Wat maakt een sigaar onvergetelijk? Er zijn een aantal redenen die hiervoor aan de basis liggen, zoals voedingsbodem, land van oorsprong, kwaliteit van de bladeren en de precisie en geschiedenis van de sigarenrollers zelf.

Het roken van exclusieve sigaren is een teken van welzijn, zelfvertrouwen en verfijning. Of het nu gaat om Winston Churchill of Michael Jordan, de meest invloedrijke en succesvolle mensen in de geschiedenis hebben het genot van het roken van de beste sigaren die er zijn mooi neergezet.

De afgelopen eeuw is er een grote verscheidenheid aan sigaren van wereldklasse verkrijgbaar geworden en elk met hun eigen unieke karakteristieken en smaak gerelateerde origines. De allerbeste sigaren die tegenwoordig verkrijgbaar zijn worden niet alleen gemaakt van ‘s werelds beste tabak, maar worden ook in allerfijnste papiertjes gedraaid met de hand.

Er wordt verwacht dat de sigaren wereldmarkt met 2.8% per jaar zal groeien en in 2025 $23.8 miljoen waard zal zijn; dit wordt vooral gevoed door de jongere, welvarendere sector. Hier volgt een lijst met de best beoordeelde sigaren van de wereld.

5. King of Denmark Limited Edition Sigaren

King of Denmark sigaar

Op sublieme wijze geproduceerd door Royal Danish Cigars, staat de King of Denmark editie met trots in deze lijst en is hij 22 centimeter lang, versierd met Swarovski kristallen, gerold in goudfolie en bedrukt met de naam van de koper.

De prijs van $150 per sigaar komt door het feit dat hij gepersonaliseerd is en onderdeel van hun limited production lijn, waarvan er maar zo’n 30 sigaren per dag worden gemaakt. Elke King of Denmark handgerolde sigaar bevat prijswinnende tabak.

4. Arturo Fuente Opus X Limited

Arturo Fuente Opus X Limited

Voor het eerst geproduceerd in 1993, Arturo heeft de Opus X collectie sigaar geïntroduceerd om zijn 10de jubileum te vieren. Exclusieve, met de hand gemaakte humidors gemaakt van Macassar Fineer, esdoorn en rode madrona fineer zitten in 100 Opus X limited edition sigaren.

Er wordt gezegd dat de excellente Arturo Fuente smaak een van de beste op deze planeet is en de Opus X, met een bescheiden prijs van $30.000 per doos een verzamelbare editie is voor de échte sigaren connoisseur.

Deze Dominicaanse sigaar gaat door strenge kwaliteitscontroles om zeker te zijn van zijn complexe stabiliteit, versheid en volle smaak.

3. Regius Double Corona

Regius Double Corona

Vlieg je eerste klas naar het hoofdkantoor van de Regius Cigar als je hun Special Edition Double Corona koopt?

Regius Cigars zal je naar hun fabriek in Nicaragua vliegen voor een privétour en om je eigen unieke blend te ontwikkelen, waar je maarliefst 1000 meesterwerken van mag meenemen. Een unieke ervaring in de sigarenwereld, die je voor ongeveer $60.000 al kan ervaren.

De ultra-premium sigaar van het Britse sigaar bedrijf heeft een romantisch volle smaak, met een medium lichaam en kan worden gevonden bij Nat Sherman 5th Avenue in New York, Mandarin Oriental in Hong Kong en Davidoff in London.

2. Cohiba Behike

Cohiba Behike

Een bekende Cubaanse sigaar, is Cohiba waarschijnlijk een van de meest gewaardeerde sigarenproducenten van de hele wereld. Die reputatie kunnen ze volhouden door hun exclusieve Behike editie sigaar.

Cohiba heeft het epische Behike merk in 2006 geïntroduceerd om hun 40ste jubileum te vieren. De sigaren worden gemaakt van een zeldzame soort tabak en er worden maar 100 humidors gemaakt, elk goed voor 40 rollen. Ze zijn onwijs populair, dus Cohiba heeft later een minder dure versie gereleased.

De tabak van deze sigaren wordt gecultiveerd en gemengd bij de bekende El Laguito Cohiba fabriek. Elk stuk heeft een ringgrootte van 132 centimeter en 19 centimeter lang. Je kan alleen aan een van de 100 originele dozen komen bij een veiling of verzamelaarsverkoop. Een doos van deze superfijne rollen zou $18.000 kosten.

De exquisite ebbenhouten humidor was gemaakt door de Franse producent Elie Bleu. De bekende expert roller Norma Fernandez Sastre heeft 4000 sigaren voor deze productlijn gemaakt.

1. Gurkha Royal Courtesan Sigaar

Royal-Courtesan-Gurkha-sigaar

Een premium sigaar op een heel ander level dan zijn concurrenten. De Gurkha Royal Courtesan wordt gemaakt met de zeldzaamste ingrediënten en de beste zorg. Ook al is prijs niet de enige reden, met een bescheiden $1 miljoen per sigaar, staat deze sigaar toch boven aan deze lijst van de beste sigaren van over de hele wereld.

Elke handgerolde Royal Courtesan wordt geïnfuseerd met Remy Martin Black Pearl Louis XIII, die wordt verkocht voor $165.000 per fles. De sigaar wordt verder gevuld met een zeldzame Himalayaanse tabaksoort, die alleen Fiji water krijgt. Elk stuk wordt in bladgoud gerold en de sigaar wordt versierd met diamanten die bij elkaar wel 5 karaats zijn.

Daar bovenop, om de perfecte productiekwaliteit te kunnen verzekeren, worden alleen een geselecteerd aantal handrollers toegelaten om de sigaren te behandelen. Alle ambachtslieden worden geblinddoekt om hun zintuigen te verhogen, zodat hun bewegingen zo natuurlijk mogelijk zijn en met zo weinig mogelijk afleidingen.

Uiteindelijk zal iemand persoonlijk langskomen, met witte handschoenen aan, om deze weelderige sigaar aan jou te bezorgen, waar je ook bent op de wereld.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *