Tijdens de huwelijksvoltrekking heeft je partner bij jou een ring om je vinger geschoven. Deze ring verbindt jullie met elkaar. Helaas gebeurt het steeds vaker dat een huwelijk op de klippen loopt. Gaan jij en je partner ook scheiden? Dan zijn jullie niet meer verbonden, waardoor je de ring niet langer draagt. Veel mensen die recentelijk gescheiden zijn, weten niet wat zij met deze ring moeten doen. Geldt dit ook voor jou? Lees dan vooral verder. In deze tekst zetten we namelijk drie ideeën op een rijtje om met een trouwring te doen nadat jij en partner uit elkaar zijn gegaan.

1. Bewaren als herinnering

diamanten-gouden-trouwring

De meeste mensen doen na een scheiding niet direct afstand van een trouwring. Dat kunnen wij ons goed voorstellen, want er zitten nogal wat herinneringen aan zo’n ring. Misschien kun jij het zelfs wel helemaal niet over je hart verkrijgen om er afstand van te doen. Als jij en je partner in goede harmonie uit elkaar zijn gegaan, vind je het misschien wel mooi om herinnerd te worden aan de jaren die jullie samen hebben doorgebracht. Je kunt er dan voor kiezen om de trouwring te bewaren. Dit kan bijvoorbeeld in een sieradendoosje.

Als je partner vreemd is gegaan of je iets anders gedaan heeft wat niet door de beugel kan, is het misschien niet prettig om herinnerd te worden aan het huwelijk. In dat geval is het bewaren van een trouwring voor jou waarschijnlijk geen optie. Misschien dat de onderstaande twee ideeën dan uitkomst bieden.

2. Trouwring verkopen

De meeste mensen besparen niet op de aankoop van een trouwring. Niet gek, want dit is (als het goed is) een ring die jullie je hele leven blijven dragen. Daarom vinden sommige mensen het zonde om de ring te bewaren als zij gaan scheiden. Als het om een gouden of zilveren ring gaat of de ring een diamant bevat, kan hij je flink wat geld opleveren. In dat geval kun je jouw trouwring verkopen aan Specialisten van Waarde.

Je kunt een trouwring te koop aanbieden op een website voor tweedehands spullen, maar dit heeft niet onze voorkeur. Neem de ring liever mee naar een goudexpert. Hij taxeert jouw ring, waardoor je voor jezelf kunt bepalen of verkoop de moeite waard is. Na de taxatie brengt een goudexpert vaak een bod uit op de ring. Ga je in op het voorstel? Dan word je vaak direct contant uitbetaald. Naast goud kun je ook ringen van zilver en diamant verkopen aan een goudexpert.

3. Weggeven aan iemand anders

gouden-trouwring

Een trouwring kan je behoorlijk wat geld opleveren, maar misschien wil je de ring liever niet verkopen. In dat geval kun je hem ook weggeven aan iemand anders. Wij kunnen ons voorstellen dat je het niet ziet zitten om de ring aan een wildvreemde te geven. Dit hoeft ook niet, want je kunt hem ook binnen de familie houden. Overweeg bijvoorbeeld om de ring aan een kind te geven als deze wat ouder is. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om de ring om te laten smelten tot een ander sieraad voor je kind. Dit kun je alleen met jouw eigen ring doen, maar ook samen met de trouwring van je ex.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *