De Oise Aisne Amerikaanse Begraafplaats ligt in Frankrijk en herbergt duizenden lichamen. Deze lichamen behoren toe aan Amerikaanse soldaten die hun leven verloren tijdens de strijd in de Eerste Wereldoorlog in het noorden van Frankrijk. Terwijl dat is wat er in de percelen A-D ligt, is er ook een minder bekend en veel minder bezocht perceel E.

Perceel E is een begraafplaats die gewijd is aan iets minder dan 100 lichamen die hier werden neergelegd en meestal vergeten in plaats van in de eerste vier percelen van deze begraafplaats begraven te worden. Deze lichamen behoorden toe aan soldaten die tijdens WO II veroordeeld waren voor oorlogsmisdaden en hier begraven werden. De plek wordt een anti-monument genoemd.

2. Greyfriars Kirkyard

Greyfriars Kirkyard

Deze begraafplaats ligt in Edinburgh, Schotland, en is echt uniek, en trekt veel bezoekers. Het feit dat deze begraafplaats enorm groot is en toeristen uit alle windstreken trekt, maakt het echter niet per se een vreemde begraafplaats. Wat deze plaats echt interessant maakt is het feit dat er graven liggen die beschermd worden door voorzieningen die mortsafes heten.

Mortsafes zijn kooien die over sommige graven op deze begraafplaats geplaatst werden. Hoewel het lijkt alsof ze er zijn om te voorkomen dat zombies uit hun graven oprijzen, zijn ze er eigenlijk om precies de tegenovergestelde reden. Ze werden over graven geplaatst om te voorkomen dat mensen ze zouden opgraven en er iets uithalen.

1. Begraven geestenhuizen

gekleurde-geesthuizen

Even buiten Anchroage, Alaska, ligt een unieke begraafplaats die een mengeling van verschillende tradities uit verschillende culturen samenbrengt tot één werkelijk interessante begraafplaats. Het gebied was ooit het thuis van de Danaina stam, maar nadat Russisch Orthodoxe missionarissen in het gebied trokken, vermengden de twee culturen zich voor de mensen die er woonden.

Vóór de komst van de Russisch Orthodoxe missionarissen cremeerde de Danaina stam hun dierbaren na hun overlijden. Maar, toen de tradities zich vermengden, begonnen ze hen in plaats daarvan te begraven. Eerst werd een deken over het graf gelegd. Dan, 40 dagen later, wordt een kleurrijk huis gebouwd om hun geest te beschermen en de persoon die er te ruste gelegd was voor te stellen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *