Als je gewend bent om een bril te dragen, kan de overstap naar contactlenzen best spannend zijn. Misschien lijkt het je heel eng om iets in je ogen te doen. Het is ook wel even wennen, maar je zal zien dat het uiteindelijk wel meevalt. Met de juiste tips en begeleiding kan het proces soepel verlopen!

Tip 1: Raadpleeg een specialist

Voordat je besluit om over te stappen op contactlenzen, is het belangrijk om een afspraak te maken met een oogspecialist. Die zal jouw ogen onderzoeken, een oogmeting doen en beoordelen of je geschikt bent voor lenzen. De specialist zal ook kijken naar eventuele oogproblemen die invloed kunnen hebben op het dragen van lenzen, zoals droge ogen of astigmatisme. Ook zal de oogspecialist je ontwikkelingen in de gaten houden door een periodieke afspraak met een controle en oogmeting. Als men bij Hans Anders lenzen bestelt, weet men in ieder geval zeker dat dit proces goed verloopt en dat je lenzen krijgt van topkwaliteit die precies geschikt zijn voor jouw ogen en omstandigheden.

Tip 2: Kies het juiste type lens

Of een bril of lenzen beter zijn, kun je alleen zelf ervaren. Maar er zijn in ieder geval verschillende soorten contactlenzen beschikbaar, dus het is essentieel om het juiste type te kiezen dat past bij jouw behoeften en levensstijl. De oogspecialist zal je daar ook alles over vertellen. Zachte lenzen zijn comfortabeler om te dragen en kunnen geschikt zijn als je ze alleen af en toe wilt gebruiken. Harde lenzen daarentegen bieden scherper zicht en zijn duurzamer.

Tip 3: Leer de juiste techniek voor het inzetten en uithalen

Het correct inzetten en uithalen van contactlenzen vereist wat oefening. Je specialist zal je laten zien hoe je dit moet doen en je begeleiden tijdens het leerproces. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de tijd te nemen om de juiste techniek onder de knie te krijgen. Vergeet niet dat hygiëne hierbij essentieel is, dus zorg ervoor dat je altijd schone handen hebt voordat je met je lenzen aan de slag gaat.

Tip 4: Begin geleidelijk

Als beginnende lensdrager kan het overweldigend zijn om direct fulltime lenzen te dragen. Het is raadzaam om geleidelijk aan te wennen aan het dragen van lenzen. Start bijvoorbeeld met een paar uur per dag en verleng dit langzaam, als het comfortabeler voelt. Dit geeft jouw ogen de kans om zich aan te passen aan het nieuwe gevoel van lenzen.

Tip 5: Onderhoud en reiniging

Een goede onderhoudsroutine is cruciaal voor gezonde ogen wanneer je contactlenzen draagt. Volg altijd de instructies van jouw specialist of fabrikant op over hoe je jouw lenzen moet reinigen en bewaren. Zorg ervoor dat je regelmatig jouw lenzendoosje vervangt, gebruik geen kraanwater bij het schoonmaken van je lenzen en doe je lenzen uit tijdens het douchen. Kraanwater kan bacteriën bevatten die ooginfecties kunnen veroorzaken.

Het overstappen van een bril op contactlenzen kan even wennen zijn, maar met deze tips en goede begeleiding van een oogspecialist zal het proces soepel verlopen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *