Wie zit nou niet graag in het zonnetje buiten? Als je een cabrio rijdt geniet je ook tijdens het rijden van de zon of een verkoelend briesje. Jij gooit het dak open wanneer de eerste zonnestralen zich laten zien. Als het een dagje regent hou je het dak gewoon dicht. Dit zijn drie redenen waarom jij een cabrio wil.

Geniet van vrijheid

blue car on brown field during daytime

Het grootste voordeel van het rijden in een auto met een open dak is het gevoel van vrijheid dat dit geeft. Tijdens het rijden voel je de wind in je haren en het zonnetje op je gezicht. Je ruikt de frisse buitenlucht en krijgt het gevoel dat je deel uitmaakt van je omgeving, zeker als je een mooie route rijdt door de natuur. Autorijden voelt opeens als een uitstapje, waardoor jouw ritjes een stuk leuker worden. Met het dak naar beneden worden daarnaast de sportieve eigenschappen van de auto versterkt. Dit komt ook doordat je de uitlaat een stuk beter hoort. Een cabrio rijden hoeft niet duur te zijn. Zo staan er veel mooie occasions te koop, zoals de Audi TT en de Jaguar XK8 convertible. Even autoverzekering vergelijken en jij kunt direct de weg op!

Luxe uitstraling

Met je eigen cabrio steel jij echt de show. Dit type auto heeft namelijk een luxe uitstraling. Een bijkomend voordeel is dat je de cabrio niet zo heel veel ziet op de weg. Hierdoor krijg je niet het gevoel dat je een standaardauto rijdt waar er zoveel van zijn. Over het algemeen hebben cabrio’s een softtop. Dit is een licht dak dat bij het juiste onderhoud lang mee gaat. Hou er wel rekening mee dat je niet zomaar door de wasstraat kunt rijden en dat het makkelijker is voor inbrekers om in jouw auto in te breken door het zachte dak. Ook zijn er hardtop cabrio’s verkrijgbaar. Het voordeel van dit type dak is dat deze beter

gestroomlijnd is. Bij een gesloten dak heb je minder last van windgeruis. Over het algemeen ben je ook minder tijd kwijt aan het onderhoud van het dak.

Hoge restwaarde

Red Porsche 911 rivier Lucerne

Cabrio’s hebben een relatief hoge aanschafwaarde. Dit kun je als iets negatiefs zien, maar het voordeel is dat je aan het eind van de rit ook meer vangt voor je cabrio. Zorg ervoor dat je de cabrio goed onderhoudt zodat je er zoveel mogelijk voor terugkrijgt. Kies ook je verkoopperiode zorgvuldig. Wacht tot de zon schijnt zodat de vraag hoog is en jij de maximale prijs krijgt voor je wagen met open dak. Ga je zelf ook een andere tweedehands auto kopen? Gebruik deze handige tips.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *