Hier volgen tien van de meest angstaanjarende wezens die ooit, naar verluidt, op de aardbol hebben rondgelopen. Het maakt niet uit wat je denkt, wat ze zijn. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat elk onderdeel van deze lijst ware nachtmerries zijn en dat als je er eentje tegenkomt, zelfs de stoerste persoon in zijn broek zou plassen en gillend zou wegrennen.

Dit zijn de 10 Meest Angstaanjagende Wezens Ooit.

10. The Jersey Devil

Bron: listverse.com

The Jersey Devil, een van de meest afschuwelijke wezens, zou de Pine Barrens van het Zuiden van New Jersey hebben bewoond en de verhalen beginnen in de 19de eeuw en gaan door tot de 20ste eeuw. Het wezen wordt vaak beschreven als een vliegend wezen met twee benen en hoeven, maar er bestaan verschillende verhalen. De meest voorkomende beschrijving vertelt dat The Jersey Devil op een kangoeroe leek, maar het hoofd van een geit, de leerachtige vleugels van een vleermuis, hoornen, kleine armen met klauwen, gespleten hoeven en een gevorkte staart had. Er zijn verhalen waarin hij onwijs snel beweegt en er wordt vaak verteld hoe hij continu een kreet uitslaakt die door merg en been gaat.

De legende van dit wezen stamt af van een verhaal over “Mother Leeds”, een locale heks die de duivel heeft gebaard.

“Er werd gezegd dat Mother Leeds 12 kinderen had en, toen zij erachter kwam dat ze voor de 13de keer zwanger was, zou hebben gesteld dat dit kind de duivel zou worden. In 1735 was Mother Leeds aan het bevallen op een stormachtige nacht. Haar vrienden verzamelden zich om haar heen. Mother Leeds was naar verluid een heks en de vader van het kind was de Duivel zelve. Het kind was normaal geboren, maar veranderde later van gedaante. Het veranderde van een normale baby naar een wezen met hoeven, een geitenhoofd, vleermuizenvleugels en een gevorkte staart. Het gromde en schreeuwde en vermoordde de vroedvrouw voordat het de schoorsteen in vloog. Het bleef rondjes vliegen boven het dorp en ging naar het bos. In 1740 heeft een geestelijke een exorcisme uitgevoerd op de demon, waardoor hij 100 jaar lang onvindbaar was en pas in 1890 weer opdook.”

9. Flatwoods Monster

Flatwoods Monster

Het Flatwoods Monster zou een nog niet geïdentificeerd buitenaardswezen of een cryptide zijn, die zou zijn gezien in het dorp Flatwoods in Braxton County, West Virginia op 12 september 1952. Volgens verschillende rapporten was dit wezen enorm, tenminste 3 meter lang. Zijn gezicht gaf een rode gloed af en zijn lichaam was groen. Zijn hoofd had de vorm van een hart of een schoppenkaart. Uit dit aparte hoofd stak een paar ogen dat niet menselijk was. Het lichaam werd beschreven als gelijk aan dat van een man, maar gekleed in donkere kleding. Hij leek een rok aan te hebben. De verschillende rapporten beschrijven het wezen op verschillende manieren: zonder armen of met kleine stompjes die eindigde met lange, klauwachtige vingers.

8. The Owlman

Owlman

Owlman is een vermeend uil-achtige cryptide dat rond mid-1976 in het dorp Mawnan in Cornwall kwam opduiken. De Owlman wordt soms vergeleken met de Amerikaanse Mothman in de cryptozoölogische literatuur. De eerste waarneming was op 17 aprik 1976, toen het wezen dreigend en rondzwevend boven de Mawnan kerktoren werd gespot. Vreemd genoeg werd hij telkens gespot rondom deze kerk tot augustus 1978. Deze cryptide lijkt, zoals te verwachten viel, op een uil en is ongeveer zo groot al seen man; hij heeft puntoren, rode ogen en zwarte klauwen. Zijn lichaam heeft wel wat weg van de bekendere Mothman: hij zou grote, grijzige vleugels moeten hebben. Opmerkelijk genoeg waren er veel UFO-meldingen en andere meldingen van dieren die zich raar gedroegen in de buurt vlak voordat de Owlman werd gespot – nog zo’n gelijkenis met de Mothman. (Listverse.com).

7. Lizard Man of Scape Ore Swamp

Lizard Man of Scape Ore Swamp

Weer een van de meest afschrikwekkende wezens die er bestaat; The Lizard Man, een reptiel-mens cryptide waarvan wordt gezegd dat hij in moerasachtige gebieden in en rond Lee County, South Carolina, woont en dan specifiek in riolen en verlaten metrostations in dorpen rondom het moeras. De Lizard Man wordt meestal beschreven al seen wezen van ruim 2.10 meter, tweevoetig, breed en bedekt met donkere haren en een schubachtige huid op handen, voeten en het gezicht. Er wordt gezegd dat hij drie tenen aan elke voet en drie vingers aan elke hand heeft. Het wezen is onwijs sterk en kan zo een auto uit elkaar rukken.

De waarnemingen van de Lizard Man begonnen in 1988, met de meest bekende waarneming in februari 2008. De eerste keer dat het wezen werd gezien was door Christopher Davis, die het zou hebben gezien toen hij naar huis reed vanuit werk op 29 juni 1988. Davis vertelde dat het wezen zijn auto probeerde te grijpen en vervolgens op zijn dak sprong en eraan vastklampte toen hij probeerde te ontsnappen en Davis van kant naar kant zwenkte om het monster eraf te gooien. Nadat hij thuis was gekomen, zag Davis dat zijn zijspiegel zwaar beschadigd was en dat er allerlei krassen op zijn dak zaten, ook al was er verder geen fysiek bewijs dat dit alles was gebeurd.

6. The Cockatrice

Cockatrice

Een cockatrice is een mythische wezen, dat heel kort samengevat kan worden beschreven als een tweebenige draak met het hoofd van een haan. Volgens Alexander Neckam’s “De naturis rerum” (ca 1180), zou de cockatrice het resultaat moeten zijn van een kippenei dat was geïncubeerd door een kikker; dit kan zijn verwisseld met een slang in hervertellingen. Zijn vermeende magische krachten bestonden onder andere uit het veranderen van mensen in steen of ze vermoorden door alleen maar te kijken. Daarnaast kan het ook nog vliegen.

In Engeland staat Wherwell, in de buurt van Andover in Hampshire, het meest bekend om de verhalen van de cockatrice. Het verhaal ging namelijk dat de cockatrice het dorp terroriseerde totdat hij gevangen werd genomen in de kerkers onder Wherwell Priorij. Er zou een beloning worden uitgeloofd aan degene die dit schepsel kon vermoorden. Maar, niemand kon dit, totdat een man genaamd Green een spiegel richting de draak op stak. De cockatrice was doodop omdat hij tegen zijn eigen reflectie moest vechten, waarna Green het met gemak kon doden.

5. The Bunyip

Bunyip

De bunyip is een van de meest afschrikwekkende wezens van de Australische Aboriginal mythologie. Hij zou zich schuil houden in moerassen, billabongs, beekjes, rivieren en poeltjes. Het werd beschreven als een enorme zeester die over land kon lopen. Andere nieuwsberichten uit de 19de eeuw beschrijven het als een wezen met het gezicht van een hond, donkere vacht, een paardenstaart, flippers en de slagtanden van een walrus, hoorns of een eendensnavel. De eerste beschrijving van deze bizarre Australische cryptide verscheen in een kracht (The Geelong Advertiser) in juli 1845:

“De Bunyip verenigt karakteristieken van een vogel en een alligator in één. Zijn hoofd lijkt op dat van een emoe, met een snavel. Aan beide zijkanten had hij een uitsteeksel met scherpe rand, zoals de botten van een rog. Zijn lichaam en benen hebben de eigenschappen van een alligator. Zijn achterpoten zijn opzienbarend dik en sterk, maar zijn voorbenen zijn vele malen langer en toch erg sterk. Zijn ledematen warden gesierd met lange klauwen, maar de Blacks zeggen dat zijn normale manier van doden is door iemand dood te knuffelen. In het water zwemt hij als een kikker en op het land loopt hij rechtop op zijn achterpoten, waarbij hij tussen de 3,5 en 4 meter lang is.”

4. De Sigbin

Sigbin

Sigbin is een van de meest angstaanjarende wezens uit de Filipijnen. Hij loopt achteruit, met zijn hoofd tussen zijn achterpoten en drinkt het bloed van zijn slachtoffers door hun schaduwen. De Sigbin kan zichzelf onzichtbaar maken voor andere wezens, vooral voor mensen. Hij heeft iets weg van een geit zonder hoornen, maar met enorme oren die hij als een paar handen kan klappen en met een flexibele start die hij al seen zweep kan gebruiken.

De Sigbin zou een misselijkmakende geur uitstoten, loopt vaak als een krap achterstevoren en is opzoek naar kinderen om op te eten. In 2005 hebben wetenschappers in Borneo een carnivoor ontdekt die op een kruising tussen kat en vos leek. Zijn achterpoten waren korter dan zijn voorpoten. Men denkt dat de origine van deze soort ligt in de sigbin legendes. Anderen hebben gespeculeerd dat er een echte “sigbin” diersoort bestaat, die wellicht verwant is aan de kangoeroe.

3. Canvey Island Monster

Canvey Island Monster

Canvey Island Monster is de naam van een ongewoon wezen, wiens karkas is aangespoeld op de kust van Canvey Island, Engeland, in November 1953. Een tweede karkas, dit keer meer intact, is gevonden in augustus 1954. Het wezen had een roodbruine huid, kieuwen en uitpuilende ogen. Zijn voeten hadden de vorm van hoeven met kleine klauwen. Hij had scherpe tanden en was klein.

Er zijn maar twee lichamen tot op heden gevonden. Sommige denken dat het een soort zeeduivel is, waarvan de vinnen leken op voeten. Anderen zijn tot een logischere conclusie gekomen, namelijk dat het een voelsprietvis (Engels: frogfish) is geweest, die inderdaad lopen op beenachtige vinnen, uitpuilende ogen hebben en verschillende kleuren huid, waaronder roodbruin.

2. Pope Lick Monster

Pope Lick Monster

Pope Lick Monster is een erg creepy legend over een wezen dat gedeeltelijk man, geit en schaap is. Hij zou onder een Norfolk Southern spoorwegbrug boven de Pope Lick Creek in Louisville, Kentucky, leven. Het Pope Lick Monster lijkt het meest op een kruising tussen mens en geit, met een enorm misformd mannenlichaam. Hij is onwijs krachtig, heeft geitenpoten bedekt in vacht, een albast huid over zijn gezicht met een haakneus en ogen die ver uit elkaar staan. Korte, scherpe hoornen komen uit zijn voorhoofd. Hij heeft lang, vet haar dat dezelfde kleur heeft als de vacht op zijn benen.

Verschillende urban legends bestaan over de afkomst van dit wezen en hoe hij zijn slachtoffers claimt. Aan het einde van de 19de eeuw gingen er verschillende geruchten over een wild dier dat door de Canadese wildernis dwaalde. Omwonenden noemden hem het Pope Lick Monster. Verhalen over het wezen kwamen ook terecht bij een circuseigenaar. Hij heeft het monster gevangen en begon hem tentoon te stellen in zijn circus freak show. Hij reisde van stad naar stad met de trein en dit monster werd zijn best bekeken attractie. Maar, hij mishandelde het monster, waardoor hij mensen begon te haten, Op een dag ontsnapte het monster toen een trein ontspoorde op de spoorwegbrug. Het gerucht gaat dat vanaf dat moment het monster bij de spoorwegbrug bij Pope Lick Creek leefde en mensen naar hun ondergang lokte.

1. Lake Worth Monster

Lake Worth Monster

Het Lake Worth Monster is een Noord-Amerikaanse cryptide. Hij zou in en rond Lake Worth wonen, net buiten Fort Worth, Texas. Dit enge monster lijkt half-man half-geit te zijn. Hij is gezien door vele getuigen toen hij op rooftocht ging en omstanders aanviel.

Het Lake Worth Monster is voor het eerst gezien op een hete zomernacht in 1969. Drie jonge koppels waren geparkeerd en in hun auto’s aan het genieten van het romantische uitzicht aan het meer. Opeens, springt er een enorm beest uit vanuit niks en land op het dak van een van de auto’s. Terry Deckard, een reporter, schreef er een artikel over in de krant, wat ook gelijk op de voorpagina belandde. De kop was “Sluwe Man-Geit Jaagt Geparkeerde Koppels De Stuipen Op Het Lijf Bij Lake Worth.” De koppels die de gebeurtenis hebben gemeld, beschreven het monster als half-man, half-geit met een vacht en schubben.

Vlak Hierna meldde een andere man, ‘Tommy Burson’, dat het wezen op zijn auto was geland nadat hij uit een boom was gesprongen. Als bewijs, had zijn auto een kras van 45 centimer. De politie besloot op dit moment om een onderzoek te starten. Tot Tommy hebben ze alle meldingen weggewuifd, omdat ze dachten dat het een hoax was.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *