Nu de lockdown in verschillende landen opnieuw begint, is naar de sauna gaan misschien geen optie meer voor je. Het zou niet raadzaam zijn nu al in een lidmaatschap te investeren omdat je niet weet of je de diensten zult kunnen gebruiken en of het bedrijf de economische klap zelfs zal overleven. Plus, mensen wordt aangeraden traditionele saunaplaatsen te vermijden omdat het risico op besmetting met COVID-19 toeneemt. Hier komen infrarood infrarooddekens om de hoek kijken.

Infrarooddekens zijn een voor thuis gemaakte versie van de traditionele sauna die een slaapzak nabootst, maar met hoge warmte komt om je op te warmen. Een infrarood saunadeken gebruikt ver-infrarood warmte, een technologie die warmte in het lichaam opwekt zonder de lucht eromheen op te warmen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over stoom of vocht in de kamer.

Veel mensen hebben niet de luxe van een sauna in huis en hebben ook niet de tijd om ergens heen te gaan voor een ontspannende spasessie. Met een infrarooddeken thuis kun je elke dag genieten van een retraite zonder helemaal naar je sportschool te hoeven rijden. Er zijn ook talloze gezondheidsvoordelen aan het gebruik van een infrarooddeken, en dit artikel duikt in de reden waarom investeren in een infrarooddeken van Koanna, afkomstig uit Den Haag, precies is wat je deze winter nodig hebt.

1. Detox

infrarooddeken-paars

Zweten is de natuurlijke manier van ons lichaam om zich te ontdoen van alle smurrie die erin zit. Een goede transpiratie duwt gifstoffen uit het lichaam om het ruimte te geven om weer energie op te doen. Daarom wordt lichaamsbeweging tegenwoordig sterk aangemoedigd. Maar in vergelijking met een training verwarmt een sauna de kerntemperatuur van je lichaam en laat het gifverwijderingsproces maximaal verlopen.

2. Gewichtsverlies

De hoge warmte en de stijgende hartslag die een sauna teweegbrengt kunnen de bloedsomloop versnellen en helpen bij het afvallen. Dit stelt je lichaam in staat overtollig lichaamsvet te verbranden. Gepaard met een gezond dieet wordt het veel gemakkelijker een fit lichaam te behouden.

3. Beter immuunsysteem

sauna-deken-zwart

Als je je ontdoet van de gifstoffen in je lichaam, zul je je lichter en gezonder voelen. Een infrarooddeken verbetert je immuunsysteem door je lichaamscellen op te laden, en het vernieuwingsproces te versnellen om de oude te vervangen door nieuwe, sterkere. Een regelmatige saunabeurt helpt je een sterker lichaam op te bouwen, en daarom worden sauna’s veel gebruikt in koudere oorden zoals Noord-Europa.

4. Verlichting van pijn

Infrarood sauna’s verminderen pijn en ontstekingen, waardoor ze nuttig zijn voor wie last heeft van chronische pijn of spierspanning door het sporten. Hoewel het nooit een echte doktersafspraak mag vervangen, kan het pijn verzachten en je beter laten voelen. Als je regelmatig last hebt van chronische pijn of spierklachten, zul je infrarood troostend en kalmerend gaan vinden.

5. Beter humeur

infrarooddeken-zwart

Een snellere bloedsomloop en een stijgende hartslag bootsen de effecten van het sporten na, en verhogen je stemming door je lichaam actief te laten blijven. Het vrolijke gevoel van het gebruik van een infrarood sauna kan je de hele dag gemotiveerd houden en je ’s nachts helpen beter te slapen. Als je slaapproblemen of onevenwichtige slaapcycli hebt, kan dit infrarooddeken een geweldige manier zijn om je slaapcyclus weer op de rails te zetten en je te helpen sneller in slaap te vallen.

Het is belangrijk je dokters te raadplegen bij eventuele medische zorgen, en voor je veranderingen aanbrengt of supplementen aan je gezondheidsplan toevoegt.

OOK INTERESSANT

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *