Wat is er lekkerder dan een eindje rijden op de motor? Juist, een eindje rijden op de motor met je favoriete muziek aan. Vlammende gitaarrock, zorgeloze soul of pompende dancebeats, net waar je zin in hebt. Het is bij wet toegestaan, al moet je altijd je gezonde verstand blijven gebruiken en het op een verantwoordelijke manier doen. Lees dus deze tips even.

Volume naar beneden draaien op drukke plekken

motor-vrouw

Vanzelfsprekend heb je je motorverzekering op orde, maar liever maak je er geen gebruik van. Een moment van onachtzaamheid zit in een klein hoekje. Op drukke plekken zoals steden, rotondes en knelpunten bijvoorbeeld, draai je daarom het volume even omlaag. Langs de weg geparkeerde auto’s waar voetgangers uit opduiken of plotseling portieren openslaan, zebrapaden, fietsers, ze vergen allemaal net wat meer concentratie dan het lange rechte stuk op de A4, waar Martin Garrix weer zijn beats door je lijf mag jagen.

Volume op de snelweg

Dat volume moet je eigenlijk tot op zekere hoogte beperken, waar je ook rijdt. Ook op de snelweg wil je wel een beetje kunnen horen wat er om je heen gebeurt. Je schrikt als een malle als je met je dure motor middenin een politieachtervolging terechtkomt en snel moet anticiperen. Of denk aan voorbijrazende ambulances of brandweerwagens die je op het laatste moment hoort omdat de nieuwe Foo Fighters op standje twaalf nou eenmaal het lekkerst klinkt. Schrikken en anticiperen vormen niet het beste huwelijk, ook niet op de snelweg.

Welk genre?

man-motor

Jij denkt bij het lezen van dit kopje dat we je gaan vertellen welke muziek je moet draaien. Nee. Je moet natuurlijk je eigen genre kiezen, alleen weegt het soort muziek wel mee met de setting waarin je rondrijdt. Het ene genre prikkelt meer dan het andere, zo leidt een ingewikkeld progrock-nummer met drie dubbele gitaarsolo’s veel meer af dan een zwoel R&B-liedje. Met andere woorden: stel je playlist zorgvuldig samen.

Muziektips

We kunnen je wel vertellen dat elke omgeving om andere muziek vraagt, niet om de veiligheid, maar om je rit nog mooier te maken. Liefhebbers van hiphop, dance en andere opzwepende en deels elektronische muziek rijden het lekkerst op lange rechte stukken, net als rockfans. In Duitsland gaat het landschap al wat meer glooien en word je automatisch relaxter. Laat staan wanneer je afzakt naar Frankrijk of Italië. Niet dat je eenmaal uit de Gotthard-tunnel meteen de pizzeria-kraker Gente di Mare aan moet zetten, maar probeer hier eens wat oude soul, Fink, SIA of Billie Eilish. Muziek kan een landschap versterken en andersom. Dit zijn maar ideeën om je te inspireren. We zijn benieuwd naar jouw ultieme motorplaylist. 

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *