Ben je aan het overwegen of je een auto wilt kopen of toch liever kiest voor Private Lease? Het is een belangrijke beslissing die afhangt van verschillende factoren, waaronder de financiën. In deze blog gaan we een kostenanalyse maken van het kopen van een auto en van een privé auto leasen. Zo kun je een weloverwogen keuze maken die past bij jouw situatie.

Financieringskosten en aanschafprijs

Blue Audi A4 Quattro Saloon Scene auto

Bij het kopen van een auto betaal je de auto in één keer, of je financiert de aankoop. In het laatste geval betaal je meestal een deel van de aanschafprijs als aanbetaling en financier je de rest met een lening. Dit kan rentekosten met zich meebrengen, afhankelijk van je kredietscore en de looptijd van de lening.

Bij Private Lease daarentegen betaal je een vast maandelijks bedrag gedurende de leaseperiode. Dit bedrag omvat de kosten van de auto, verzekering en onderhoud. Aangezien er geen aanbetaling of lening is, vermijd je financieringskosten.

Verzekering en onderhoud

Bij het kopen van een auto ben je verantwoordelijk voor het regelen van je eigen verzekering en het betalen van onderhoudskosten. Deze kosten verschillen afhankelijk van bijvoorbeeld het type auto en je rijgeschiedenis. Het is belangrijk om deze variabele kosten in je overweging op te nemen.

Bij het particulier leasen van een auto zijn verzekering en onderhoudskosten vrijwel altijd in het maandelijkse bedrag opgenomen. Dit zorgt voor meer voorspelbaarheid en gemak, aangezien je geen rekening hoeft te houden met onverwachte uitgaven.

Afschrijving en restwaarde

blauwe-bmw-auto

Bij het kopen van een auto loop je het risico van afschrijving. Na verloop van tijd verliest een auto waarde, wat betekent dat de uiteindelijke verkoopprijs lager kan zijn dan wat je hebt betaald. Dit kan van invloed zijn op de totale kosten over de levensduur van de auto.

Bij Private Lease hoef je je geen zorgen te maken over afschrijving en restwaarde. Aan het einde van de leaseperiode lever je de auto gewoon weer in. Je hebt dan geen zorgen over de doorverkoopwaarde en de eventuele verliezen.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *