Voor een toffe vakantie hoef je helemaal niet naar de andere kant van de wereld. Onze buurlanden bieden ook voldoende leuke vakantiegelegenheden aan. Zo ook België, want Gent is een prachtige vakantiebestemming. Gent is net als Brussel, Antwerpen en Brugge een geschikte bestemming voor iedereen die op zoek is naar een citytrip. Gent is niet alleen mooi en gezellig, maar het is ook gemakkelijk te bereiken met bijvoorbeeld de trein. Wil jij weten waarom je Gent zou moeten bezoeken? In deze blog lees jij drie feiten die Gent een aantrekkelijke stad maken.

Geen ‘toeristengevoel’

person riding white and brown canoe boat

Als het op korte vakanties aankomt, zijn er enkele populaire bestemmingen. Gent is één van die locaties. Maar waarom zou je Gent in plaats van bijvoorbeeld Brugge kiezen? Daar is geen zwart-wit antwoord op: iedereen heeft zijn eigen voorkeuren. Op het moment dat je niet graag een toeristische bestemming bezoekt, zou een citytrip naar Gent een betere keuze kunnen zijn. Brugge staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, daarom bezoeken meer buitenlandse toeristen Brugge dan Gent. Hoewel het niks met toerisme te maken heeft, kan het wel leuk zijn om te weten dat je in de binnenstad van Gent weinig auto’s zult treffen. De binnenstad is autoluw en in sommige delen zelfs autovrij.

Gent is goedkoper

Het is leuk om een beetje luxe op te zoeken tijdens een trip. Als je gaat overnachten Gent is het over het algemeen net wat goedkoper dan wanneer je gaat overnachten in een andere vergelijkbare stad. Naast de ietwat goedkopere overnachting kun je er ook op rekenen dat je minder kwijt bent aan parkeergelegenheden en restaurants. Je kunt ook ontspannen en voordelig naar Gent reizen met de trein van NS International! Dit is ook ideaal wanneer je wil voorkomen dat parkeren één van je kostenposten wordt.

Er zijn leuke bezienswaardigheden

gent-belgie

Van leuke musea tot historische hoogtepunten: Gent heeft het allemaal. Juist daarom kan het leuk zijn om een bezoek te brengen aan deze stad. Als je naar Gent gaat, zijn er een aantal bezienswaardigheden die je echt niet mag missen. Bezoek bijvoorbeeld de Gravensteen. De Grasbrug is ook een prachtige bezienswaardigheid. We raden je aan om hem te bezoeken tijdens je citytrip in Gent. De Grasbrug ligt vlak bij de korenmarkt, als je even doorloopt kun je genieten van het prachtige water waar vele Gentenaars trots op zijn. Bezoek een gezellige brasserie en geniet van je maaltijd met een prachtig uitzicht op het water en de brug.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *