Na maandenlang plannen en organiseren is het dan eindelijk zo ver: De bruiloft van jullie dromen is samengesteld waar jullie een onvergetelijk huwelijk zullen beleven. Om te verzekeren dat de dag ook écht tot aan de details toe herinnerd kan worden, zijn trouwfoto’s een absolute must. Wij hebben daarom een aantal trouwfoto tips samengesteld zodat jullie deze mooie dag zo goed mogelijk kunnen herbeleven.

1. Ga voor een professionele fotograaf

Het moment duurt maar even, maar de foto’s en herinneringen bestaan voor altijd. Een professionele bruidsfotograaf weet precies wanneer en hoe een moment vastgelegd moet worden. Achter het maken van een trouwfoto schuilt namelijk heel wat expertise. Een kwalitatieve foto vergt niet alleen een goede camera, maar ook veel skills. Bovendien weet een professional uit ervaring precies welke momenten gefotografeerd moeten worden.

Zo houden jij en je partner er een prachtige reeks herinneringen aan over, die jullie meteen weer mee terug neemt naar die mooie momenten. Op zoek naar een trouwfotograaf in Rotterdam? Amsterdam? In Limburg of de Achterhoek? Op een platform zoals Weddingspaces vind je professionele trouwfotografen bij jou in de buurt.

2. Kies de fotografiestijl die het beste bij jullie past

donkergetinte-bruid-bruidegom-min

Voordat je een fotograaf uitkiest, is er nog één belangrijke vraag die je jezelf moeten stellen: welke fotografiestijl past bij mij? Er zijn namelijk talloze stijlen wat betreft bruidsfotografie. Verschillende fotografen zijn gespecialiseerd in verschillende stijlen. Als je weet voor welk type trouwfoto’s je wil gaan, kun je een stuk gerichter zoeken. Wij helpen je daarom graag om deze verschillende genres te onderscheiden.

Traditionele fotografie

Wanneer je van tevoren precies wil uitstippelen van welke momenten jij foto’s wil, is dit misschien wel de beste optie voor jou. Traditionele fotografie geeft het meest controle. De fotograaf werkt gedurende de dag nauw samen met het bruidspaar. Hij of zij geeft duidelijke instructies over hoe iedereen moet poseren en zorgt voor goede belichting om zo het perfecte plaatje te schieten. Denk aan foto’s van typische momenten zoals de eerste kus na het ja-woord en het aansnijden van de taart. Maar ook geposeerde groeps foto’s tijdens het feest en familiefoto’s staan op de checklist.

Foto-journalistieke trouwfotografie

In tegenstelling tot traditionele fotografie, focust foto-journalistieke trouwfotografie zich juist op ongeplande momenten die een authentiek beeld schetsen van de dag. In plaats van een perfect gestylde groepsfoto tijdens het feest, probeert een foto-journalistieke trouwfotograaf juist een sfeerimpressie te maken met bijvoorbeeld een foto waar iedereen los gaat op de dansvloer. Zijn geposeerde foto’s niet jouw smaak en wil je liever een rauwe versie die het moment goed schetst? Dat is dit de optie voor jou.

Fine art trouwfotografie

Houd jij van kunstzinnige foto’s die eruit zien alsof ze rechtstreeks van Pinterest geplukt zijn? Dan is dit jouw match. Bij fine art fotografie is de fotograaf actief bezig om kunstzinnige foto’s te maken die tegelijkertijd het verhaal van jouw bruiloft vertellen. Binnen fine art bestaan talloze thema’s waar jij in overleg met jouw fotograaf uit kunt kiezen.

Editorial trouwfotografie

Bij editorial fotografie kun je denken aan foto’s die gebruikt worden in high-fashion magazines. Het wordt omschreven als creatief en extravagant met veel aandacht voor fashion en poses. De perfecte optie wanneer jij je als topmodel wil voelen op je trouwfoto’s.

3. Verdiep je in de trouwfoto trends van 2023

Wanneer de trouwfotografie-stijl en de bijpassende trouwfotograaf uitgekozen zijn, is het tijd om inspiratie op te doen over wat jij op de foto wil hebben staan. Wij geven je graag wat inspiratie over populaire trouwfoto trends, waardoor jij terug zal kijken op unieke en moderne trouwfoto’s.

Polaroids en wegwerpcamera’s

Naast het inhuren van een professionele fotograaf, delen stellen steeds vaker Polaroid en wegwerpcamera’s uit aan hun gasten. Die kunnen op deze manier hun eigen beelden vastleggen gedurende de bruiloft, wat spontane kiekjes oplevert! Dit is een leuke toevoeging aan jouw trouwfoto collectie.

Drones

De wereld van de fotografie moderniseert enorm en dat is te blijken aan het toenemende gebruik van drones op bruiloften. De perfecte manier om een plaatje te schieten van het grote geheel. Dit is vooral een leuke optie als je in een bijzondere omgeving trouwt die je graag op de foto wil.

Achterdoek

Een andere toenemende trend is het plaatsen van een achterdoek op de trouwlocatie, zodat gasten editorial-achtige foto’s kunnen maken. Zo heeft iedereen mooie plaatjes voor de socials met hoge kwaliteit .

Pre-wedding shoots

Steeds vaker kiezen koppels ervoor om een pre-wedding shoot in te plannen met hun fotograaf. Dit gebeurt dan op een mooie locatie, waar romantische foto’s gemaakt worden. Dit is niet alleen een goede manier om koppelfoto’s te maken met je aanstaande, maar ook meteen een kans om kennis te maken met de fotograaf en te oefenen voor de grote dag!

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *